Ha 3 éve a bíróság 15000 gyerektartást itélt meg az apának, de papíron nincs nyoma, hogy az elmúlt évben fizette volna, (pedig igen) akkor az anyuka kérhet visszamenőleg 185 ezer forintot, hogy az nincs fizetve?
Kérhet.
Bár azt nem értem,miért akar kiszúrni veled?
A bíróságnak nem lesz gyanús, hogy ennyi idő után csak most jelentette, hogy te "nem fizettél" gyerektartást?
Általában 2-3 hónap után szoktak intézkedni.
Csak 6 hónapra visszamenően kérhet, többet nem!
Tanú sincs a kifizetésekre? Mert úgy is próbálhatod bizonyítani!
Tanulság: mostantól MINDIG legyen nyoma a fizetéseknek! Vagy utaljad (akkor ott lesz a bankkivonat), vagy vetesd át vele papíron, vagy bármi, de legyen a te kezedben is valami arról, hogy igenis fizettél!
Egy biztos, ezentúl csak utalással fizess, és a megjegyzésbe is írd bele, hogy "gyerektartás".
Én is úgy tudom, hogy visszamenőleg 6 hónapra lehet kérni, de ha ez már egy bírósági határozat volt 3 éve, akkor nem tudnám biztosra mondani.
Felettem valaki említette amúgy, és ezt tartom én is igencsak furcsának...hogy senki nem kérdez erre rá, hogy akkor ugyan asszonyom, miért nem jelentette eddig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!