Párom elvált és 20% gyerektartást fizet! Van két pici gyerekünk és Rájuk is kell gondolni! Mit tudunk tenni, kihez kell fordulni, hogy kevesebb legyen ez az összeg?
Kérdező még örülhetsz, hogy 40 ezerrel megússza a párod, mert van, aki ennél jóval többet fizet! Esetleg a párod bevállalhatna egy másodállást, vagy te valamilyen bedolgozást, amit otthon is csinálhatsz a gyerekek mellett. Mi is így csináltuk, mert bár a párom előző kapcsolatából született gyermekéhez ugyan semmi közöm nincs, de eszem ágába sem jutna, hogy megfosszam szerencsétlent a neki járó pénztől! Különben pedig akkor kellett volna latolgatni, mielőtt belevágtatok a babaprojektbe, hogy lesz-e elég jövedelem, hogy fel tudjátok nevelni őket! Azt írtad, hogy "vannak dolgok, amire nem számíthat előre az ember". Könyörgöm...akkor talán védekezni kellett volna. Egy terhesség nem olyan, mint egy zivatar, ami tényleg jöhet teljesen váratlanul...
Ezzel az erővel a párod exe is elkezdhetne hőbörögni, hogy neki ugyan nem kötelessége a te gyerekeidet támogatni. Hozzáteszem, teljesen jogosan mondhatná ezt!!!
Gondolkozz el egy kicsit ezen!!!
29/nő
Ott a pont az előttem szólónál!
Tényleg, mi lenne, ha valamilyen oknál fogva Nektek kellene nevelni azt a gyereket is? Neki nem vennétek ruhát, cipőt, iskolaszert vagy ennivalót, mert hogy azt nem Te szülted? A Ti közös gyerekeitek féltestvére az a másik,
lemaradt a vége:
azt akarod, hogy fújás, marakodás legyen? Mert ha sikerül elintéznetek, hogy kevesebb pénzt fizessen a Párod, számíthatsz arra, hogy elmérgesedik a viszony a két család között, ami különösen a gyerekeknek nem jó, hiszen általában a felnőttek civakodásainak levét ők isszák meg! Nem tudhatod pontosan, mennyit keres a párod exfelesége, sem annak a párja. Lehet, hogy az a pár ezer forint, amit Te meg akarsz vonni egy ártatlan gyerektől, az is rengeteget számít! De ha jól is keresnek, ezt az összeget nem úgy állapította meg a bíró, hogy a hasára ütött.
Teljesen igazat adok az előttem szólónak és minden válaszolónak, akik szerint önző vagy és egy cseppnyi tolerancia nincs Benned. Az előbb írta egy anyuka, hogy ő is ebben a helyzetben van, mégis inkább otthoni munkát vállalt, hogy több pénz legyen és nem a Párja előző kapcsolatából született kisgyerektől akarta elvenni az őt jogosan megillető összeget! Te is megpróbálhatnád! Ha egy csöppnyi emberi érzés van Benned, hagyod az egészet és nem veszed el szerencsétlen kölyöktől, ami igenis jár neki.
És nyugodtan lehet lepontozni.
27/L
Fogalmatok nincs arról,hogy hogyan élünk stb...! Nem vagyok önző,hiszen a családomra gondolok!
A páromnak is van másodállása,folyamatosan dolgozik csak hogy legyen pénzünk és ki tudjunk mindent fizetni!
Én sem tétlenkedek itthon a gyerekek mellett!!!
Igenis azon vagyunk,hogy mindent megpróbálunk csökkenteni!
Legyen szó gy.tartásról,hitel átütemezésről...!
Úgy érzem tök felesleges volt ide írnom,hiszen mindenki támad! Én tudom mit kell tennem!!!
Én ezzel a témát befejeztem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!