Gyerektartást kell meghataroznom. Szerintek mennyi a reális összeg?
Az apa milliot keres vagyis nem az also hatar kell meghuzni. De nem is a felsot. Egy kb realis osszeget kellene belonom. Rambizta az ugyved az osszeget. Max majd egyezkedunk.
A gyerekkel fejlesztesre kell jarni, szemuveges, fogszabalyzasra kell vinnem rendszeresen jarunk fohaszatra emiatt, 13 eves lany, 6.os iskolaba nem kell vinni onjaro. Nagyjabol atlagos szinvonaon elunk. Felre is tudok tenni azert egy kicsit.
Rendszeresen jarunk szinhazba koncertre moziba kiallitasra stb havi 2-7 alkalommal.Csaladi hazban lakunk ami a nagyobb gyerekeim tulajdona (orokoltek az apjuk utan) a kerdeses gyereknek mas az apja. A haz nem szigetelt regi, eleg magas a futesszamla, a rezsi havi atlag 60-70e, van mobilja aminek a reszletet fizetem az 10e kb. A ket nagybol csak egyik el velem o kozepiskolas. A masik mar elkoltozott. 1 autot tartok fent ez sajat tulajdon volt regen is, kozep kategorias, semmi extra egy opel.
Ezek alapjan ki mit mondana?
Ismetlem nem lehuzni akarom hanem realis osszeget kerni.
Nemrég én is számolgattam mennyibe van a gyerek átlagosan mivel emelést szerettem volna kérni.
Anyukámékkal lakunk 4 fős háztartás. Kajába rezsibe adunk mi felnőttek 3x80.000ft= 240.000ft ez leosztva 4 fele 60.000ft. Ruha cipőre havi 10.000ft-mert igaz nem kell mindem hónapba de mikor kell ennek a többszöröse megy el. Iskolai kaja 25.000ft,írószerre havi 5000ft-nem kell minden hóbapba de mikor kell több megy el,gyógyszertár havi 5000ft-ez se kell minden hónapba de mikor kell valami nem 5000ft hagyok ott. Plussz havi 10.000ft a nagyobb kiadások felére,hogy ne kelljen könyörögnöm fizesse ki a szemüveg felét vagy az iskolakezdésbe adjon bele. Jár még fejlesztő tornára ez havi 24.000ft
60.000+10.000+25.000+5000+5000+10.000+24.000=139.0000ft
És ebbe nincs benne a havi 5000ft karate edzés vagy átlagosan havi egy mozi,színház vagy bármi játszóházas program.
Tehát én egy átlagot számoltam.
De mivel apuka nem ment belebaz emelésbe 30.000ftról 45 ezerre akartam emeltetni,de sokalja pedig külföldön dolgozik ritkán jár haza,mindent nekem kell megoldani iskolai szünetek,betegség.
Ugyh most már 2 hónapja gyüjtöm a számlákat,az utulsó zokni blokját is elrakom. Eddig az eredmény az első hónapba 114.000ft,2.ba 157 ezer. Én úgy döntöttem bíróságra megyek és akkor szabja meg a bíró mennyit kell fizetnie.
Nekem pár hónapja azt mondta az ügyvédem, számoljam ki éves szinten mennyit költök a gyerekre, a rezsi ráeső részén meg az átlagos dolgokon felül, a sportolást is (úszni jár), kulturális kiadásokat, gyógyszereket, vitaminokat stb. Kapok egy éves összeget, ezt osszam el 12-vel, így megkapom havonta mennyit költök rá, azt felezzem el és annyit kérjek, így lesz reális.
80-90 ezer körül szerintem jó lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!