Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerektartást kell meghatarozn...

Gyerektartást kell meghataroznom. Szerintek mennyi a reális összeg?

Figyelt kérdés

Az apa milliot keres vagyis nem az also hatar kell meghuzni. De nem is a felsot. Egy kb realis osszeget kellene belonom. Rambizta az ugyved az osszeget. Max majd egyezkedunk.

A gyerekkel fejlesztesre kell jarni, szemuveges, fogszabalyzasra kell vinnem rendszeresen jarunk fohaszatra emiatt, 13 eves lany, 6.os iskolaba nem kell vinni onjaro. Nagyjabol atlagos szinvonaon elunk. Felre is tudok tenni azert egy kicsit.

Rendszeresen jarunk szinhazba koncertre moziba kiallitasra stb havi 2-7 alkalommal.Csaladi hazban lakunk ami a nagyobb gyerekeim tulajdona (orokoltek az apjuk utan) a kerdeses gyereknek mas az apja. A haz nem szigetelt regi, eleg magas a futesszamla, a rezsi havi atlag 60-70e, van mobilja aminek a reszletet fizetem az 10e kb. A ket nagybol csak egyik el velem o kozepiskolas. A masik mar elkoltozott. 1 autot tartok fent ez sajat tulajdon volt regen is, kozep kategorias, semmi extra egy opel.

Ezek alapjan ki mit mondana?

Ismetlem nem lehuzni akarom hanem realis osszeget kerni.

2024. márc. 12. 20:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
66%

Nemrég én is számolgattam mennyibe van a gyerek átlagosan mivel emelést szerettem volna kérni.

Anyukámékkal lakunk 4 fős háztartás. Kajába rezsibe adunk mi felnőttek 3x80.000ft= 240.000ft ez leosztva 4 fele 60.000ft. Ruha cipőre havi 10.000ft-mert igaz nem kell mindem hónapba de mikor kell ennek a többszöröse megy el. Iskolai kaja 25.000ft,írószerre havi 5000ft-nem kell minden hóbapba de mikor kell több megy el,gyógyszertár havi 5000ft-ez se kell minden hónapba de mikor kell valami nem 5000ft hagyok ott. Plussz havi 10.000ft a nagyobb kiadások felére,hogy ne kelljen könyörögnöm fizesse ki a szemüveg felét vagy az iskolakezdésbe adjon bele. Jár még fejlesztő tornára ez havi 24.000ft

60.000+10.000+25.000+5000+5000+10.000+24.000=139.0000ft

És ebbe nincs benne a havi 5000ft karate edzés vagy átlagosan havi egy mozi,színház vagy bármi játszóházas program.

Tehát én egy átlagot számoltam.

De mivel apuka nem ment belebaz emelésbe 30.000ftról 45 ezerre akartam emeltetni,de sokalja pedig külföldön dolgozik ritkán jár haza,mindent nekem kell megoldani iskolai szünetek,betegség.

Ugyh most már 2 hónapja gyüjtöm a számlákat,az utulsó zokni blokját is elrakom. Eddig az eredmény az első hónapba 114.000ft,2.ba 157 ezer. Én úgy döntöttem bíróságra megyek és akkor szabja meg a bíró mennyit kell fizetnie.

2024. márc. 13. 08:16
 22/90 anonim ***** válasza:
38%

Nekem pár hónapja azt mondta az ügyvédem, számoljam ki éves szinten mennyit költök a gyerekre, a rezsi ráeső részén meg az átlagos dolgokon felül, a sportolást is (úszni jár), kulturális kiadásokat, gyógyszereket, vitaminokat stb. Kapok egy éves összeget, ezt osszam el 12-vel, így megkapom havonta mennyit költök rá, azt felezzem el és annyit kérjek, így lesz reális.

80-90 ezer körül szerintem jó lehet.

