Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom elvált és 20% gyerektart...

Párom elvált és 20% gyerektartást fizet! Van két pici gyerekünk és Rájuk is kell gondolni! Mit tudunk tenni, kihez kell fordulni, hogy kevesebb legyen ez az összeg?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 16. 17:12
1 2 3 4 5
 31/50 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, ha te vállalsz 3 gyermeket, akkor a te döntéseddel és beleegyezéseddel csökken az egyes gyermekekre jutó összeg. De a másik anya miért kellene kevesebből eltartsa a gyermekét, azért, mert a volt férje egy másik nővel újabb gyermekeket produkál? Nem válaszoltál arra a kérdésemre, hogy ha a párod otthagyna és más nőtől további gyermekek születnének, akkor simán beleegyeznél abba, hogy a tieid egyre kevesebbet kapjanak? Megértő lennél az új asszony gyermekeivel is?
2012. ápr. 16. 19:19
 32/50 A kérdező kommentje:

Nem válaszoltam,mert nem is akartam!

Én miért képzeljem bele magam a Te vagy más helyzetébe?

Ahogy más sem képzeli magát az Én helyembe! Nem is kell! Mindenki saját magát és a gyermekeit nézi!

2012. ápr. 16. 19:27
 33/50 anonim ***** válasza:
95%
te meg önzőmódon csak magadat nézed. Ha szeretnéd a férjed akkor néznéd a többi gyereke érdekét is, hiszen a te gyerekeid féltestvéreiről beszélsz. De ehhez valami minmális intelligencia kéne, ami akommentjeid alapján neked nincs meg.
2012. ápr. 16. 19:31
 34/50 anonim ***** válasza:
100%
Köszönöm, a kérdésre megkaptam a választ. Nyilvánvalóan csak addig érzed jogosnak a tartásdíj csökkentését, amíg nem a tieidről van szó. Fordított esetben te is tiltakoznál. Ennyit erről.
2012. ápr. 16. 19:35
 35/50 anonim ***** válasza:
100%

Gyerektartási pert kell indítani, de valószínű 15% alá nem fog menni pláne hogy elég jól keres a párod, az hogy nálatok sok a kiadás nem igen nézik csak azt hogy a 2 gyerekre mi megy el. Hiteleket sem számítanak mert 1 kocsi hitel miatt a gyerek ne nélkülözőn.

Az anya új párjának a jövedelme nem oszt nem szoroz mert neki nem kötelessége eltartani más gyerköcét.

2012. ápr. 16. 20:58
 36/50 anonim ***** válasza:
100%

5emberre leosztod a párod fizuját fejnekét 40ezer, akkor az első csemetére nem megy el több, mint amit a ti gyerekeitek is kaphatnak...

Szóval ez nem érv.

Az, hogy hiteletek van, az egyéni probléma...

És igaza van annak, aki azt monda, ezt a gyerekek Előtt is tudtad, hogy kiadás, és az is marad. Előbb kéne ezen agyalni, nem most sírni.

Ha nem tetszik, megint így jártál...

2012. ápr. 16. 21:03
 37/50 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, hiába esik rosszul az igazság, ha elindítod az ügyet, maximum 17%-ig viszi lejjebb a bíróság az összeget. A kommentírók -velem együtt- csupán azt próbálják megértetni Veled, hogy a Párod is akarta annak idején azt a gyermeket, nemcsak az exfelesége. Ehhez két ember kell. Másrészt pedig rendben van, hogy nyilván Ti is akartatok közös gyerekeket, de előtte kellett volna mérlegelni, hogy ha a Párod ilyen gyerektartást fizet (amit a bíró sem véletlenül ítélt ennyinek...), akkor hogyan oldjátok meg a nevelésüket. Utólag hiába nyühögsz, sokban nem fog változni a helyzet, maximum ahogy az előbb írtam illetve többen is, 17%-ot csikarhatsz ki.

27/L

2012. ápr. 16. 22:26
 38/50 anonim ***** válasza:
100%

...és még mielőtt vádaskodnál, elmondom, hogy én (és szerintem a többi kommentíró nagy része sem) nem egy bosszúszomjas, felhergelt exfeleség vagyok, sőt, még soha nem voltam házas. De a környezetemben rengeteg ismerősöm van mindkét oldalról, így van némi rálátásom a dolgokra.

27/L

2012. ápr. 16. 22:36
 39/50 anonim válasza:
100%

Kedves kérdező!

Én egy elvált apuka új párja vagyok, közel ugyanannyit fizet a párom az előző kapcsolatából született, 10 éves kisfia után, mint ti. Mindeközben nekünk is vannak közös gyermekeink, egy 3 éves és egy 15 hónapos. Mi sem vagyunk eleresztve anyagilag, mégsem jutna eszembe, hogy ezen hisztizzek. Ezt vállalta a párom, ezt vállaltam én. Nem tudnék olyan önző lenni, mint te. Nem vesszük el a másik gyerektől, ami jogosan megilleti. Inkább a párom vállalt egy másodállást, én pedig itthoni bedolgozást a gyerekek mellett, hogy több pénzünk legyen. Pedig a párom exe is megtalálta azóta az új párját és ketten vannak...nézz magadba és gondolkodj el. Önző vagy.

Egy 29 éves nő

2012. ápr. 17. 09:19
 40/50 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a véleményét!!!
2012. ápr. 17. 12:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!