Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerektartást kell meghatarozn...

Gyerektartást kell meghataroznom. Szerintek mennyi a reális összeg?

Figyelt kérdés

Az apa milliot keres vagyis nem az also hatar kell meghuzni. De nem is a felsot. Egy kb realis osszeget kellene belonom. Rambizta az ugyved az osszeget. Max majd egyezkedunk.

A gyerekkel fejlesztesre kell jarni, szemuveges, fogszabalyzasra kell vinnem rendszeresen jarunk fohaszatra emiatt, 13 eves lany, 6.os iskolaba nem kell vinni onjaro. Nagyjabol atlagos szinvonaon elunk. Felre is tudok tenni azert egy kicsit.

Rendszeresen jarunk szinhazba koncertre moziba kiallitasra stb havi 2-7 alkalommal.Csaladi hazban lakunk ami a nagyobb gyerekeim tulajdona (orokoltek az apjuk utan) a kerdeses gyereknek mas az apja. A haz nem szigetelt regi, eleg magas a futesszamla, a rezsi havi atlag 60-70e, van mobilja aminek a reszletet fizetem az 10e kb. A ket nagybol csak egyik el velem o kozepiskolas. A masik mar elkoltozott. 1 autot tartok fent ez sajat tulajdon volt regen is, kozep kategorias, semmi extra egy opel.

Ezek alapjan ki mit mondana?

Ismetlem nem lehuzni akarom hanem realis osszeget kerni.

márc. 12. 20:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/90 A kérdező kommentje:
Teljesen mindegy hogy hivjak. Ha beteg nem hagyon egyedul. Ismerem milyen es jobb ha felugyelet alatt van.
márc. 17. 19:52
 72/90 anonim ***** válasza:
48%
Szuper, a 20 evessel is otthon maradhatsz, de nem jar ra se semmi.
márc. 17. 19:55
 73/90 anonim ***** válasza:
76%
A gyermekápolási táppénz 12 éves korig vehető igénybe. Egy 13 éves miért ne lehetne otthon kicsit egyedül, még anya dolgozik? Délelőtt iskola, tábor, délután meg ki ír néhány órát. Megcsinálva a leckét, tanul legalább nyugodtan. És írtad, hogy van nagyteso, vele is ellehet. Ugyan már! Én is voltam, már 12 évesen is. És voltam orvosnál is egyedül.
márc. 17. 19:55
 74/90 A kérdező kommentje:

Nem ez volt a kerdesem ledves kotekedo....

73.

Ha beteg maradok. Leven 10 perc alatt 40 fokos laza lesz es begorcsol. Igen 12 evesen is. Igen a sulibol is vitte mar el mento emiatt. Egyszeruen ilyen. Nem tudok mit tenni. Mondjuk ritkan beteg de akkor kell a felugyelet emiatt.

Minden nap 16-18 kozott egyedul van otthon. A lecket a suliban megcsinaljak. Otthon nem tanul max verset de azt is velem. Lazithat.

Nagy teso diakmelozik delutan/hetvegen ahogy a beosztasa van. Amugy is 17korul erne haza a sulibol. Baratnozik haverozik megis csak magy mar. Persze neha meg lehet kerni, de nem az o dolga vigyazni a hugara.

márc. 17. 20:06
 75/90 anonim ***** válasza:
45%

Reméljük apuka is így gondolja mint te, mert a bíróságot ezek a dolgok nemfogják meghatni. Ők azt nézik, hogy van egy 13 éves gyerek akire nemkell vigyázni egész nap. Nem a hülyék gyülekezetében fogsz résztvenni. Lehet egy álláspontod, de őket mellesleg ez nemérdekli.

Anyagiaknál pedig a gyerek létszükségleteit veszik alapul semmi mást. Ha apuka jófej akkor beszáll a dolgokba, ha nem akkor nem, mert ugye a színház nem létszükség a benzin és a többi sem. Nem kötelező autót fentartani, de ha ragaszkodsz hozzá akkor az a te sarad.

