Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülőknek dolgozni, vagy...

Szülőknek dolgozni, vagy párkapcsolatban eltartottnak lenni? A helyemben melyiket választanátok így?

Figyelt kérdés

Rájöttem, hogy az a szak, amin vagyok/voltam, nem való nekem, nem érdekelt, a legutóbbi vizsgaidőszakom már csak szenvedés volt.

Mondták a szüleim, hogy oké, passziváltassak elsőre inkább, ne kiiratkozzak, de ne az legyen, hogy nem csinálok helyette semmit, menjek el ősztől dolgozni.

Volt pár hely, ahová tényleg nagyon szerettem volna, de vagy nem volt üres állás, vagy nem is válaszoltak. Aztán jelentkeztem olyanra, amik annyira nem érdekelne, de ilyen "jó jó" alapon oké.

27 helyre összesen, de munkám az továbbra sincs.

Egyik barátnőm valamilyen ügyfélszolgálatos állásra tudott volna tenni, de ott meg 1500 ft az órabér, szóval azzal messzire nem mennék.

Egyre jobban elkeserít ez a helyzet, mert mondtam a szüleimnek, barátomnak is, hogy nem kell a segítségük, magamtól akarok munkát szerezni, szerettem volna megmutatni, hogy egyedül is boldogulok, de egyelőre nem ez a helyzet.

Apáékat is kerülöm, mert mindig feljön témába, hogy na hová jelentkeztem, voltam-e már interjún.

Barátommal is vitatéma ez, mert hogy ne képzettség nélkül akarjak állást találni, folytassam szeptembertől az egyetemet vagy kezdjük el a "közös életünket", ha tanulni nincs kedvem... Mert ő már szeretne esküvőt, gyereket, és én is vágyom ezekre, de mondtam neki korábban, hogy előbb szeretnék lediplomázni, hogy ne az legyen mindenki fejében, hogy elvetetem magam és eltart...

Szüleimmel tudnék még beszélni, hogy vegyenek fel a céghez, de az meg tényleg ilyen látszat "papírtologatós" munka lenne csak, én meg tényleg bizonyítani akartam, hogy egyedül oldom meg, nem kell nekik vagy a páromnak a segítsége.

2023. júl. 30. 12:20
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
23%

50.

Mert itt a csóró, kizsigerelt szolgák vannak többségben.

2023. júl. 31. 14:12
 52/60 anonim ***** válasza:
88%
Nem az, ahogyan élsz. Mindezt én saját magamnak finanszírozom. Az, hogy nem teszel érte. Eljutott bármi is, abból, amit írtam? Van neked önkritikád? Magadba tudsz nézni egy kicsit? Vagy csak azt látod, hogy juj, egy csúnya néni leszidott a gyakorin... A tartalmát sikerült feldolgozni? Ha már magyar, meg szupi érettségi, meg jogi kar. Értő olvasás megy?
2023. júl. 31. 14:18
 53/60 anonim ***** válasza:
21%
Jaj, semmi! Most jut eszembe, hogy csak a szokásos gazdagkislányos hergelés. Nincs ember, akinek nincs ennyi realitása.
2023. júl. 31. 14:20
 54/60 A kérdező kommentje:
Van realitásom, de nem hiszem, hogy neked kéne itt szidni, kioktatni, mindezt ocsmány stílusban.
2023. júl. 31. 14:23
 55/60 anonim ***** válasza:
24%

52.

Mégis kinek mi köze ahhoz, hogy a kérdező a saját életszínvonalához mit tesz?

21 éves, a gimiben jól tanult, megvan 3 év jog, ami azért kemény meló.

Most van egy elakadása, akkor ő egyből egy semmirevaló? Mert a szülei meg a társa biztosították a jólétet.

Nagyon irigység szagú ahogy vélekedsz.

Az sem érdekel senkit, hogy te mit teszel a saját életedért. Nem leszel hős, még csak tiszteletre méltó sem.

Csak te hiszed magadról ezt.

2023. júl. 31. 14:23
 56/60 anonim ***** válasza:
21%
Ezen sem sok tisztelnivaló van, hogy valójában semmit sem tesz. Mondom ezt a nekem tetsző stílusban.
2023. júl. 31. 14:38
 57/60 anonim ***** válasza:
83%
Milyen helyekre jelentkeztél eddig? Ha nem szeretnéd, hogy eltartsanak, hanem a saját lábadon szeretnél állni, akkor sajnos egy szimpla érettségivel egyelőre csak ilyen munkát tudsz találni, vagy fizikait szalag mellett, vagy a Mekiben. Kezdésnek nem rossz az ügyfélszolgálat, át tudod gondolni addig is, hogy mit szeretnél kezdeni az életeddel és nem vagy kiszolgáltatva a párodnak sem teljesen, így nem tud zsarolni azzal, hogy ha ő tart el, akkor azt csinálj, amit ő akar még a szüleid sem tudnak pattogtatni meg zsarolni vele, hogy ők szerezték neked helyet. De azt ne várd, hogy egy ilyen színvonalat hogy több 100 ezer Ft-ot költs képzettség nélkül magadnak finanszírozni tudj. Sok diplomás ember havi fizetése sincs ennyi, mint amennyit írtál, hogy egy hónapban elköltesz. Nem bántásból írják neked, hanem mert ez az igazság.
2023. júl. 31. 14:49
 58/60 anonim ***** válasza:
73%
Hp, ha nem tetszik a negatív komment, meg a való élet, ne írj ki kérdést. Elég undorító töröltetni a válaszokat.
2023. júl. 31. 15:47
 59/60 anonim ***** válasza:
100%
Mi lett a torténet vége?😊
2023. dec. 17. 22:48
 60/60 anonim ***** válasza:
100%

A felhasználónak nem tudunk üzenetet továbbítani

(nincs ilyen felhasználó vagy már törölte regisztrációját vagy letiltásra került a fiókja)!

A kérdezőtől nem lesz megtudva valszeg.

2023. dec. 17. 23:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!