Szülők, megengednétek a gyereketek párjának, hogy
beköltözzön?
Hány évesek, mennyi idős a kapcsolat?
2021. dec. 25. 17:12
Miért akar beköltözni? Mióta vannak együtt? Ismered? Szimpatikus? Meddig tanul még?
2021. dec. 25. 17:15
3/36 A kérdező kommentje:
19 és 25. 2 éves kapcsolat.
A "gyereknek" nem kell eltartania a csajt, mert nappalin, megszakítás nélkül tanuló gyereknél ez a szülők feladata. A lány szüleié és nem a tiétek!:)
Ezzel az anyagi részét letudtuk, innentől kezdve kizárólag az számít, amit a 2-es is írt. TI, szülők hogy viselnétek a helyzetet, mert mindenki más, a gyerekek párja és szülők is. Jelentene ez nektek valami plusz terhet?
Mi pl. a jelenlegi párt nem engednénk az otthonunkba, az előző viszont konfliktus nélkül élt nálunk másfél évig.
2021. dec. 25. 17:24
Mekkora a lakás? Van két fürdőszoba?
Egy panel lakásba nem engedném, de egy kétszintes, külön fürdős házban igen (ismerek több ilyen helyzetet, van, ahol a szint is külön van, máshol nem a szülők fürdőjét használják, hanem van külön).
2021. dec. 25. 17:28
Ez a szülőn múlik! Hogy mit enged meg a gyermekének. Attól függetlenül hogy a gyermek már nagykorú / felnőtkorú. Más részt tisztázni kell kié a lakás / ház tulajdon joga. A tiedé, a gyermeké, vagy a szüleidé? De gondolom hogy a lakás a tiéd? Akkor meg nem vagy köteles be engedni a gyermeked párját. Viszont ha nem engeded be a lakásodba a gyermeked párját, akkor valószínűleg a gyermeked előbb-utóbb össze csomagol és ott hagyja a szülői házat. Viszont az is igaz valahol el kell kezdeni az életet. És sok fiatal pár nem rendelkezik saját (pénzügyileg) önerővel hogy saját lakást vegyen. Épp ezért a fiatal párok legtöbbségében valamelyik szülői háznál fognak el kezdeni élni. Persze ha a szülők hagyják. Ha nem akkor a fiatalok el kötöznek al bérletbe. És akkor albéretből albéretbe járkálnak majd. Úgy hogy te döntsd el.
2021. dec. 25. 17:39
Kérdés milyen emberről van szó. Egy normális felfogásút engednék, de például egy balhés drogost nyilván nem.
2021. dec. 25. 17:43
8/36 A kérdező kommentje:
Én vagyok a lány. A barátom be akar költöztetni a szüleihez, mert ő már esténként velem akar lenni. Nekem nagyon kellemetlen lenne, meg szerintem nekik is. Hogy oldanánk meg? Anyutól/aputól kérek pénzt rezsire, kajára?
Nem orulnek neki es nem is engednem.
2021. dec. 25. 17:48
"Anyutól/aputól kérek pénzt rezsire, kajára?"
Pontosan!
Ha koliban, vagy albérletben laknál, akkor is a szüleid finanszíroznák, nem?
Ha viszont a barátoddal tartatod el magad, máris szálka leszel a szülők szemében, mert ennek egy szülő sem örül. Ezt akárhogy csomagoljuk, kitartottnak hívják!
2021. dec. 25. 17:49
Kapcsolódó kérdések: