Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megengednétek a gyereketeknek,...

Megengednétek a gyereketeknek, hogy hozzátok költöztesse a párját, és oda vállaljanak gyereket?

Figyelt kérdés
25 év feletti, amúgy dolgozó gyereketeknek, ha az ingatlanárak miatt kanyarban sem lenne a saját lakás lehetősége nekik, csak az albérlet.

2023. máj. 28. 11:58
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
72%

Közös telekre igen, egy házba állandó jelleggel (ha épp valami miatt baj van, az más) semmiképp. Nem vagyok hajlandó más gyerekét kerülgetni, de a sajátomat sem bizonyos kor felett. Az a bizonyos kor meg eljön számomra, ha összeköltözéshez, pláne gyerekvállaláshoz elég felnőttnek érzi magát.

Én sem költöznék felnőtt emberként a házastársammal a szüleimhez.

2023. máj. 28. 19:27
 32/40 anonim ***** válasza:
87%

Ha a kanyarban sem lenne a saját lakás lehetősége, akkor maradjanak csak szépen albérletben.

Csúnyán hangzik? Igen.

Viszont ha már 25 éves gyerekem van akkor én magam vagyok már 50-60 éves. Fene se akarna lakótársakkal élni ilyen idősen. És valljuk be felnőttként felnőtt gyerek és a párja már inkább lakótárs.

2023. máj. 28. 23:30
 33/40 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk én alapvetően megőrülnék, ha anyámékkal kellene egy házban élnem. Inkább éltem évekig lakótársakkal és összespóroltam saját lakásra.

Ellenben testvérem otthon él családostul anyámmal. Van gyerek, feleség, meg ott van anyám aki mindenbe belepofázik. Szerintem alapvetően nem egészséges, hogy egy családi kapcsolat nem tud "négy fal között" zajlani mert mindig ott van az anyós. Nem tudom meddig fogják bírni egymást.

Én magam ilyenen nem is gondolkoznék. Panelproli telepen élek, komolyan mondom, szerintem itt csak én élek abban a luxusban, hogy egyedül vagyok.

A szomszédaim úgy élnek, hogy 3 szoba, pár gyerekkel gyerek és 2 bérlő. Korábban még egy kutyájuk is volt. Az alattam lakó öreg néninél ott él a fia, a lánya meg annak a pasija. Egy 2 szobás lakásban, nem is értem hogy férnek el.

2 szobás lakásom van, párszor aludt itt családtag, haver, nekem már az is sok volt.

2023. máj. 28. 23:43
 34/40 anonim ***** válasza:
79%

Kizárt, ne az én kontómra játsszanak felnőtteset, és ne a gyerekbőgést kelljen már hallgatnom, mert ő oda szül.

Hogyne :D Menjenek albérletbe, vagy előbb külföldön gyűjtsenek tőkét.

Amúgy sem kötelező saját családi házat venni.

2023. máj. 29. 08:53
 35/40 anonim ***** válasza:
71%

Amúgy aki a bezzeg régen kártyát húzná elő, az ugye tudja, hogy régen az úgy működött, hogy anyós, após diktált? A gyereknek, pláne a feleségének/férjének a neve kuss volt, az odaköltözés része volt az is, hogy maximálisan elfogadják a nagyszülők játékszabályait.

Nyilván ma ez más, viszont azzal is jár, hogy abszolút nem köteles a nagyszülő a felnőtt, szülőképes korú gyerekét, pláne a társát kerülgetni (netán még el is tartani) és hozzájuk alkalmazkodni a saját otthonában, életében.

2023. máj. 29. 10:41
 36/40 anonim ***** válasza:
63%

(A kerdest egy masik kerdes miatt irtak ki, aminek temaja az volt, hogy hogyam lesz a mai vilagban a fiataloknak sajat haza. Szobajott az is, hogy regen konnyebb volt, mert akar2-3 generacio is egyutt elt, amig a fiataloknak nem lett sajat ingatlanuk, de nem alberleteztek.)