2024. márc. 13. 08:39
 23/90 anonim ***** válasza:
84%
Én azt mondanám kereken 100ezer. Annál többet itthon nem nagyon fog a bíróság se meghatározni 1 gyerekre, ha az exed is belemegy akkor jól jársz, mert plusz a családi, adókedvezmény mellé neked sok kiadásod nem is lesz a gyerekre. Akik 2-300ezret írnak sztem esélytelen, a bíró sem hülye, biztos, hogy ilyenkor rákérdeznének, hogy mi indokolja a gyereknél az ekkora kiadást? Egyébként most már a gyerek szükségletei alapján határozzák meg a gyerektartást, nem az apuka fizetése alapján, mivel attól hogy valakinek az exe keres egy milliót még nem kérhet havi 4-500ezret hogy esetleg még Anyukát is eltartsa belőle
2024. márc. 13. 08:56
 24/90 anonim ***** válasza:
93%
Plusz hozzátenném ha apuka jófej és jó a viszony a gyerekkel, akkor biztos vagyok benne, hogy meg fogja neki venni a drága ruhákat, ajándékokat amikor nála van a gyerek és kér valamit. A férjem is annó így állapodott meg a bíróságon az exével, hogy inkább kevesebbet fizet és ha kell valami ruha, sulis cucc akkor megveszi, mert az ex hajlamos inkább magára költeni a pénzt
2024. márc. 13. 09:01
 25/90 anonim ***** válasza:
33%
6-os nagyon jól összeszedte Én még egy dolgot tennék hozzá: számolni kellene azzal, hogy a gyerek egyszer elkezdi az életét , és nem ártana, ha lenne valami, ami a nevére van gyűjtögetve addig is. Mi gyerekeke kicsikoruk óta teszünk félre. Most kb. 20000 Ft/hó/gyerek ez az összeg.
2024. márc. 13. 11:11
 26/90 anonim ***** válasza:
82%
25ös igen, anyuka a saját pénzéből tud félretenni meg ha akar akkor apuka is tesz félre. Viszont ilyen címszóval te nem kérhetsz 200ezer Ft gyerektartást, hogy majd te abból 100ezret félreteszel minden hónapban, hogy majd ha 18 lesz a gyerek veszel belőle neki lakást
2024. márc. 13. 11:15
 27/90 anonim ***** válasza:
14%
100e? Ugyanmár. Oké, anyuka elvileg természetben tartja el a gyereket, de ne próbálja mar meg senki bemagyarazni, hogy egy gyerek ~ havi 220ezer forintba kerül
2024. márc. 13. 12:38
 28/90 anonim ***** válasza:
88%
Pedig kerülhet annyiba,ha lebontod havonkénti összegre. A fogszabályozás is húzós tud lenni, lassan bekerül középiskolába, lehet hogy szüksége lesz különórára, korrepetálásra, mellette sportolhat is, aztán ott vannak az osztálykirándulások, nyári tábor stb.
2024. márc. 13. 13:09
 29/90 anonim ***** válasza:
27%
28as ha 220ezer Ft egy középiskolás gyerek havi kiadása, akkor sokan miért vállalnak be minimálbérre 3-4 gyereket? Elvileg akkor rájuk illene havonta 600-800ezret költeni
2024. márc. 13. 13:12
 30/90 anonim ***** válasza:
76%
29-es. Bár nem 26 vagyok, de ők nem adnak neki annyi mindent. Pl egy kérdésnél olvastam az anyuka leírta, hogy turikban vesz ruhákat, fejlesztésre nem költ, ingyen ehetnek a gyerekek, tankönyv miegymás. Mindig mindenből olcsóbbat vesz. Nem mindenki ugyanúgy neveli a gyerekeit.van akinek a havi 200 a normál másnak az 50 ezer. Ezért van, hogy az adott gyerek szükségleteit kell nézni és azt, hogy eddig mi volt a normális mit kapott.
2024. márc. 13. 13:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!