Jegyesség felbontása & "új" szerelem vagy régi párkapcsolat és esküvő megtartása? Ti melyiket választanátok? Avagy lecserélnétek-e a járt utat a járatlanra?
25 éves vagyok, 5 éve vagyok együtt a jelenlegi vőlegényemmel, szóba került már esetlegesen az esküvő is. Részemről az az igazi, nagy rózsaszín felhős szerelem már kb a második évben átalakult szeretetté és tiszteletté. Nagyon sokkal tartozom neki, mert egy elég nagy lelki válságból segített felállni.
Viszont, úgy alakultak a dolgok, hogy tavaly májusban életem első (és szerintem legnagyobb) szerelmével egy közös ismerős esküvőjének keretében újra találkoztunk és bennem teljesen fellángolt újra minden (a volt barátomban is).
Semmi testiség nem történt természetesen, eszembe sem jutna a vőlegényemet egy megcsalással megalázni, viszont azóta is beszélgetünk néha, tartjuk a kapcsolatot.
Kb két hete egy őszinte beszélgetés során bevallotta hogy benne is újra fellobbantak az érzések és hogy bármit megadna azért hogy újra adjak neki egy esélyt és hogy megpróbálhassuk.
Fiatal korunkban egy kis idiótaság miatt szakítottunk..
Hát ezzel egyáltalán nem könnyíti meg az amúgy is nehéz dolgomat, mióta ezt kijelentette szinte non-stop azon őrlődök hogy mi lehetne a helyes megoldás. Egyrészről tisztelem a jelenlegi párom és ugye hálás vagyok neki hogy akkor és ott segített, másrészről viszont a régi barátom iránt meg olyan érzelmek lobbantak fel bennem megint, amit már nagyon régen éreztem, csak vele és azóta senkivel.
Teljesen tanácstalan vagyok és nem tudom mit tehetnék, tuom hogy ezt akárhogy csűröm-csavarom egy embernek mindenképp fájni fog, de nem tudok dönteni..
Volt-e már esetleg valaki hasonló helyzetben? Vagy ha nem: ti mit tennétek ha ilyen szituációba kerülnétek?
Én a helyedben a párom elé állnék és visszaadnám a gyűrűt. Nem a másik pasi miatt, hanem mert már nem vagy szerelmes, és csak mert hálából mennél hozzá. Nagyon kellemetlen szitu, de ha megléped a házasságot, akkor boldogtalan leszel és azon fogsz rágódni, hogy miért nem döntöttél előbb.
Az expasival lehet csak fellángolás a dolog, együtt lesztek ideig-óráig aztán rájössz, hogy ez sem tart örökké (bár bizonytalan a dolog kimenetele, lehet tényleg ő az igazi).
De ahogy előttem írták, lehet egy harmadikkal találod meg a boldogságod.
A szakítás kemény menet lesz, nem irigyellek miatta, fájni fog, de szerintem nem fogod megbánni.
Egy új harmadikat választottam.
24 voltam amikor az ex már pedzegette hogy házasodni kellene,én már akkor 1 éve csititottam a szivemet ami mindig hatalmasat dobbant ha megláttam az első nagy szerelmemet.
Történet hosszú,de a vége az lett hogy szakitottam,a régi nagy szerelmet se hagytam ujjáéledni,hanem új élet,új lap,új férfi,hatalmas szerelem,eltelt 10 év,ő a férjem,ma is imádom,van egy csodaszép gyerekünk,életem legjobb döntése volt.
Én is sokéves párkapcsolatban vagyok benne és nekem is probléma, hogy nem érzem a lángolást. Nálunk ez elég összetett probléma, nem itt akarom kifejteni, de a lényeg, hogy szerintem egy hosszabb kapcsolatban is fontos, hogy odalegyél a másikért. Nem kell ez azt jelentse, hogy napi 20szor kufircoltok, vagy hogy másra se tudtok gondolni, de azt igen, hogy tudjátok megdobbantani a másik szívét, hogy legyen intimitás a kapcsolatotokban.
Ha neked ez már nincs meg, akkor nagy hiba lenne hozzámenni a vőlegényedhez.
Viszont a másik srác... nos, én jól tudom, hogy milyen az, amikor valaki megdobbantja a szívedet, pedig nem kéne. Nekem is volt két olyan élményem, amikor beszélgettem egy másik lánnyal és azt éreztem, hogy ezt a lányt most kéne feleségül venni, mert olyan tökéletes minden téren.
De ez önbecsapás.
Egy hosszú kapcsolathoz képest mindig előnyben van egy terhek nélküli kapcsolat egy jó nővel/férfival, de ez nem szabad, hogy elvakítson. Ez csak azt jelenti, hogy a jelenlegi kapcsolatodban vannak hiányok és hogy nyilván terhek is járnak egy párkapcsolattal.
Szerintem szépen, kedvesen hagyd ott a vőlegényedet. És add ki az útját az exnek is. Nem durván, kedvesen!
Te vágysz a szerelemre és a tökéletességre, de az egyik pasinál már nincs meg ez, a másiknál pedig sose volt, csak jól esik és könnyű azt képzelni.
Kezdjük ott, hogy ebből a kapcsolatból már rég ki kellett volna szállnod, most meg jött egy lökés, ami felébresztett.
Sok dologért lehetünk hálásak másoknak, de nem házasodunk össze velük emiatt.
Hogy a régi-új szerelemmel jó lesz-e vagy sem, azt senki nem tudja megjósolni, van, akinek bejön, van, akinek nem.
A szomszédságunkban esett meg, hogy egy párocska x év után összeházasodott, de a menyasszonynak az esküvő előtt kétségei lettek, és azon morfondírozott, hogy lefújja az egészet, nem bízott a párjában. Rábeszélték az esküvőre, de a menyasszony rossz előérzetei sajnos beigazolódtak, pár év után elváltak, a férj meg azzal házasodott össze, aki anno a menyasszonyt rábeszélte, hogy ne fújja le az esküvőt. Részleteket nem tudok, de jobb lett volna, ha anno az a nő magára hallgat, megúsztak volna egy válást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!