A bíróság mindig megítéli a 20% gyerektartást, vagy van olyan eset amikor nem?
Mérnökként dolgozok egy gyárban nagyon jól keresek. Válunk a feleségemmel,ő ragaszkodik a 20% gyerektartáshoz. Én azonban ezt mérhetetlenül soknak tartom. Hisz elméletben az anyának is ugyanennyit kéne hozzátenni. Nem arról van szó hogy sajnálom a gyerekemtől a pénzt,de 5-600 ezres fizetésnél ez már 100.000Ft körüli összeg lenne. Az ex feleségem is dolgozik,ő olyan 120-150 ezret keres.
Én 50.000FT-ot gondoltam h fizetek gyerektartást. Meg persze ha van plussz kiadás akkor persze segítek. Meg amugyis amibe tudok.
6 éves a gyerek. A feleségem marad a házban,ami hitelmentes,3/4 részben az én örökségemből lett véve. Mondtam az exemnek hogy majd ha jobb lesz az ingatlanpiac majd akkor eladjuk és felezünk az áron. Tehát nem sürgős az eladás sem. Én úgy érzem korrekt vagyok vele szemben,de ő mindenbe bele köt.
Apuka keres 600 a kölyök kap 50et
apukának marad 550 amiből éldegél
például vesz 1 drága kocsit fizeti a részleteit, drága technikai cuccokat, plazma tv, mobil...
új barátnő akinek ennyi pénze van nyilván nem a kínai büfébe megy randizni
1 szép nap apuka ráéred hogy elég sok a havi kiadás spórolni kéne hol lesz a legegyszerűbb a spórolás a gyereken és ha jön egy olyan kérés hogy nyári nyelvtáborba menne ami nem 50 ezer
rögtön nem az lesz a jelszó hogy minden egyéb költséget kifizet hanem rövid úton leépíti a gyereket.
Azért van a százalékos fizetés hogy a gyereket védjék.
Szia!
Én tennék róla, hogy anyának gazdagon rossz legyen. Ha kell nagyon sok pénzt és időt ölnék bele, hogy a gyereket ne ő nevelhesse fel. Hogy minden pénz, használati tárgy stb. amit lehet kijátszani a keze alól és akkor majd öklendezhet a havi 120e ft-jával az édesanya 10. emeleti paneljába. Fú de nagyon utálom én az ilyen nőket ...
HA ez nem megy akkor felajánlanám a bíróságon, hogy nyitok a gyereknek egy számlát amire havi 50 - 100e ft félre rakok, és mellé még a minimum gyerektartás, hogy ha valami extra van akkor azt előzetes megbeszélés alapján te személyesen kifizeted, hogy anyuka kezébe még látszólag se kerüljön pénz! (persze nem tudom, hogy a mai magyar jog rend mit enged meg csak, a véleményemet írtam le! )
Nem azért nem akarom a törvényileg előirt összeget adni mert nem marad elég nekem vagy sajnálom. Hanem mert ezt irreálisan soknak tartom. Én kifizetem a 100.000FT-ot akkor az anyuka ehez mit tesz hozzá? Mert úgy gondolom ez akkora összeg amihez már semmit nem kell hozzátenni. Nem hiszem hogy csak az én dolgom lenne anyagi szempontból a gyermekünk nevelése.
Úgy gondolom egy elég szép összeget ajánlottam fel,meg elég normálisan állok a dolgokhoz. Én félreteszem a gyereknek a maradék 50.000FT.ot egy számlára,hisz amugy is eddig is tettünk neki félre. Úgy gondoltunk mindketten a feleségemmel hogy amig ilyen jól keresek addig kell félretennünk magunknak és a gyereknek is.
És persze nekem is elölről kell kezdenem mindent.
Már várom nagyon a tárgyalást!
Jövö héten lesz az első tárgyalás. Már szóltam az exnek jó előre készítsen össze mindent hogy igazolni tudja mire költi ezt az összeget.
Az ügyvédem szerint van esély rá h ne a 20%ot fizessem.
Akkor az ügyvédedre hallgass, ne a fórumon írogatókra. :)
(Egyébként - mint, ahogy ezt már itt többször is írtam, és mindig le is lettem pontozva miatta - én is egyetértek vele.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!