Párom elvált és 20% gyerektartást fizet! Van két pici gyerekünk és Rájuk is kell gondolni! Mit tudunk tenni, kihez kell fordulni, hogy kevesebb legyen ez az összeg?
Senkihez! Mert nem fogják csökkenteni.
Gondolhattatok volna erre akkor is mielőtt gyereket vállaltatok.
A párodnak kutya kötessége támogatni az előző házasságából született gyerekét.
Arra a gyerekre ki fog gondolni???
"A gyerektartás összege gyermekenként általában a kötelezett átlagos jövedelmének 15-25%-ában kerül megállapításra."
Tehát nem valószínű, hogy nektek ezen csökkenteni fognak,de ha bíróság által meghatározott ez az összeg,akkor a csökkentését is ott tudjátok kérvényezni.
Megpróbálhatod, de nem biztos, hogy sikerrel is jársz sajna. Elhiszem, hogy Téged nemigen érdekel az előző kapcsolatából származó gyermek, de ne feledd, hogy ő is egy áldozat, aki nem tehet arról, hogy megszületett. Van, aki ennél jóval magasabb összegeket fizet. Ismerősömtől elvált az asszony, két gyerek után fizet 70.000 Ft gyerektartást, ami pedig marad neki, éppen hogy a megélhetésére elég.
27/L
Igaza van az első válaszadónak.
Akár tetszik, akár nem, a Párodnak ez kötelessége és nem kívánságműsor.
A bíróság így határozott, tartania kell magát ehhez.
Utolsó voltam.
27/L
Az egy dolog, hogy ők ketten keresnek, de ettől függetlenül a bíróság ezt a döntést hozta, tetszik vagy nem, ezt teljesíteni kell!!!
Különben pedig hiába van két kereső, nem biztos, hogy jól is keresnek. Ezt nem ártana számításba venned.
27/L
1. vagyok.
"Azért,mert a páromnak van egy gyereke az előző kapcsolatából azért Mi ne vállaljunk?"
Én nem ezt mondtam. Sőt egy szóval sem említettem hogy ne vállajatok.
Hanem: amikor már megismerkedtetek gondolom a párodnak ez a fizetési kötelezettsége már megvolt. Mikor elkezdtétek a gyerekprojektet, ez a kötelezettsége megvolt.
Tehát tisztában voltál akkor is azzal hogy annak a gyereknek havonta jár x összeg. Mivel az apának ugyanúgy részt kell vállalnia a neveléséből, független attól hogy az anya dolgozik-e vagy sem, élettársa van-e vagy sem.
Ha tudtátok hogy ez mennyi kiadással jár, és tudtátok hogy megterheli a családi kasszát, akkor gyerekprojekt előtt a párod kereshetett volna egy mellékállást, vagy egy másik jobban fizető melót, hogy egyik gyereke se szenvedjen hiányt.
DE! Azért mert nektek ott van 2 pici, attól még ott van az előző házasságából született gyereke is, akinek ugyanannyi joga van, mint a ti 2 pici gyereketeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!