Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem szeretnék hétvégente...

Nem szeretnék hétvégente anyósoméknál lenni a gyerekkel, ezen így meg kell sértődni? Mi lenne a megoldás így?

Figyelt kérdés

A babánk születése előtt én ritkábban jártam, kb évente 2-3 alkalommal. Nem azért, mert bajom lett volna velük, szimplán nem éreztem szükségét, hogy én ott üljek havonta péntektől vasárnapig velük... Még a legjobb barátnőimmel sem vagyok ennyit.

Márciusban megszületett a kislányunk, azóta voltunk kétszer. Úgy érzem, erre az évre ez elég is volt bőven. Kényelmetlen, kellemetlen az egész. De nyilván 400 km-t nem autózunk le egy nap alatt a babával oda-vissza, hát akkor már maradjunk hétvégére.

Nincsenek ott a megszokott dolgaink, pl. nincs pelenkázó, ágyon pelenkázni halál volt. Vagy ott a babával egy szobában alszunk, itthon a saját babaszobájában alszik, szüleimnél is. Nem aludtam jót, képtelen voltam rendesen elaludni úgy, hogy ott van velünk egy szobában a baba, kb. ilyen éber alvás volt csak részemről.

Hiába mondtuk másodjára, hogy inkább alszunk szállodában, anyósom ezen kiborult és elkezdett sírni a telefonba, hogy sosem gondolta, hogy ezt hallja egyszer, hogy a fia a saját otthona helyett inkább valami idegen helyre megy, meg hogy apósomnak ezt el sem meri mondani...

Ráadásul egyikőjük sem azon van, hogy segítsen nekünk, inkább csak bonyodalom van folyamatosan. Például legutóbb kitaláltam, hogy menjünk el egy délutáni kirándulásra a férjemmel a környéken, üljünk be egy étterembe utána. Kérdeztem anyósomtól, hogy vállalná-e arra a fél napra a babát, á, ő biztos nem, nem tudna vele mit csinálni... Nem sírós, nem hasfájós, eszik, alszik, nézelődik, játszik. Az én szüleim, nagyszüleim, de még a dédim is simán elvannak vele órákat. De közben anyósom panaszkodik, hogy messze vagyunk és az unoka úgy nő fel, hogy nem is fogja ismerni...

Ha ott vagyunk, mindig van valami feladat, a férjem sem tud pihenni, én sem, konkrétan fáradtabban jövünk haza, mint ahogy elindultunk. Úgyhogy én mondtam ma a férjemnek, hogy többet nem szándékozom menni, maximum karácsonykor. Havi egy hétvége rengeteg, nem ezzel akarom eltölteni az időmet. Ő menjen, ha szeretne, szíve joga.

Anyósomék jöhetnek bármikor, van vendégszobánk, elférnek itt aludni is. Ezt elmondta nekik, azóta ők vérig vannak sértve, meg hogy 15 éve nem jártak Budapesten, nem most, öregkorukban fogják elkezdeni az ide járást és hogy nekik kisautójuk van, azt a kamionok az autópályán leszorítják azonnal. És hogy akkor remélik az én családom sem fogja látni az unokát, mert az úgy nem fair.

De, látják, hiszen itt laknak, valamint ha elmegyünk hozzájuk, nem az van, hogy anyukám, vagy a nagyim befog engem a konyhába, hanem együtt vagyunk, beszélgetünk, jól érezzük magunkat, babáznak. Vagy éppen mondják, hogy elviszik sétálni, én pihenjek addig. Ott meg feladat, feladat hátán van, és nem arról szól a hétvége, hogy pihenünk, jól érezzük magunkat, kikapcsolódunk.

Úgy érzem, hogy az álláspontom teljesen érthető, a férjem is az én oldalamon áll, így zavar, hogy anyósom hisztizik, mert "jaj az unoka". De ha meg ott van az unoka, akkor nem foglalkozik vele érdemben semmit 5-10 perc gügyögést leszámítva.

