Gyerektartást kell meghataroznom. Szerintek mennyi a reális összeg?
Az apa milliot keres vagyis nem az also hatar kell meghuzni. De nem is a felsot. Egy kb realis osszeget kellene belonom. Rambizta az ugyved az osszeget. Max majd egyezkedunk.
A gyerekkel fejlesztesre kell jarni, szemuveges, fogszabalyzasra kell vinnem rendszeresen jarunk fohaszatra emiatt, 13 eves lany, 6.os iskolaba nem kell vinni onjaro. Nagyjabol atlagos szinvonaon elunk. Felre is tudok tenni azert egy kicsit.
Rendszeresen jarunk szinhazba koncertre moziba kiallitasra stb havi 2-7 alkalommal.Csaladi hazban lakunk ami a nagyobb gyerekeim tulajdona (orokoltek az apjuk utan) a kerdeses gyereknek mas az apja. A haz nem szigetelt regi, eleg magas a futesszamla, a rezsi havi atlag 60-70e, van mobilja aminek a reszletet fizetem az 10e kb. A ket nagybol csak egyik el velem o kozepiskolas. A masik mar elkoltozott. 1 autot tartok fent ez sajat tulajdon volt regen is, kozep kategorias, semmi extra egy opel.
Ezek alapjan ki mit mondana?
Ismetlem nem lehuzni akarom hanem realis osszeget kerni.
52 neked nem megy át, hogy vannak normális emberek, akik nem húzzák le egymást még válás után se
Gondolom nagyon megbántott valaki, azért nem érted ezt az egészet, amiről én beszélek
Azért legyen szép napod! :)
53!
Nos, épp az volt a lényeg, hogy nem kell lehúzni a másikat, de mindegy, neked tényleg magas a labda
Hmmm
"Pistike" utan kapok arva ellatast csaladit, es a hazaban lakunk ingyen. Siman kerhetne a mar kulon elo gyerekem a lakhatasert dijjat ahogy a "Pistike" is. Vagyis mar azzal h nem kellett alberletbe mennem nyertem egy csomot. Egyebirant nem csak a hazat orokoltek hanem penzt is. Ebbol tudok kolteni "Pistikere" is. A gyamugy nem szol bele. Ettol fuggetlenul nem koltok.
"Janika" aki tortenetesen lany 😁
Ertem az elgondolast. De egy haztartasban sok olyan zetel van amit egyszeruen csak szamstakilag lehet lebontani. Pl az etkezes. A fiam 2x annyit eszik mint a kislanyom - megis harmadolni kell a koltseget. Itt pl mar a kislany penzebol koltok a fiamra. Nem azert mert megvonnam tole hanem mert fozok 3 adag etelt es nem 3x1 adagot talakok. Hanem mas aranyban.
A fiamnak nem kell zsebpenz mert az osztondijja eleg magas, meg felre is tesz belole. A maga dolgait tudja allni. A kislanynak adok havi 1-5e kozott ahogy szukseges.
Masik h itt az osszes penz egy kalapba megy es abbol fizetek mindent. A rezsit elemiszert autot programot gyogyszert (lazcsillapitot felirjak az egyiknek de ha kell a masik is kap osszam el tablettankent?)
Ruhat extra kiadast ebedet sulis dolgokat.
Ezrt is nehez kiszamolni mennyi az annyi. Most (maradva a peldanal) ha egy cs. Algopirynbol 3db a kislanye es a tobbit en meg a fiam kapjuk be akkor osszam le az osszeget h 3/10 a kicsie a 7/10 resze a mienk? Pedig a kislanynak irtak fel....
A kocsi/benzin koltsegnel hasonlo. Pl ha szinhazba megyunk 3an akkor km fogyasztas majd osztva 3al??? De ha viszem a nagylanyom akkor mar osztva 4el?
Oke tudom h ha igy kellene lennie de ezt szamolgatni nonszensz.
Azert kertem h segitsetek realis osszeget mondani.
Am most nem masolom be a torvenyt erre vonatkozolag de a vele elo szulonek nem kell penzben fizetni a gyerektartast kiveve extrem esetben. Szoval nem kiszamolom es a felet kerem mert h ennyit nekem kell bele adni. Mert akoor ha beteg a gyerek attolom apucinak h ze maradsz vele hiszen kiesik a tappenz miatt a fizumbol. Amugy nem tud tappenzre menni csak ugy. De ez mindegy. Ezen valaszokat nem vettem komolyan mert a torveny nem ezt mondja.
Aki segitett erdemben annak koszonom. 🙂
Nehez ugy kerni h jusson es maradjon is.
" ha egy cs. Algopirynbol 3db a kislanye es a tobbit en meg a fiam kapjuk be akkor osszam le az osszeget "
Nem, nem kell filléreskedni. Találj ki egy kényelmes összeget. Nem mondtál semmit a gyerek apjáról, ha spúr, akkor kerekítsd erősen felfelé, mert úgyis alkudozni fog.
56 az en ugyvedem abszolut nem ezt mondta. Mivel az a minka amit bele teszek a gyerekben nem forintosithato erge nem kell a kiszamolt osszeg felet vagy 60% neznem.
Mivel ha igy szamolod akkor a en munkam ertekenek felet is bele kellene szamolni hiszen o minimalisat tesz bele.
Ha igy nezem akkor megiscsak az egesz ot illeti.
De mint irtam nem 200e kernek. 80 000.- gondoltam elsore. De mivel elkezdtem szamolgatni kiderult azert ennel joval tobb a havi kiadas a gyerekre alapban ha a 80at kerem mar kevesebbet kerek mint amennyibe kerul a gyerek. De kerdem apuka kifizti nekem a tappenz miatti jovedelem kiesest? A nyari tabort? Mivel csak 2 hete van nyaron de az osszes tobbi hetet nekem kell megoldani. A nyari szunet 10-11 het...
57 nem tudom h az lesz e. Mikor egyutt eltunk nem volt az. De ki tudja mit hoz ki a pasikbol a sertetseg. A jovedelme bejelentett netto. Abban a bimuszok es minden benne van.
Magyarán mégiscsak le akarod húzni apukát. Ez mondjuk már az első oldalon is nyilvánvaló volt, ahol közölted az első ilyen jellegű válaszra, hogy márpedig neked nem kell a felét nézned. De, kell. Kellene, ha korrekt akarnál lenni és valóban reális összeget szeretnél kérni.
Az anyagiam elszámolhatók tételesen, azt meg lehet osztani. A nyári tábor is. Az idő nem. A megnyert (nyerendő?) felügyeleti joggal ezt vállalod, ha tetszik, ha nem. Bátran lehet kérelmezni megosztott felügyeletet is, ahol apuka is szintúgy kiveszi a részét a táppénzből és a nyárból is.
A benzint meg a három szem algopyrint is apukán behajtani egyszerűen nonszensz.
Én 60.000ftot kérnék plussz a nagyobb kiadások felét pl nyári tábor fizesse. A szünetek felét is vállalja.
Bár ha lehet apukával beszélni akkor nem csak meghatározott időbe viheti a gyereket ugyis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!