Jegyesség felbontása & "új" szerelem vagy régi párkapcsolat és esküvő megtartása? Ti melyiket választanátok? Avagy lecserélnétek-e a járt utat a járatlanra?
25 éves vagyok, 5 éve vagyok együtt a jelenlegi vőlegényemmel, szóba került már esetlegesen az esküvő is. Részemről az az igazi, nagy rózsaszín felhős szerelem már kb a második évben átalakult szeretetté és tiszteletté. Nagyon sokkal tartozom neki, mert egy elég nagy lelki válságból segített felállni.
Viszont, úgy alakultak a dolgok, hogy tavaly májusban életem első (és szerintem legnagyobb) szerelmével egy közös ismerős esküvőjének keretében újra találkoztunk és bennem teljesen fellángolt újra minden (a volt barátomban is).
Semmi testiség nem történt természetesen, eszembe sem jutna a vőlegényemet egy megcsalással megalázni, viszont azóta is beszélgetünk néha, tartjuk a kapcsolatot.
Kb két hete egy őszinte beszélgetés során bevallotta hogy benne is újra fellobbantak az érzések és hogy bármit megadna azért hogy újra adjak neki egy esélyt és hogy megpróbálhassuk.
Fiatal korunkban egy kis idiótaság miatt szakítottunk..
Hát ezzel egyáltalán nem könnyíti meg az amúgy is nehéz dolgomat, mióta ezt kijelentette szinte non-stop azon őrlődök hogy mi lehetne a helyes megoldás. Egyrészről tisztelem a jelenlegi párom és ugye hálás vagyok neki hogy akkor és ott segített, másrészről viszont a régi barátom iránt meg olyan érzelmek lobbantak fel bennem megint, amit már nagyon régen éreztem, csak vele és azóta senkivel.
Teljesen tanácstalan vagyok és nem tudom mit tehetnék, tuom hogy ezt akárhogy csűröm-csavarom egy embernek mindenképp fájni fog, de nem tudok dönteni..
Volt-e már esetleg valaki hasonló helyzetben? Vagy ha nem: ti mit tennétek ha ilyen szituációba kerülnétek?
Nézd, én ugyan nem látok bele a kapcsolatotokba, de hálából ne maradj együtt senkivel.
Számomra már ott egyértelmű volt hogy erre a kérdésre mi a válasz, mikor még csak azt olvastam hogy "Részemről az az igazi, nagy rózsaszín felhős szerelem már kb a második évben átalakult szeretetté és tiszteletté." Második mondat. És itt még nem is írtál a másik férfiról, de már itt tudtam, hogy azt fogom tanácsolni hogy merj lépni és váltani, de ez a mondatod: "a régi barátom iránt meg olyan érzelmek lobbantak fel bennem megint, amit már nagyon régen éreztem, csak vele és azóta senkivel." 100%-osan megerősített benne.
Én lépnék a helyedben, mert amit a vőlegényed iránt érzel, az tisztelet és hála, az ember pedig nem tiszteletből és hálából házasodik!
Remélem jól fogsz dönteni, sok boldogságot!
# 7, azért teljesen más az, ha hosszú-hosszú évek után átalakul a szerelem tiszteletté és megszokássá mint az, hogy már eleve hálából mond valakinek igent.
Én 8 éve vagyok együtt a férjemmel, 6 éve vagyunk házasok, de még mindig SZERELMES vagyok belé (nyilván nem olyan intenzíven mint az elején, de még mindig ölni tudnék és meghalnék érte) szerintem a szerelemnek nem az első pár évben kell elmúlnia, átalakulnia. Majd a 20 éves házasok már mondhatják azt hogy megszokásból és tiszteletből meg hálából vannak együtt, de két év után ezt érezni és úgy hozzámenni valakihez, hááát..
Én is azt mondom hogy lépj! Igaza volt az egyik előttem válaszolónak, ha most az első szerelmed miatt nem teszed meg, majd később megteszed más miatt!
Mindenesetre akárhogy is döntesz, sok boldogságot kívánok neked!
Ne haragudj, de egyetértek azokkal, akik szerint hibás vagy a helyzet kialakulásában. Nem bántani akarlak, de ha az embernek vőlegénye van nem szép dolog, hogy mellette mással flörtölgetsz, ráadásul érzelmeket táplálsz iránta.
Az ilyesmi nem esne meg, ha nem adnál rá lehetőséget, ha nem mennél bele. Fellángolás ide vagy oda, ha szeretnéd a vőlegényedet 3 perc alatt kiráztad volna a másikat a fejedből.
Amit tanácsolni tudok az az, hogy amíg ez a helyzet tart, semmiképp se menj hozzá a vőlegényedhez. Nem lenne fair vele szemben sem. Először tisztázd magadban mit akarsz, és ha mellette döntesz, akkor azt tiszta szívvel tedd.
Azt neked kell eldöntened, hogy ő elég fontos-e neked ahhoz, hogy lezárd magadban ezt a régi szerelmet és végleg továbblépj, vagy hogy úgy érzed, hogy a kapcsolatotok már így is működésképtelen és megérné kipróbálni a felbukkant ismerőssel. De gondold meg jól, nehogy ott állj, bánva, hogy elhagytad, mikor a másikkal sem működik már.
Vőlegényt otthagynám, a régivel szóba sem állnék és egy teljesen újat keresnék.
A vőlegényeddel az 5 éves kapcsolat hosszú,és ha már 2 év után nem volt szerelem,akkor sztem annak annyi...
A régi barátoddal amint lefekszel, rájössz, hogy kár volt... Szerintem.
Mérlegelj. Mi az erősebb benned. A bűntudat, a sajnálat, vagy inkább a józan ész?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!