Párom elvált és 20% gyerektartást fizet! Van két pici gyerekünk és Rájuk is kell gondolni! Mit tudunk tenni, kihez kell fordulni, hogy kevesebb legyen ez az összeg?
Nem válaszoltam,mert nem is akartam!
Én miért képzeljem bele magam a Te vagy más helyzetébe?
Ahogy más sem képzeli magát az Én helyembe! Nem is kell! Mindenki saját magát és a gyermekeit nézi!
Gyerektartási pert kell indítani, de valószínű 15% alá nem fog menni pláne hogy elég jól keres a párod, az hogy nálatok sok a kiadás nem igen nézik csak azt hogy a 2 gyerekre mi megy el. Hiteleket sem számítanak mert 1 kocsi hitel miatt a gyerek ne nélkülözőn.
Az anya új párjának a jövedelme nem oszt nem szoroz mert neki nem kötelessége eltartani más gyerköcét.
5emberre leosztod a párod fizuját fejnekét 40ezer, akkor az első csemetére nem megy el több, mint amit a ti gyerekeitek is kaphatnak...
Szóval ez nem érv.
Az, hogy hiteletek van, az egyéni probléma...
És igaza van annak, aki azt monda, ezt a gyerekek Előtt is tudtad, hogy kiadás, és az is marad. Előbb kéne ezen agyalni, nem most sírni.
Ha nem tetszik, megint így jártál...
Kérdező, hiába esik rosszul az igazság, ha elindítod az ügyet, maximum 17%-ig viszi lejjebb a bíróság az összeget. A kommentírók -velem együtt- csupán azt próbálják megértetni Veled, hogy a Párod is akarta annak idején azt a gyermeket, nemcsak az exfelesége. Ehhez két ember kell. Másrészt pedig rendben van, hogy nyilván Ti is akartatok közös gyerekeket, de előtte kellett volna mérlegelni, hogy ha a Párod ilyen gyerektartást fizet (amit a bíró sem véletlenül ítélt ennyinek...), akkor hogyan oldjátok meg a nevelésüket. Utólag hiába nyühögsz, sokban nem fog változni a helyzet, maximum ahogy az előbb írtam illetve többen is, 17%-ot csikarhatsz ki.
27/L
...és még mielőtt vádaskodnál, elmondom, hogy én (és szerintem a többi kommentíró nagy része sem) nem egy bosszúszomjas, felhergelt exfeleség vagyok, sőt, még soha nem voltam házas. De a környezetemben rengeteg ismerősöm van mindkét oldalról, így van némi rálátásom a dolgokra.
27/L
Kedves kérdező!
Én egy elvált apuka új párja vagyok, közel ugyanannyit fizet a párom az előző kapcsolatából született, 10 éves kisfia után, mint ti. Mindeközben nekünk is vannak közös gyermekeink, egy 3 éves és egy 15 hónapos. Mi sem vagyunk eleresztve anyagilag, mégsem jutna eszembe, hogy ezen hisztizzek. Ezt vállalta a párom, ezt vállaltam én. Nem tudnék olyan önző lenni, mint te. Nem vesszük el a másik gyerektől, ami jogosan megilleti. Inkább a párom vállalt egy másodállást, én pedig itthoni bedolgozást a gyerekek mellett, hogy több pénzünk legyen. Pedig a párom exe is megtalálta azóta az új párját és ketten vannak...nézz magadba és gondolkodj el. Önző vagy.
Egy 29 éves nő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!