Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem szeretnék hétvégente...

Nem szeretnék hétvégente anyósoméknál lenni a gyerekkel, ezen így meg kell sértődni? Mi lenne a megoldás így?

Figyelt kérdés

A babánk születése előtt én ritkábban jártam, kb évente 2-3 alkalommal. Nem azért, mert bajom lett volna velük, szimplán nem éreztem szükségét, hogy én ott üljek havonta péntektől vasárnapig velük... Még a legjobb barátnőimmel sem vagyok ennyit.

Márciusban megszületett a kislányunk, azóta voltunk kétszer. Úgy érzem, erre az évre ez elég is volt bőven. Kényelmetlen, kellemetlen az egész. De nyilván 400 km-t nem autózunk le egy nap alatt a babával oda-vissza, hát akkor már maradjunk hétvégére.

Nincsenek ott a megszokott dolgaink, pl. nincs pelenkázó, ágyon pelenkázni halál volt. Vagy ott a babával egy szobában alszunk, itthon a saját babaszobájában alszik, szüleimnél is. Nem aludtam jót, képtelen voltam rendesen elaludni úgy, hogy ott van velünk egy szobában a baba, kb. ilyen éber alvás volt csak részemről.

Hiába mondtuk másodjára, hogy inkább alszunk szállodában, anyósom ezen kiborult és elkezdett sírni a telefonba, hogy sosem gondolta, hogy ezt hallja egyszer, hogy a fia a saját otthona helyett inkább valami idegen helyre megy, meg hogy apósomnak ezt el sem meri mondani...

Ráadásul egyikőjük sem azon van, hogy segítsen nekünk, inkább csak bonyodalom van folyamatosan. Például legutóbb kitaláltam, hogy menjünk el egy délutáni kirándulásra a férjemmel a környéken, üljünk be egy étterembe utána. Kérdeztem anyósomtól, hogy vállalná-e arra a fél napra a babát, á, ő biztos nem, nem tudna vele mit csinálni... Nem sírós, nem hasfájós, eszik, alszik, nézelődik, játszik. Az én szüleim, nagyszüleim, de még a dédim is simán elvannak vele órákat. De közben anyósom panaszkodik, hogy messze vagyunk és az unoka úgy nő fel, hogy nem is fogja ismerni...

Ha ott vagyunk, mindig van valami feladat, a férjem sem tud pihenni, én sem, konkrétan fáradtabban jövünk haza, mint ahogy elindultunk. Úgyhogy én mondtam ma a férjemnek, hogy többet nem szándékozom menni, maximum karácsonykor. Havi egy hétvége rengeteg, nem ezzel akarom eltölteni az időmet. Ő menjen, ha szeretne, szíve joga.

Anyósomék jöhetnek bármikor, van vendégszobánk, elférnek itt aludni is. Ezt elmondta nekik, azóta ők vérig vannak sértve, meg hogy 15 éve nem jártak Budapesten, nem most, öregkorukban fogják elkezdeni az ide járást és hogy nekik kisautójuk van, azt a kamionok az autópályán leszorítják azonnal. És hogy akkor remélik az én családom sem fogja látni az unokát, mert az úgy nem fair.

De, látják, hiszen itt laknak, valamint ha elmegyünk hozzájuk, nem az van, hogy anyukám, vagy a nagyim befog engem a konyhába, hanem együtt vagyunk, beszélgetünk, jól érezzük magunkat, babáznak. Vagy éppen mondják, hogy elviszik sétálni, én pihenjek addig. Ott meg feladat, feladat hátán van, és nem arról szól a hétvége, hogy pihenünk, jól érezzük magunkat, kikapcsolódunk.

Úgy érzem, hogy az álláspontom teljesen érthető, a férjem is az én oldalamon áll, így zavar, hogy anyósom hisztizik, mert "jaj az unoka". De ha meg ott van az unoka, akkor nem foglalkozik vele érdemben semmit 5-10 perc gügyögést leszámítva.

2023. jún. 18. 12:52
 81/91 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, mit foglalkozol megkeseredett irigy pi...kkal? Hagyd már az egészet - úgy értem, engedd el a kérdést meg mindent. Töröltesd aztán éld az életedet úgy, ahogy NEKTEK megfelel.
2023. jún. 19. 12:04
 82/91 anonim ***** válasza:
82%

Kérdező, ne foglalkozz az ilyen 75-ös félékkel.

Azoknak a nőknek, akik nemhogy mamára-papára, de még a saját férjükre se tudják fél órára rábízni a közös gyereküket, mert apuka olyan életképtelen here, hogy azt se tudja, melyik végén kell az említett gyereket megetetni, baromira tudja csípni a szemét, hogy más anyukáknak van lehetősége pihenni és időnként saját magukkal foglalkozni.

Te gondolod jól, anyósodnak nincs igaza.

