Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerektartást kell meghatarozn...

Gyerektartást kell meghataroznom. Szerintek mennyi a reális összeg?

Figyelt kérdés

Az apa milliot keres vagyis nem az also hatar kell meghuzni. De nem is a felsot. Egy kb realis osszeget kellene belonom. Rambizta az ugyved az osszeget. Max majd egyezkedunk.

A gyerekkel fejlesztesre kell jarni, szemuveges, fogszabalyzasra kell vinnem rendszeresen jarunk fohaszatra emiatt, 13 eves lany, 6.os iskolaba nem kell vinni onjaro. Nagyjabol atlagos szinvonaon elunk. Felre is tudok tenni azert egy kicsit.

Rendszeresen jarunk szinhazba koncertre moziba kiallitasra stb havi 2-7 alkalommal.Csaladi hazban lakunk ami a nagyobb gyerekeim tulajdona (orokoltek az apjuk utan) a kerdeses gyereknek mas az apja. A haz nem szigetelt regi, eleg magas a futesszamla, a rezsi havi atlag 60-70e, van mobilja aminek a reszletet fizetem az 10e kb. A ket nagybol csak egyik el velem o kozepiskolas. A masik mar elkoltozott. 1 autot tartok fent ez sajat tulajdon volt regen is, kozep kategorias, semmi extra egy opel.

Ezek alapjan ki mit mondana?

Ismetlem nem lehuzni akarom hanem realis osszeget kerni.

márc. 12. 20:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 81/90 anonim ***** válasza:
46%

"Csak azt nem vagom h miert gondolja mindenki azt h az extol varom el azt h mindent fizessen?"

Azért, mert leírtuk az elején többen, hogy hogyan számolj, miket vegyél figyelembe, mitől lesz reális és indokolható az összeg, amit kérsz, amire neked csak azt sikerül idevágni többedjére, hogy márpedig fizessen csak az ex mindent, mert te bezzeg az idő.

Azt meg végképp nem értem, hogy miért érv az, hogy a 80ezer nemsok az exnek, ha egyszer állítólag nem az a cél, hogy sz*pasd. Örülj inkább neki, ha nem sok, akkor azt jelenti, hogy kisebb eséllyel száll vitába.

márc. 19. 06:24
 82/90 anonim ***** válasza:
57%
Ahogy már leírtam, nem a 80ezer Ft a gond, hanem ahogy tálalod. Itt oldalakon keresztül győzködsz minket, hogy neked igen is otthon kell maradnod a 13 éves gyerekkel ha beteg, hidd el ez senkit nem fog érdekelni. Ahogy kb az se ha azt mondod hogy neked azért kell több pénz, mert mondjuk nem tudsz főzni és minden nap étteremben esztek. Erről kívülálló azt fogja gondolni, hogy csak le akarod húzni az exet és ellenszenves leszel mindenki szemében. A bíróságon már sok ilyet láttak, szóval nem fogja meghatni őket. Amúgy az okos ügyvéded esetleg azt nem mondta, hogy üljetek le a férjeddel a válás előtt is próbáljatok meg megegyezni? Szerintem többet nyertek vele mindketten 10-20ezer Ftnál havonta, ugyanis minél tovább húzódik a tárgyalás annál többet fogtok fizetni az ügyvédeknek, szóval ez többnyire csak nekik jó, hidd el, tudom, van a családban, ő jókat szokott röhögni az évek óta húzódó válásokon. Szóval ha nem rossz a viszony akkor találkozzatok egy kávéra, mond el neki, hogy te nem akarsz vele sem kicseszni, szal 80ezerre gondoltál. Az is lehet, hogy erre ő azt fogja mondani, hogy ugyan, adok 100at vagy 120at. Egy próbát megér
márc. 19. 07:23
 83/90 anonim ***** válasza:
55%

Siman 100at is kérhetsz. A különélő szülő pénzben fizet, te természetben járulsz hozzá arányosan többet.

