Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom családja azért nem...

A barátom családja azért nem kedvel, mert duci vagyok. Ez mennyire érthető?

Figyelt kérdés
Próbálom nem a szivemre venni, de elég rossz érzés, hogy ha vékony lennék akkor jobban kedvelnének és csak emiatt ellenségesek velem az első perctől kezdve. A barátom szerint nagyon felszínes a családja és ha vékony lennék akkor meg az lenne a bajuk vagy kitalálnának mást. Az esik a leginkább rosszul, hogy 4 éve együtt vagyunk, de sosem próbáltak megismerni vagy legalább elfogadni, inkább hagyták a barátomat eltávolodni, minthogy felém nyissanak egy kicsit. Van egy ikertestvére, akinek szép és csinos menyasszonya van, őt természetesen imádják, mert beleillik a családi idillbe az xs-es méretével. Az anyukája védőnő és gyakran mondogatja, hogy a dagadt kismamák a sírba teszik és reméli én nem "így" tervezek teherbe esni, mert milyen egészségtelen meg a babára veszélyes lenne, nehézebb is lesz teherbe esnem stb. Ha hozzám szól minimum 80%ban a súlyomra tesz valami megjegyzést, emiatt én a lehető legjobban kerülöm a társaságát, de ebben abszolút partner is, nem is próbálja titkolni, hogy megvet engem. Az a legrosszabb, hogy valahol megértem őket, mert szerintem az elhízást sokan akaratlanul is párosítják az egészségtelennel és minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, ez így normális. Próbálok fogyni, de sosem voltam egy vékony lány, szerintem nem is leszek és zavar, hogy megfelelési kényszerem kezd lenni a családja felé, de nem tudom mit tehetnék ellene. A barátomat nem zavarja, hogy kerülöm a családját, de nem akarom, hogy emiatt még jobban eltávolodjon tőlük, plusz nem is szeretném az egész életünket így leélni. Szerintetek lenne értelme erről őszintén beszélni a szüleivel és ha látják, hogy engem érdekel ez a dolog akkor hátha nyitnak felém vagy inkább egyszerűen fogadjam el, hogy nem szeretnek és kerüljem őket, mint eddig?
2023. szept. 6. 09:42
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
74%

Hát azért 90%-ban a túlevés mindig valami lelki problémára

vezethető vissza.Kérdezz meg egy szakembert.Az akaraterő

a fogyáshoz kell majd,de ahhoz ki kell gyógyulnia abból a mentális

okból,ami a túlevést okozza.

Kérdező, sajnos egyet tudsz tenni,le szarod ezt a köcsög családot.

Anyósod is jó kis védőnő lehet ekkora empátiával,

gondolom a kismamák is rajonganak érte.. :-))

A párodnak pedig ki kell jobban állnia érted,az érdekeitekért.

2023. szept. 6. 15:04
 32/47 anonim ***** válasza:
94%

Igen, nyilvànvalóan a túlzott kalóriabeviteltől hízik el ténylegesen, de a túlevés maga kezeletlen lelki problémát mutat.

Ahogy alkoholista vagy gyógyszerfüggő sem azért lesz valaki, mert szereti a pia vagy a tabletta ízét, hanem a hatást, amit kivált.

Az elhízott azzal oldja magában a stresszt, hogy eszik. Szorong valami miatt - nyúl a kajához.

Nem érzi, mikor elég.

2023. szept. 6. 15:18
 33/47 anonim ***** válasza:
94%
Elég ha a barátod kedvel.
2023. szept. 6. 15:32
 34/47 anonim ***** válasza:
89%

"Na, a mi családunk mentalitása ilyen, és akkor belépne a családba egy olyan személy, aki nagy ívben tesz az egészre. Természetes reakció az ellenszenv."

Egy értelmes, nyitottan gondolkodó ember számára nem, hisz tudja, hogy nem mindenki olyan, mint ő. Ezzel pedig nincs probléma. Emelett még ha ellenszenves is, lehet kulturáltan viselkedni és nem tenni bunkó megjegyzéseket, csak mert valakinek az életvitele különbözik a tiedtől.

2023. szept. 6. 15:57
 35/47 anonim ***** válasza:
7%

168cm 74 kg van egy kis tulsulyod ės sajna ha gyereketek lenne akkor még több lenne sulyod ami rajtad maradna .

igazuk van .

