Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A barátom családja azért nem...

A barátom családja azért nem kedvel, mert duci vagyok. Ez mennyire érthető?

Figyelt kérdés
Próbálom nem a szivemre venni, de elég rossz érzés, hogy ha vékony lennék akkor jobban kedvelnének és csak emiatt ellenségesek velem az első perctől kezdve. A barátom szerint nagyon felszínes a családja és ha vékony lennék akkor meg az lenne a bajuk vagy kitalálnának mást. Az esik a leginkább rosszul, hogy 4 éve együtt vagyunk, de sosem próbáltak megismerni vagy legalább elfogadni, inkább hagyták a barátomat eltávolodni, minthogy felém nyissanak egy kicsit. Van egy ikertestvére, akinek szép és csinos menyasszonya van, őt természetesen imádják, mert beleillik a családi idillbe az xs-es méretével. Az anyukája védőnő és gyakran mondogatja, hogy a dagadt kismamák a sírba teszik és reméli én nem "így" tervezek teherbe esni, mert milyen egészségtelen meg a babára veszélyes lenne, nehézebb is lesz teherbe esnem stb. Ha hozzám szól minimum 80%ban a súlyomra tesz valami megjegyzést, emiatt én a lehető legjobban kerülöm a társaságát, de ebben abszolút partner is, nem is próbálja titkolni, hogy megvet engem. Az a legrosszabb, hogy valahol megértem őket, mert szerintem az elhízást sokan akaratlanul is párosítják az egészségtelennel és minden szülő a legjobbat akarja a gyerekének, ez így normális. Próbálok fogyni, de sosem voltam egy vékony lány, szerintem nem is leszek és zavar, hogy megfelelési kényszerem kezd lenni a családja felé, de nem tudom mit tehetnék ellene. A barátomat nem zavarja, hogy kerülöm a családját, de nem akarom, hogy emiatt még jobban eltávolodjon tőlük, plusz nem is szeretném az egész életünket így leélni. Szerintetek lenne értelme erről őszintén beszélni a szüleivel és ha látják, hogy engem érdekel ez a dolog akkor hátha nyitnak felém vagy inkább egyszerűen fogadjam el, hogy nem szeretnek és kerüljem őket, mint eddig?
2023. szept. 6. 09:42
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem azt senki sem vitatja, hogy a srác családjának hozzáállása finoman szólva is ocsmány... de a lepontozásokat nézve nem értem, miért sértő az, ha valaki finoman rákérdez a súlyproblémára is?
2023. szept. 6. 10:47
 12/47 anonim ***** válasza:
77%

"Szerintetek lenne értelme erről őszintén beszélni a szüleivel "

Nem. Eddig is leszarták hogy bántanak, megsértenek a viselkedésükkel. Egy kis lelkizés ezen nem segítene, sőt, tuti jobban lenéznének.

20+ évvel öregebbek tőled, de ennyi idősen se tanultak meg másokhoz alkalmazkodni/másokat elfogadni.

Nem fognak változni.

Sosem leszel számukra családtag. Ha lesz is gyereketek, akkor se javul a kapcsolatod velük.

Ha dagadt lesz a gyerek akkor azzal szivatnak hogy rád ütött, ha vékony akkor mindig hálát adnak majd az égnek hogy nem olyan mint az te.

Vagy elfogadod hogy ilyenek, vagy ha ennyire fontos neked a nagy család akkor keresel más társat. (nincs rá garancia hogy a következő pasidnak jobb lesz a családja)

2023. szept. 6. 11:00
 13/47 anonim ***** válasza:
89%
Nem mennék oda, ilyen egyszerű.
2023. szept. 6. 11:07
 14/47 anonim ***** válasza:
24%
12-az miért nem opció, hogy lefogy?
2023. szept. 6. 11:08
 15/47 anonim ***** válasza:
17%
Most még lehet, hogy csak duci vagy, de eltelik pár év, felszalad újabb 15 kiló, aztán nézhetsz. Olyan nehéz egészségeseket és kevesebbet enni, meg sportolni valamit?
2023. szept. 6. 11:19
 16/47 anonim ***** válasza:
84%

14 miért kellene?

Anyós és após az isten vagy mi? Nekik kell megfelelni? Ne az a két senkiházi mondja már meg neki, hogy hogy kellene kinéznie.

Ha le is akar fogyni, saját magáért tegye; az egészségéért vagy azért mert úgy jobban tetszene saját magának...

Itt az a probléma hogynincs önbizalma, és ezeknek a nyomorékoknak akar megfelelni.

Le merem fogadni amúgy, hogy ők sem szupermodellek. Biztos bele lehetne kötni az ő külsejükbe is.

2023. szept. 6. 11:29
 17/47 anonim ***** válasza:
92%
Ebben a sztoriban a pasid idegesít fel, hogy ezt hagyja h megjegyzéseket kapj. Itt nem elég annyit odaböffenteni h ne vedd fel még nekem így tetszel hagyd rájuk. Ez a folyamatos megszégyenítés pokoli, biztos nem engedném hogy mergezzék a páromat
2023. szept. 6. 11:30
 18/47 anonim ***** válasza:
90%

Nem tudom miért akarod, hogy ilyen alja emberek kedveljenek. Én attól érezném szarul magam, ha ilyen aljadékok körbeugrálnának, mert az azt jelentené, hogy közéjük illek.. fúj. Ideje lenne dolgoznod az önbecsüléseden, hogy ne akarj minden szemétládának megfelelni, mert ez nagyon nem oké.

Alapból a barátodnak kellene őket leállítania, ahogy olvasom ő melletted állna, az meg csak a te hülyeséged, hogy jaj ne távolodjon el tőlük. Dehogynem! Az ő döntése, hogyan áll a családjához, neked itt nincs mit erőltetned. Szokj le a mártírkodásról, mert az neked is árt, a barátodnak is árt és a kapcsolatodnak is árt.

2023. szept. 6. 11:33
 19/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Azt igazából én sem tudom miért akarom, hogy kedveljenek, valamiért úgy gondolom, ha kicsit is megismernének akkor jobb véleménnyel lennének rólam, de erre nincs garancia. Nem értem hogyan lehetnek ennyire felszínesek, az apukája is emberekkel dolgozik, az anyukája meg pláne, még sincs látszólag bennük semmi empátia. Abban nem érzek hiányt, ahogy a barátom kiáll értem, ő már többször mondta nekik, hogy csak akkor keressék, ha velem is normálisak tudnak lenni.

Közel sem vagyok 120kg, de ha annyi lennék se a külsőm miatt kellene szerintem megítélni. 168 cm és 74kg vagyok, alma alkatom van azaz vékonyak a lábaim, de széles a felső testem. Nagyon vékony sosem voltam, a melleim mérete (85/D) miatt egyébként sem tudok csinosra lefogyni, már tiniként is aránytalan voltam.

2023. szept. 6. 12:16
 20/47 anonim ***** válasza:
9%
Miért kellene empatikusnak lenniük feléd? Nem beteg vagy, csak akaratgyenge duci. Sokan azért nem kedvelik őket,mint főnök,mert a duciság mögött annyit látnak hogy nincs akaratod, kitartásod, fizikailag és lelkileg gyenge vagy.
2023. szept. 6. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!