A kiállítás-színhaz meg nem luxus! Telefon, laptop, nyilván nem minden évben új, aztán sulis kirándulások gimiben, ballagás (majd) esetleg egyetemet ha tervezel.

De kalkuláld bele már most mert emelést nem olyan egyszerű kérni!

márc. 30. 18:59
 84/90 anonim ***** válasza:
33%
Egyetem alatt már nem gyerektartás jár. Ott rokontartást lehet kérni ami jóval kevesebb összeg mint a gyerektartás. Végtelenségig nem kérhető anyagi támogatás.
márc. 30. 19:29
 85/90 anonim ***** válasza:
19%
Én ismerek olyat aki közel 1m keres és sokkalta a 80ezret kettő gyerekre úgy hogy a kicsi még csecsemő! Szóval anyuka se tudott elmenni dolgozni csed meg a társai édes kevés arra hogy magukat el tudja látni és még albérletet is füzessen!
márc. 31. 21:15
 86/90 anonim ***** válasza:

84#

Attól függ kérnek e a felek átminősítest gyt-ről rokontartásra, de amúgy automatikusan ketyeg tovább !

ápr. 1. 10:48
 87/90 anonim ***** válasza:
0%
Ha aktuális még:"a mi időnkben" 20% volt a gyerektartás és nem befolyásolta a láthatás, hosszabb üdülés sem. Szerintem jobb %-ban meghatározni, az inflációkövető nagyon rossz: a nyugdíj működik úgy, teljesen elértéktelenedik néhány év alatt. Meg lehet nézni a KSH infl. és a minimálbér alakulását, gyorsan nyílik az olló. A lakhatást úgy is lehet nézni, h. a másik gyerek megrövidül, ha térítés nélkül más rokon (nem a gondoskodó felmenője) is használja az ingatlanát -pl. ha külön szobáról van szó, azt kiadhatná, saját költségét fedezhetné belőle v. megtakaríthatná. Azzal egyetértek, h. az együttlakó szülő természetben gondoskodik, de az élőmunka is drága mulatság: pl. idősgondozás óradíja, takarítás, szakácsnő (röviden: bejárónő) -úgy tudom, Svájcban váláskor a vagyonmegosztáskor piaci áron veszik figyelembe a feleség javára. A láz-görcsről lehetne csatolni orvosi igazolást esetleg a gyakoriságával. Pl.max. 160-nal indítanék, ha ingadozik a fizu, követi a 20%. A létfenntartás inflációja lassan csökken (sosem az ár, csak a drágulás mértéke csökken) a bérek valamennyire követik.
máj. 2. 01:03
 88/90 anonim ***** válasza:
100%
87 aztán apukának egyszer csak elege lesz a sok fizetni valóból, elmegy máshova dolgozni vagy itt bejelentik minimálbérre és már meg is mondhatja hogy akkor fizet 50et az eddigi 100 helyett, mert ugye 20%…
máj. 2. 07:47
 89/90 anonim ***** válasza:

87#

"A lakhatást úgy is lehet nézni, h. a másik gyerek megrövidül, ha térítés nélkül más rokon (nem a gondoskodó felmenője) is használja az ingatlanát -pl. ha külön szobáról van szó, azt kiadhatná, saját költségét fedezhetné belőle v. megtakaríthatná. "

Ebben az esetben ez miért is tartozik az apukára? A felügyeleti joggal a vele élő szülő kötelessége a gyerek lakhatásának a megoldása. Hogy ezt miként oldja meg az senkit nem érdekel. A másik gyerekkel meccselje le ő. Nem tartozik az apukára, hogy kinek az ingatlanában él a gyerek.

máj. 2. 08:15
 90/90 A kérdező kommentje:

Megvolt a egyezsseg megkotese es apuka a kerelmemben kert havi 80e keveselte.

Jellenlegi megallapodas az h havi 100e fizet es pluszban havi 50e egy megtakaritasi szamlara utal a gyerek egyetemi tanulmanyaira lesz majd fordutva vagy hasonlo nagy kiadasta.

máj. 3. 11:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!