2023. jún. 18. 12:52
 31/91 anonim ***** válasza:
82%

Nem értik a nagyokosok, hogy az anyósék bármikor mehetnének, de idióta kifogásaik vannak.

Azt meg elvárják, hogy csecsemőstől odacuccoljanak a kérdezőék, úgy hogy befogják őket egész idő alatt házimunkára.

Menne oda a fene.

Ez nem az unokáról, meg a fiukról szól, csak hatalomgyakorlás.

Apósnak semmit nem lehet mondani, mert egy úrhatnám patriarcha, anyós meg a szolgája.

Csodás család...

2023. jún. 18. 15:10
 32/91 anonim ***** válasza:
15%

"a válaszolók kb. kilencven százaléka vagy frusztrált fiús anya (anyós)"

???

Miért, egy lányos anya nem anyós? Vagy akinek lánya és fia is van?

Vagy ezt azért feltételezed, mert tényleg az a jellemző, hogy a nők megpróbálják elszeparálni a férjüket a családjától, miköznen a saját családjuk Szent?

2023. jún. 18. 15:12
 33/91 anonim ***** válasza:
81%
Az a baja ti értetlenek, hogy anyós sírva veri magát, idegelve tovább a kérdezőéket.
2023. jún. 18. 15:13
 34/91 anonim ***** válasza:
22%

De a kérdezőt ez mit zavarja? Meg mikor veri magát sírva neki, ha találkoznak évente 3-4 alkalommal összesen?

Ne beszéljen vele és kész.

2023. jún. 18. 15:15
 35/91 A kérdező kommentje:

Őszintén, tényleg abba kell belekötni, hogy egy kisbabával inkább a bababarát szállodát választanánk, nem a sátras túrázást?

Igen, nekem nehéz úgy elaludni, hogy ott van mellettünk a baba. Nem is alszom úgy jót, ez van. Ez nem azt jelenti, hogy teher számomra a saját gyerekem, csupán azt, hogy mindig rossz alvó voltam és hiába a férjem az éjszakás éppen a gyerekkel, ugyanúgy ébredek már az első zajra én is.

2023. jún. 18. 15:16
 36/91 anonim ***** válasza:
22%
De még mindig nem értjük, mi a problémád, ha a férjed már lezárta a dolgot elmondásod szerint. Erre direkt nem válaszolsz?
2023. jún. 18. 15:24
 37/91 anonim ***** válasza:
18%

Bammeg, mikir felcsináltattad magad a pároddal, tudtad, hogy hol élnek a szülei. Tudtad mit vállalsz. Most meg azt várod, hogy az öregek ne lássák a fiukat, az unokájukat, mert neked kényelmetlen?

Huszonöt év múlva ha a te gyereked költözik messzire és a párjának derogál meglátogatni téged, mit szólnál?

2023. jún. 18. 15:35
 38/91 anonim ***** válasza:
79%

Miért kell mindig direkt félreérteni és szidni a kérdezőt?

Nálunk uez volt. Sátoros ünnepekkor mentünk emiatt. Viszont anyám egyedül sokszor meglátogatott minket és nálunk is aludt. Apám pont olyan volt, mint a kérdező apósa. Ő nem jött, ennyi. Nálunk az anyós lakott közel, hetente pár órát mentünk, családi ház a pusztában, lehetett később visítozni, bármit a gyereknek 😃

2023. jún. 18. 15:36
 39/91 anonim ***** válasza:
25%
Most tényleg mi a fenét vársz? Hogy mer az anyósod elégedetlen lenni? Felnőtt ember. Hadd ne kelljen már megbeszélnie veled, mit akar érezni. Az egész föld nem fog ám körülötted forogni, mert szültél egyet.
2023. jún. 18. 15:37
 40/91 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem nekik is kellene jönniük hozzátok. Tudnak vezetni, autó van. Kéthavonta ti mennétek, kéthavonta ők, szerintem ìgy optimális és megvan havi egy találkozás.
2023. jún. 18. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!