Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi összejöveteleken: Nem...

Családi összejöveteleken: Nem undorodtok attól, ahogyan a pici gyerekek maszatolva esznek?

Figyelt kérdés
Én szeretem a gyerekeket, imádok velük játszani, stb., de az kiakaszt ahogyan esznek. Tudom, hogy nekik még nem megy könnyen az evőeszközös étkezés (2 év körülire gondolok) és lassan is esznek, de ahogyan esznek, szürcsölnek, maszatolnak az kompletten elveszi az étvágyamat. Nekem ugyanúgy undorító ez, mint egy felnőttől. Csak családi ebédeken egyszerűen miért nem opció, hogy az anyjuk etesse őket? Máskor próbálkozhat, csak na. A szüleit leszámítva ez nem biztos, hogy másnak is guszta. Az, hogy maszatol, visszaköpi, túrja stb.
2023. márc. 13. 22:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/73 anonim ***** válasza:
100%

#70 Amiben a második tagmondatban az állítmány az, hogy "kijön", ennek időhatározója, hogy "evés közben", az "ami" (helyesen amúgy amely lenne) vonatkozó névmás pedig az első tagmondatból arra utal, hogy a horkolás melletti zavaró dolgok. De a második tagmondat mindent evés közbenre határoz, amire visszautalsz az első tagmondatból.

Esetleg írhattad volna azt, hogy az emberi zajok közül a horkolás után az evés közben kiadott hangok zavarnak a legjobban, például csámcsogás, cuppogás stb. De nem, te a horkolást az első tagmondatba tetted, a másodikban pedig mindenre evés közbeniként utaltál. Talán lehet, hogy picit ehettél volna undorítóbban gyerekként, csak közben jobban figyelhettél volna, hogyan beszélnek a felnőttek, és akkor tudnál magyarul.

2023. márc. 16. 13:04
 72/73 anonim ***** válasza:
100%
#71: Személyeskedés helyett kicsit gondolkozni kellene. Érdekes, hogy mindenki érti, csak te nem akarod. (Nyilván a személyeskedés a lényeg, mert nem értesz egyet). De akkor még egyszer, utoljára: két tagmondat, a második tagmondatban van az összetett szerkezet. Nem olyan nehéz ez, ha érteni akarod. Nyilván, ha unatkozol a pulya mellett és okoskodni akarsz, akkor meg nem érted, ennyi.
2023. márc. 16. 13:20
 73/73 anonim ***** válasza:
100%
#72 Azért érti mindenki, aki érteni akarja, mert nyilván értelmetlen a mondatod, csak van annyi intelligenciánk, hogy kitaláljuk, mire gondolt a költő. Én is értettem, csak gondoltam szólok, mert bár kívánom neked, nem valószínű, hogy egész életedben olyan szerencsés leszel, hogy mindenki olyan jóindulatúan bánik veled, hogy szándékosan elnézi a hibáidat, és a saját fejében korrigálja. Remélem, nem kell pl. hivatalos szerződéseket fogalmaznod soha.
2023. márc. 16. 13:30
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!