Férjem volt párja sorolt fel 10 ezer forintos autótól kezdve mindent a bíróságon, majd a bírónő közölte, hogy ezeket nem veszik figyelembe, mert nem létszükség. 50-et határoztak meg úgy, hogy apuka belement.

márc. 17. 21:51
 76/90 anonim ***** válasza:
72%

A sport és a kulturális program sem létszükséglet, egy bizonyos mértékig mégis figyelembe vették nálunk is.

A válás miatt a gyereknek nem feltétlenül kell lemondania a megszokott életmódról, színvonalról.

márc. 18. 08:29
 77/90 anonim ***** válasza:
57%
Amúgy a 80ezer reális, de azt a körítést amit itt adsz hozzá felejtsd el, mert a bíróságon elég ferde szemmel fognak rád nézni. Gondolom te akarod a felügyeleti jogot, akkor hozzá tartozik, hogy ha beteg a gyerek otthon maradsz vele, az meg hogy most még nem kapod az adókedvezményt senkit nem érdekel, mert nyilván majd fogod. Kicsit amúgy azt látom a megnyilvánulásaid alapján, hogy te neveled a gyereket és ezért te azt várod, hogy apuka térítsen meg minden gyerekkel kapcsolatos költségedet, lassan úgy jön le, hogy üzemanyag költséget is adjon meg esetleg szálljon bele a kocsid szervízköltségébe, mert esetleg te hordod a gyereket suliba. Mondom még egyszer, ha nem tudsz valamennyi kiadást a gyerekkel kapcsolatban te is bevállalni, akkor ebből azt fogják kihozni, hogy alkalmatlan vagy arra, hogy nálad helyezzék el a gyereket. Most gondolj bele ha neadjisten apukával lenne valami. Kapnál az államtól havi 20ezer Ftot aztán annyi, neked kellene a többit megoldani
márc. 18. 08:46
 78/90 A kérdező kommentje:

Semmi koze a felugyeleti joghoz a kerdesemnek. Amugy az ex le akar mondani rola. Nem erdekli. Nekem megfelelt volna a kozos. Ahogy az osztot felugyelet is. De az ex azt meg a meloja miatt nem akarja/tudja.

Csak azt nem vagom h miert gondolja mindenki azt h az extol varom el azt h mindent fizessen? Soha sehol nem irtam. A kerdesem a realis osszegen volt. Hogy a gyerek a kb megszokott dolgait tudja tartani. De ha azt irom h pl h jegtancol 4 eves kora ota az pl havi akar 100et is jelent mint kiadas, versenyek ruhak kori probak edzesek stb.

De a havi par mozin szinhazon es kiallitason akadtok ki. Ami nem nagy koltseg. Pl a jegtanchoz kepest.

A sport kiadas tamogatot a kulturalis nem?

13 eves ismetlem nem hagyok egyedul betegen. Leirtam miert. Pont. Ahogy a nyarat sem ugy tolti h otthon gubbaszt egyedul a telot nyomkodva. Az nem egeszseges egy 13 evesnek.

márc. 18. 21:19
 79/90 anonim ***** válasza:
100%

"Anyagiaknál pedig a gyerek létszükségleteit veszik alapul semmi mást. "

NEM igaz! Először is nem a lét szükségletet hanem az indokolt szükségletet, figyelembe veszik mindkét szülő anyagi helyzetét és még más dolgokat is.

Kérdező, normális összeget kérj.

márc. 18. 21:38
 80/90 A kérdező kommentje:

79.

De mennyi a normalis?

Ez volt a kerdesem.

A 80e nem terheli meg az exet. Neki az nem sok. Leirtam a korulmenyeket. Kb az eletvitelunk.

Es igen nekem is ezt mondta az ugyved.

márc. 18. 22:02
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!