Szülőknek dolgozni, vagy párkapcsolatban eltartottnak lenni? A helyemben melyiket választanátok így?
Rájöttem, hogy az a szak, amin vagyok/voltam, nem való nekem, nem érdekelt, a legutóbbi vizsgaidőszakom már csak szenvedés volt.
Mondták a szüleim, hogy oké, passziváltassak elsőre inkább, ne kiiratkozzak, de ne az legyen, hogy nem csinálok helyette semmit, menjek el ősztől dolgozni.
Volt pár hely, ahová tényleg nagyon szerettem volna, de vagy nem volt üres állás, vagy nem is válaszoltak. Aztán jelentkeztem olyanra, amik annyira nem érdekelne, de ilyen "jó jó" alapon oké.
27 helyre összesen, de munkám az továbbra sincs.
Egyik barátnőm valamilyen ügyfélszolgálatos állásra tudott volna tenni, de ott meg 1500 ft az órabér, szóval azzal messzire nem mennék.
Egyre jobban elkeserít ez a helyzet, mert mondtam a szüleimnek, barátomnak is, hogy nem kell a segítségük, magamtól akarok munkát szerezni, szerettem volna megmutatni, hogy egyedül is boldogulok, de egyelőre nem ez a helyzet.
Apáékat is kerülöm, mert mindig feljön témába, hogy na hová jelentkeztem, voltam-e már interjún.
Barátommal is vitatéma ez, mert hogy ne képzettség nélkül akarjak állást találni, folytassam szeptembertől az egyetemet vagy kezdjük el a "közös életünket", ha tanulni nincs kedvem... Mert ő már szeretne esküvőt, gyereket, és én is vágyom ezekre, de mondtam neki korábban, hogy előbb szeretnék lediplomázni, hogy ne az legyen mindenki fejében, hogy elvetetem magam és eltart...
Szüleimmel tudnék még beszélni, hogy vegyenek fel a céghez, de az meg tényleg ilyen látszat "papírtologatós" munka lenne csak, én meg tényleg bizonyítani akartam, hogy egyedül oldom meg, nem kell nekik vagy a páromnak a segítsége.
"1500 forintos órabérrel mi a bajod?"
Mondjuk az, hogy az OTP app szerint az átlagos havi kiadásaim összege 471ezer forint...? (és ebben pl. a rezsi, autófenntartás, ilyen-olyan biztosítások, utazások benne sincsenek)
Nincs annyi túlóra, amivel ezt megkeresném, 1500-as órabérben.
Ebben azért van minden, ha pl. főzök itthon, és ahhoz kell valami, megveszem, de nem fogom kifizettetni a párommal a részét, mondván, hogy ő is eszik belőle. :D
Va egy kutyám, rá is elmegy azért olyan 50-60 havonta.
Nem tagadom, ebben bőven vannak extra dolgok is, mondjuk szépítkezés, pl. arckezelések, 2 hetente manikűr-pedikűr. Edzeni személyi edzővel szoktam, az ugye a bérleten felül jön. Vagy most elkezdtem fél éve pilatesre járni, az 8.000/alkalom.
Jaaa, hát az utolsó két mondatoddal kellett volna kezdeni. Ezeket jelenleg ki finanszírozza?
Nézd, a legjobb válasz a #37-es.
Magas fizetésű álláshoz vagy jó végzettség, vagy sokéves tapasztalat, vagy protekció kell. Választhatsz, tiéd a döntés.
Szüleim, párom. Ahogy éppen kijön a lépés.
49-es, miért vált ki belőled ekkora indulatot az, én hogyan élek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!