Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom elvált és 20% gyerektart...

Párom elvált és 20% gyerektartást fizet! Van két pici gyerekünk és Rájuk is kell gondolni! Mit tudunk tenni, kihez kell fordulni, hogy kevesebb legyen ez az összeg?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 16. 17:12
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, gondolkodj már a másik nő fejével: ha a párod egy új házasságban további gyermekeket gyárt, akkor minden további nélkül elfogadod, hogy kevesebbet fogsz kapni, mert jönnek az újabb trónörökösök?
2012. ápr. 16. 18:01
 22/50 anonim ***** válasza:
100%

De igen, sajnos értem amit mondasz.

Nagyon is értem...

Az én exférjem élettársával kezet foghatnál. Ő ugyanígy duruzsolja az exem fülébe hogy kevesebb pénz is bőven elég a gyerektartásra stb. stb.

De hát... ez nem fog összejönni, mert a bíróság nem véletlenül ítélte ezt az összeget. Hiába van ott is gyerek.. az enyémnek is éppen annyi joga van mint az ő közös gyereküknek!

2012. ápr. 16. 18:02
 23/50 A kérdező kommentje:

Csak azokat kell megérteni,akik elváltak és gyerektartást fizet nekik az ex!!!

Szerintem ez nem így működik!

Aztán lehet nyugodtan támadni ezért!!!

2012. ápr. 16. 18:06
 24/50 anonim ***** válasza:
100%

20% az 100ezer Ft-nál 20ezer. Ezt sokallod? Összegszerűen mennyit fizet a gyerekért?

Én 3 gyereket nevelek egyedül és kapok 60ezret. Szerinted ez is sok?

Tök nem mindegy h 70nek vagy 270nek fizeti a 20%át. Ne sajnáld attól a gyerektől azt a kis pénzt...

2012. ápr. 16. 18:14
 25/50 A kérdező kommentje:

A párom közel 40 ezret fizet!!!

A bevétel és a kiadás között sajnos óriási különbség van!!! :(

2012. ápr. 16. 18:18
 26/50 anonim ***** válasza:
95%
ha közel 40et fizet akkor közel 200at keres + a csp + a te fizetésed.... ne legyél telhetetlen, mert visszanyal a fagyi
2012. ápr. 16. 18:20
 27/50 anonim ***** válasza:
34%
Mondjuk en megertem a kerdezot, olyan szempontbol, hogy 3 gyerekre nem jut annyi, mint 2-re vagy 1-re. Ha igy nezzuk (ahogy a kedves valaszadok nagy resze szajkozza), inkabb soha ne legyen egy embernek masodik vagy sokadik gyereke, mert az elso gyermeknek igy kevesebb jut. Miert nem lazadozik a kisfiam, hogy lett neki egy kishuga? Igy kevesebbet orokol, kevesebb penz jut neki, kevesebb csoki, cukor, mert mindent osztani kell... Es ez igy mukodik, akkor is, ha, mint a kerdezo eseteben is, tobb anyatol szultettek azok a gyerekek. Szoval nem veletlen mondja azt a torveny (mint azt az egyik valaszado is irta), hogy a fizetes 50%-nak akkora hanyada kell gyerektartasra, ahany gyereke van a szulonek. Tehat, kedves kerdezo, menjetek el a birosagra, es igy nem 20, hanem 16,66666%-ot kell majd fizetni (50/3).
2012. ápr. 16. 18:32
 28/50 A kérdező kommentje:

Amit a törvény előír! Ha csak ennyivel is akkor is sokat számít! Így igazságos,hiszen majdnem minden kedves válaszadó 1 gyereket nézett! Nekem igen is a 2 picim a legfontosabb és az Ő érdekeit tartom szem előtt!

Már bocsánat,de a válaszadók többsége mind elvált gyerekes anyuka!!! Ők az Ő érdekeit Én pedig az Enyémet nézem!!!

Lehet támadni!

2012. ápr. 16. 19:02
 29/50 anonim ***** válasza:
92%

Te a saját gyerekeidet részesíted előnyben.Holott ők ugyanolyanok,mint a párod gyereke.A párod gyerekének ugyanahhoz van joga,mint a sajátjaidnak ezt be kell ismerjed.Amikor a párod elvállalta az apaságot hozzájárult ahhoz,hogy segít,kitart a gyereke mellett jóban rosszban.

Elég szomorú,hogy a párod is a saját gyerekeiteket részesíti előnyben,hiszen annak a gyereknek is van joga ahhoz amihez a tieiteknek.

Egyébként csökkenteni esetleg úgy tudjátok,ha a párod exével megegyeztek.

2012. ápr. 16. 19:05
 30/50 A kérdező kommentje:
Bocsánat itt nem arról van szó,hogy előnyben részesítjük Őket! Természetesen semmiben nem szenved hiányt a Részünkről! De akkor már igazságosan kell "elosztani" ami jár!
2012. ápr. 16. 19:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!