Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Gyerektartást kell meghatarozn...

Gyerektartást kell meghataroznom. Szerintek mennyi a reális összeg?

Figyelt kérdés

Az apa milliot keres vagyis nem az also hatar kell meghuzni. De nem is a felsot. Egy kb realis osszeget kellene belonom. Rambizta az ugyved az osszeget. Max majd egyezkedunk.

A gyerekkel fejlesztesre kell jarni, szemuveges, fogszabalyzasra kell vinnem rendszeresen jarunk fohaszatra emiatt, 13 eves lany, 6.os iskolaba nem kell vinni onjaro. Nagyjabol atlagos szinvonaon elunk. Felre is tudok tenni azert egy kicsit.

Rendszeresen jarunk szinhazba koncertre moziba kiallitasra stb havi 2-7 alkalommal.Csaladi hazban lakunk ami a nagyobb gyerekeim tulajdona (orokoltek az apjuk utan) a kerdeses gyereknek mas az apja. A haz nem szigetelt regi, eleg magas a futesszamla, a rezsi havi atlag 60-70e, van mobilja aminek a reszletet fizetem az 10e kb. A ket nagybol csak egyik el velem o kozepiskolas. A masik mar elkoltozott. 1 autot tartok fent ez sajat tulajdon volt regen is, kozep kategorias, semmi extra egy opel.

Ezek alapjan ki mit mondana?

Ismetlem nem lehuzni akarom hanem realis osszeget kerni.

márc. 12. 20:11
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/90 anonim ***** válasza:
82%
9-es vagyok. A gyereken ne spórolj. Vezess le nyugodtan mindent, hogy mi mennyibe kerül. Látszik, hogy te nem olyan vagy aki magára költi a gyerek pénzét.
márc. 12. 21:58
 12/90 anonim ***** válasza:
44%
Én arányosan kb 120 ezret mondanék és emellett nem kérnék extra összeget, ha színház, fogszabályzó vagy iskolakezdés van.
márc. 12. 22:19
 13/90 anonim ***** válasza:
79%
Panelban lakok, a rezsi 40-60 ezer között van, ebből 7e a tv, internet. Úgyhogy máshol sem lakna olcsóbban.
márc. 12. 22:22
 14/90 anonim ***** válasza:
85%

Az apának a jövedelme bejelentett vagy feketén keres ennyit? Az apa mennyire szereti a gyereket?

Én kb 150 ezret kérnék. Ha nem akar annyit adni akkor makd a bíróság megítél valamennyit.

márc. 12. 22:32
 15/90 anonim ***** válasza:
0%

Már nem úgy van a törvény, hogy a nettó 20%-a?

Ez a minimum, de kérhetsz jóval többet is.

márc. 12. 22:38
 16/90 anonim ***** válasza:
32%
120
márc. 12. 22:40
 17/90 anonim ***** válasza:
77%

Főleg, ha rád bízták. Akkor valószínűleg látja az ügyvéd, hogy van miből.

Sajnos a jóval több sem lesz túl sok.

Ne félj a jótól, főleg, hogyha jár, és ha bírják.

És akkor még mindig csak anyagi dolgokról van szó, az idődet és az energiádat ingyen, szeretetből adod.

márc. 12. 22:42
 18/90 anonim ***** válasza:
69%

"A luxuskiadásokat (hetente színház-koncert)"

és miért miért ne? Miért a gyerek szívja meg, hogy elváltak a szülei? Ha nem váltaak volna, akkor ezekben is része lehetne. Azt a színvonalat biztosítsa apuka a lányának, amit akkor kapott volna meg, ha nem válnak el.

márc. 12. 23:03
 19/90 anonim ***** válasza:
20%
A te jovedelmed mennyi? Mert nem árt azzal is tisztában lenni, hogy irreális összeget nem fognak megitelni. Tehát ha a te jovedelmedbol hasonló összeget nem tudsz a gyerekre költeni, akkor nem fogják megitelni.
márc. 13. 06:35
 20/90 anonim ***** válasza:
81%

számolj. Tudom nehez, de muszaj, kulonben utolag vagy szivni fogsz mikor kiderul, hogy a hasrauteses t. összeg vagy a nem alaposan szamolgatasokkal megadott tartasdij összege nem lesz eleg.

Ha lesz egy jol levezetett listad, akkor ha ex sokallna ele tolhatod. A megallapodasotokbe meg az ugyved nyugodtan beleilleszthet egy olyan reszt, hogy a varatlan kiadasok, amik a gyerek egeszsegevel, oktatasaval kapvsolatbsn merülnek fel azt felesben fizatitek.

A fogszabalyzast vedd bele, mert nem tudom tb-sre sikerult-e bejutni,de mi még ott is fizettunk 10 es 20 ezreket hol ezert, hol azert. Maganban meg ugy kezdtek mivel nem nagy a baj ez kijon a vegere 200-250000-ből. (ez volt 2022 ev elejen)

márc. 13. 06:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!