Üdv, egy 34 éves, kétgyerekes anyuka, akinek szintén "kinyalja a valagát" egy normális férj, 2 mama, 2 papa és még 1 dédimama is. És akinek egy cseppet sincs lelkiismeret-furdalása emiatt, sőt ;)

2023. jún. 19. 12:35
 83/91 anonim ***** válasza:
77%

Azért van itt egy színvonal bakker... :D

Otthon van az x hónapos gyerekkel, és sorozatot mer nézni napközben, ahelyett, hogy asszonyi kötelességének tenne eleget és a konyhában főzné a töltött káposztát, meg a húslevest. Még ilyet!

Kérdező, én ezek után nem is erőltetném az egymáshoz járkálást. De lehet okosan is csinálni, pl. most jön a nyár, kérdezzétek meg őket, lenne-e kedvük együtt menni valahová. Úgy téged sem tudnak beállítani a konyhába, nekik sem lesz halaszthatatlan dolguk. Lehet együtt lenni, pihenni, programozni nyaralás alatt. Így te sem azt éreznéd, hogy oda a hétvégét.

2023. jún. 20. 13:56
 84/91 anonim ***** válasza:
30%

82es ne hidd. Mire lennék irigy? Én egyedül is életben tartok egy gyereket, nem kell férj, mama, papa anyós após barátnő szomszéd néni hogy ez sikerüljön.

A férjemre bármikor rábízhatom, de én tudom hogy nem a mamáknak szültem, főleg nem azért hogy én a kanapén tespedve sorozatot bámuljak.

2023. jún. 20. 16:08
 85/91 anonim ***** válasza:
32%

Attól, mert a nagyszülők jelen vannak a gyerek életében, még nem nekik lett vállalva a gyerek... Őszintén sajnálom, hogy a tiédet ilyen anyával veri a sors. Tanítsd meg neki már jó hamar, hogyan kell elítélni azokat, akik máshogy élnek, mint ti!

3 hónapja szült, "tespedjen" már egy kicsit a kanapén..

2023. jún. 20. 16:14
 86/91 anonim ***** válasza:
61%

A 84-es, tipik anyósjelölt, akikről szólnak a kérdések.

Meg a 85-ös lepontozói... az anyaság Sztahanovjai. :D

2023. jún. 20. 20:57
 87/91 anonim ***** válasza:
79%

Lefordítom a kérdést mindenkinek, hátha úgy érthető...

Hogyan lehet konfliktus nélkül megszakítani az egyoldalú kapcsolatot egy olyan anyóssal, akinek csak a látszat kedvéért kell az unoka, és nem hajlandó megmozdulni, miközben elvárja, hogy 200 km-t utaztassák hozzá a 3 hónapos gyereket? A kulcsszó, amiért a kérdező nem nyugodt, pedig ő is tudja, hogy csak a kapcsolat megszakítása az egyetlen megoldás: konfliktus nélkül! Hogyan lehet ezt konfliktus nélkül megoldani?

2023. jún. 20. 21:20
 88/91 anonim ***** válasza:
24%
Én csak lefordítottam a kérdést, de a lényegre, a "konfliktus nélkül" részre én sem tudom a választ.
2023. jún. 20. 21:21
 89/91 anonim ***** válasza:
84%

"82es ne hidd. Mire lennék irigy? Én egyedül is életben tartok egy gyereket, nem kell férj, mama, papa anyós após barátnő szomszéd néni hogy ez sikerüljön."

Ügyes vagy, jár a keksz meg a buksisimi.

A férjnek ugyanúgy a gyereke, mint neked, nem tesz szívességet azzal, hogy foglalkozik vele, csak teljesíti az apai kötelességeit. Pont mint te az anyaiakat.

A mamák-papák meg kapaszkodj meg: SZERETNÉK, hogy ott legyenek náluk az unokák! :O Olyannyira, hogy pár nap után már hiányolják őket, szóval bármennyire is szeretnéd, nem, nincsenek rájuk tukmálva a gyerekeink.

És ha pl anyósom bejelentkezik értük pénteken, hogy szeretné vinni őket ottalvósra, és amennyiben a gyerekek is szeretnének menni (bár olyan még nemigen volt, hogy nem, mert ki van nyalva a s.ggük mindegyik nagyszülőnél), akkor bizony a férjemmel mi aznap délután/este tespedünk és sorozatot nézünk. Szégyelljük is magunkat rendesen. Ja nem.

Mondjuk ez tök más eset egyébként, mert a mieink jóval nagyobbak, mint a kérdező gyereke (7 és 3 évesek).

(#82)

2023. jún. 22. 10:19
 90/91 anonim ***** válasza:
83%
89-es, tepsedsz, ahelyett, hogy a konyhában állnál, vagy takarítanál??? És a férjed még nem vált el tőled?! Hogy lehet ez?
2023. jún. 22. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!