Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülőknek dolgozni, vagy...

Szülőknek dolgozni, vagy párkapcsolatban eltartottnak lenni? A helyemben melyiket választanátok így?

Figyelt kérdés

Rájöttem, hogy az a szak, amin vagyok/voltam, nem való nekem, nem érdekelt, a legutóbbi vizsgaidőszakom már csak szenvedés volt.

Mondták a szüleim, hogy oké, passziváltassak elsőre inkább, ne kiiratkozzak, de ne az legyen, hogy nem csinálok helyette semmit, menjek el ősztől dolgozni.

Volt pár hely, ahová tényleg nagyon szerettem volna, de vagy nem volt üres állás, vagy nem is válaszoltak. Aztán jelentkeztem olyanra, amik annyira nem érdekelne, de ilyen "jó jó" alapon oké.

27 helyre összesen, de munkám az továbbra sincs.

Egyik barátnőm valamilyen ügyfélszolgálatos állásra tudott volna tenni, de ott meg 1500 ft az órabér, szóval azzal messzire nem mennék.

Egyre jobban elkeserít ez a helyzet, mert mondtam a szüleimnek, barátomnak is, hogy nem kell a segítségük, magamtól akarok munkát szerezni, szerettem volna megmutatni, hogy egyedül is boldogulok, de egyelőre nem ez a helyzet.

Apáékat is kerülöm, mert mindig feljön témába, hogy na hová jelentkeztem, voltam-e már interjún.

Barátommal is vitatéma ez, mert hogy ne képzettség nélkül akarjak állást találni, folytassam szeptembertől az egyetemet vagy kezdjük el a "közös életünket", ha tanulni nincs kedvem... Mert ő már szeretne esküvőt, gyereket, és én is vágyom ezekre, de mondtam neki korábban, hogy előbb szeretnék lediplomázni, hogy ne az legyen mindenki fejében, hogy elvetetem magam és eltart...

Szüleimmel tudnék még beszélni, hogy vegyenek fel a céghez, de az meg tényleg ilyen látszat "papírtologatós" munka lenne csak, én meg tényleg bizonyítani akartam, hogy egyedül oldom meg, nem kell nekik vagy a páromnak a segítsége.

2023. júl. 30. 12:20
1 2 3 4 5 6
 11/60 A kérdező kommentje:

Mennyi lenne még hátra a szakodból?

Még 6 félév, de ebből az utolsó az szakdolgozat + zv-k.

2023. júl. 30. 13:00
 12/60 anonim ***** válasza:
97%
2. és 6. voltam, a 7-nek igaza van. Jól értem, hogy az ügyfélszolgálat csak erre a félévre szólna, ameddig passziváltatsz és eldöntöd, mit kezdj magaddal? Ha igen, akkor nem igazán szempont a továbblépés... Ha meg végigcsinálsz fél év ügyfélszolgálatot, úgy, hogy elégedettek veled, akkor bármilyen végzettséget is szerzek majd, előnyös lesz az álláskeresésben, hogy te már dolgoztál, és hogy már tudsz az emberekkel bánni, ami az ügyfélszolgálat lényege. Ez szinte minden munkakörben előny.
2023. júl. 30. 13:01
 13/60 anonim ***** válasza:
91%
Azt még mindig nem írtad, hogy mennyi lenne még vissza? Amiatt amit most nem teljesítettél, csúsznál?
2023. júl. 30. 13:02
 14/60 A kérdező kommentje:
Nem, arra nem épül semmi, beleférne a következő féléves kreditszámomba is, csak ez is visszavesz az önbizalmamból, hogy nem sikerült mindent tárgyam.
2023. júl. 30. 13:03
 15/60 anonim ***** válasza:
11%
8. olvastam a leírást, abban opció volt másik szak elvégzése is, és így már teljesen értelmes a 6. válasz, a tanulás mellett összeköltözésről.
2023. júl. 30. 13:05
 16/60 anonim ***** válasza:
16%

10.

Sajnálatos, amikor szülői nyomásra nem mehetsz oda, ahova vágysz.

A helyükben szégyelleném magam, hogy még most is zsarolnak.

Nálunk a gyereknél orvos vs. gyógyszerész volt a két szak.

Mi szülők a GYTK preferáltuk, a gyerek az orvosit.

Remélem jól döntöttünk, hogy engedtük az orvosit.

Én a helyedben - mivel okos vagy - fogcsikorgatva végigcsinálnám a jogot.

A többi opció nem a legjobb.

2023. júl. 30. 13:07
 17/60 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy ha végig is csinálnám, biztos, hogy nem akarnék semmi joggal kapcsolatos területen elhelyezkedni... Ahhoz meg túl kemény és túl sok tanulás, hogy elvégezzem, "legyen azért egy diplomám" alapon.
2023. júl. 30. 13:09
 18/60 anonim ***** válasza:
95%
Azt írod előre lépés hiánya miatt nem akatsz ügyfél szolgálaton dolgozni. Ahhoz képest hogy önerőből nincs egy ftod se és munka sincs kilatasban, szerintem krva nagy előre lépés, hogy lenne munkád és fizetesed.
2023. júl. 30. 13:12
 19/60 anonim ***** válasza:
60%

17.

Persze te tudod, de hidd el azért dr-rel a neved előtt, jobban fognak nyílni a kapuk. :)

Ezt a szüleid szúrták el, amikor nem engedték a két vágyott szak valamelyikét.

Amúgy nagyon rossz helyen kérdezel.

Itt alázatos rabszolga a többség, aki szerint az "eltartottság" halálos bűn.

2023. júl. 30. 13:13
 20/60 A kérdező kommentje:
Igen, a "fél ország így él" kommentből már sejtettem ezt... :D
2023. júl. 30. 13:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!