A bíróság mindig megítéli a 20% gyerektartást, vagy van olyan eset amikor nem?
Mérnökként dolgozok egy gyárban nagyon jól keresek. Válunk a feleségemmel,ő ragaszkodik a 20% gyerektartáshoz. Én azonban ezt mérhetetlenül soknak tartom. Hisz elméletben az anyának is ugyanennyit kéne hozzátenni. Nem arról van szó hogy sajnálom a gyerekemtől a pénzt,de 5-600 ezres fizetésnél ez már 100.000Ft körüli összeg lenne. Az ex feleségem is dolgozik,ő olyan 120-150 ezret keres.
Én 50.000FT-ot gondoltam h fizetek gyerektartást. Meg persze ha van plussz kiadás akkor persze segítek. Meg amugyis amibe tudok.
6 éves a gyerek. A feleségem marad a házban,ami hitelmentes,3/4 részben az én örökségemből lett véve. Mondtam az exemnek hogy majd ha jobb lesz az ingatlanpiac majd akkor eladjuk és felezünk az áron. Tehát nem sürgős az eladás sem. Én úgy érzem korrekt vagyok vele szemben,de ő mindenbe bele köt.
Hiába vagy korrekt a törvény szerint 1 gyerek esetében a az apuka fizetésének 20%-a vagy a mindenkori minimálbér 20%-a.
A feleséged nem kér sokat,csak azt ami a törvény szerint járna.
Nem kér sokat csak ami törvény szerint jár,de ez irreálisan sok szerintem. Elméletben neki is hozzá kéne tenni ennyit,vagy ha nem is ennyit hanem a fizetése 20%át. Az is olyan 25 ezer ft körüli öszeg. ha én adok neki 50.000Ft.ot és is hozzáteszi az ő részét akkor 70.000Ftból elkéne tudnia látnia a gyerköcöt.
ha mégis megítéli a bíróság a 20%ot,kérhetem h számlákkal bizonyítsa h mire költi? Mi van akkor ha ezt nem teszi meg.
Inkább teszem egy bankszámlára a maradék pénzt a gyereknek,mint a feleségem kezébe adjam.
Már ne haragudj,de mégis hogy képzeled?? Egyáltalán nem sok.Elfelejted,hogy az anyuka nemcsak a fizetését adja bele,hanem felneveli a gyereket.Ő fizet mindent.Iskolát,villanyt,gázt.mindent! És mellette a nap 24 órájában a gyerekkel foglalkozik mint anya,mint ápolónő,szakács,óvónő,nővér..Te meg jó esetben minden második héten pár órát foglalkozol csak a gyerekkel.
Az anya munkáját is megfizeted.
Hál istenek ahhoz semmi közöd nem lesz,hogy mire költi a gyerektartást.Én az anyuka helyébe ha így elkezdenél kukacoskodni,nem 20%-ot,hanem jóval többet kérnék,mondván hogy a jelenlegi jóllét továbbra is maradjon meg a gyereknek..Rosszul jársz ha megteszi az anyuka,mert akár több is lehet mint 20%.
Hát pedig az a 20% nem kőbe vésett, a bíróság mérlegeléssel, a gyerek szükségleteinek figyelembe vételével dönt. Ha irreálisan magas lenne, nem biztos, hogy megállapít ennyit.
Mostanában valóban általában százalékosan állítják meg a tartásdíj összegét, de ez lehet akár fix összeg is. Ez nem törvény, csak bírósági gyakorlat amúgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!