Kerdesre a valasz: Mivel segitseg nelkul eresztettek a nagyvilagba, igy tudvan, hogy milyen nehez igy elkezdeni az eletet alapjaraton csak akkor vallalnek gyereket, ha minimum egy lakas aranak a felevel meg tudom majd tamogatni. Ha tudok neki lakast venni, az meg jobb. Szoval jobb esetben fel sem merulne a kerdes.

Es egyebkent igen, siman engednem hogy pl egy nagyobb csaladi hazba szulessen az unokam es itt eljenek alberlet helyett addig, amig a sajatjukat nem tudjak megvenni.

2023. máj. 29. 11:06
 37/40 anonim ***** válasza:
84%
Nem! És én sem költöznék a szüleimhez hosszú távra, csak akkor, ha tényleg nagyon bagy baj van.
2023. máj. 29. 14:49
 38/40 anonim ***** válasza:
69%
Nem! A semmire ne akarjon saját családot, főleg ne 25 évesen.Gyereket meg ne akarjon így.Inkább fizetek neki még idkolát, egyetemez stb.
2023. máj. 29. 19:45
 39/40 anonim ***** válasza:
90%

"alapjaraton csak akkor vallalnek gyereket, ha minimum egy lakas aranak a felevel meg tudom majd tamogatni"

Az a baj, hogy ezt nehéz életre szólóan előre megtervezni.

Ha csak belegondolok, amikor az egyetemet kezdtem idestova 15 éve azzal számoltam, hogy hát 1 m2 lakás ára az fél-egy havi fizetésem. Aztán már inkább egyhavi lett, aztán most 30-as éveim közepén ott tartok, hogy egy 1 m2 lakás az 1,5-2 havi fizetésem, és nem új építésűekről beszélek.

Anno azzal számoltam, hogy ha az ember nagyon félretesz, akkor pár év és egy pici saját lakás hitel nélkül is elérhető. 30 évesen örültem, hogy az önerő megvan pedig relatív sokat félre tudtam tenni.

Aztán ugye ha van 1-2 gyerek, el is kell jutni a felnevelésig. Egy jogsi lassan fél millió, az oktatásunk a béka segge alatt, a jobb iskolák fizetősek.

Na meg ugye előbb fizesse vissza a szülő a saját háza hiteleit. Nem egyszerű sajnos. Nyilván ettől még a vakvilágba sem kell szülni.

2023. máj. 29. 22:37
 40/40 anonim ***** válasza:
27%

Persze, nem lehet annyira pontosam megtervezni, de azert van ra tervem.

En ezt ugy tervezem kivitelezni hogyha minden igaz, akkor jovo ev vegen osszejon hitelmentesen a(z elso?) lakasunk, tehat hala istennek hitelt nem kell fizetni. Igy havi 150 ezret boven el tudunk rakni akar a terhessegemtol kezdve, es meg 2x ennyit mas megtakaritasba.

Nem 18 evesen vennek neki az erettsegire, hanem diploma utan, haar van egy munkaja, tudja kb. hogy hol akar letelepedni. Az 21+ ev, 9%-os kamattal majd' 105 misi. Nyilvan lehet olyan, hogy ennel sokkal kevesebb eves kamatra tudom befektetni a penzt, akkor kevesebb lesz az összeg.

Viszont ha nem is tudom osszegyujteni a fel lakas arara valot, akkor meg megkapja majd az oroksegunket (1 hatalmas csaladihaz fele+1 kis panel) arat.

Ja, es fontos, hogy csak 1 gyereket tervrzek, mert csak egyet tudok igy elinditani az eletben. Meet ahogy irod is, egyre tobbet kell dolgozni 1m²-ert. Ez mar nem lustasag kerdese, meg hogy akkor jatszon felnotteset ha nem csupasz seggre csinalja, hanem egyszeruen sehogy nem jon ki a matek. Lesznek olyanok, akiknek majd' 1 evtizedbe is beletelhet az, hogy mindenen sporolva osszekaparjanak egy normalis onerot, hogy aztan meg 20 evre eladositsak magukat. Viszont sajnos a gyerekvallalas a noknel idohoz van kotve.

2023. máj. 30. 06:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!