2023. szept. 6. 16:12
 36/47 anonim ***** válasza:
6%
28-as, lehetne sokat vitázni arról, mi a lelki okok. Például, ha valakit olyan tragédiák érnek, hogy mondjuk elveszti a lábát, vagy fiatalon meghal valami közeli családtagja, stb, és hogy konkrétan az élet nevű pokol túlvészelése miatt menekül a folyamatos zabálásba. De a legtöbb esetben ez az elhízás szimplán csak gyengeség. Nekem volt nem egy elhízott barátom. Konkrétan folyamatosan zabálta a kakaós tekercset, és mikor kimentünk például focizni, egyetlen centit sem volt hajlandó futni a labda után, csak és kizárólag sétált. Akkor rá mit kellene mondani? Hogy mentálisan gyenge a futáshoz? Mentálisan gyenge ahhoz, hogy ne egyen meg reggelire napi öt kakaós tekercset? Míg mások, akiknek van önuralmuk, kitartásuk, azok szimplán csak "szerencsések", hogy ilyenek?
2023. szept. 6. 16:21
 37/47 anonim ***** válasza:
88%
A barátodnak igaza van, biztos vagyok benne hogy ha holnap modell alkattal kelnél fel, akkor meg az lenne a bajuk hogy milyen munkahelyed van, mikor akarsz szülni, miért ilyen korán, miért olyan későn, miért vagy karrierista, miért nem vagy karrierista, stb. A bullying (mert ez az) soha nem az áldozatra irányul, nem azért bántanak mert valamilyen vagy. Az csak egy dolog, amiben a probléma testet ölt. Ugyanúgy, ahogy ha meggyullad a tűz, nem az a baj hogy épp ott van a konyhaasztal, ha a fakanál lenne ott, akkor azt égetné el. Aki bullyingol, az mentálisan és/vagy lelkileg sérült, és bármit is teszel, folytatni fogja. Az egyetlen amivel ezt a viselkedést ki lehet iktatni, az az, ha maga az elkövető megy terápiára önszántából, és hozza helyre magát. Az a baj az őszinte beszélgetéssel, hogy mivel mint írtam, ez betegség, nem fog változni. Te azt tudod tenni ezzel, hogy elszigeteled magad amennyire csak tudod, és ignorálod a sértéseit, mintha meg se hallanád. Tudom hogy nagyon csábító lealázni, kiabálni vele, vérmérséklettől függően esetleg pofán is vágni (filmekben ennek nagy divatja van) de csak olaj lenne a tűzre.
2023. szept. 6. 16:27
 38/47 anonim ***** válasza:
16%

36-ost kiegészítve, én is iszonyatosan szeretek enni. Főleg édességeket, de amúgy minden mást. Mégis, két út áll előttem, mikor például a boltban haladok el az édességek mellett: Engedjek a kísértésnek? Vagy erősebb vagyok a kísértésnél?

Ha elgyengülök, és engedek a kísértésnek, akkor szépen kiszámolom, hogy kb mennyi sétálás kell ahhoz, hogy az adott kalóriamennyiséget lebontsam magamban. Egy tábla csoki kb 8 kilométer séta. Ha este dőzsölni akarok, és csokit falni, akkor előtte elmegyek egy 8 kilométeres sétára, és utána maximális áhítattal ehetem a csokit. Vagy, nem megyek el sétálni, és bűntudattal eszem a csokit, ami miatt még szomorúbb leszek, és bűntudatból utána még egyre több és több dologgal tömöm tele magam. Mindenki előtt két út van. És az a személyes LELKI ERŐN, és KITARTÁSON múlik, ki melyik utat választja. Az meg nem egy istentől kapott adottság. Azt magunkban kell mentálisan felépítenünk, ez a felelősség senki másra nem húzható rá. A Bálna című film ezt amúgy eléggé jól mutatja be.

2023. szept. 6. 16:29
 39/47 anonim ***** válasza:
18%

nem akarlak lehozni, de az lehetetlen, hogy csak a súlyod miatt vagy megítélve úgy, ahogy.

de beszélj velük mindenképpen

2023. szept. 6. 16:32
 40/47 anonim ***** válasza:
92%
Mióta élek, azzal szekálnak, hogy sovány vagyok. Nem érdekel. Téged vmiért betalál a dolog, valószínű, téged is zavar. Ráadásul ez nem is akkora túlsúly, kicsit husis lehetsz, ennyi. Barátod jól mondja. Ha nem ebbe kötnének bele, akkor másba. Vmiért közellenség vagy.
2023. szept. 6. 18:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!