Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi összejöveteleken: Nem...

Családi összejöveteleken: Nem undorodtok attól, ahogyan a pici gyerekek maszatolva esznek?

Figyelt kérdés
Én szeretem a gyerekeket, imádok velük játszani, stb., de az kiakaszt ahogyan esznek. Tudom, hogy nekik még nem megy könnyen az evőeszközös étkezés (2 év körülire gondolok) és lassan is esznek, de ahogyan esznek, szürcsölnek, maszatolnak az kompletten elveszi az étvágyamat. Nekem ugyanúgy undorító ez, mint egy felnőttől. Csak családi ebédeken egyszerűen miért nem opció, hogy az anyjuk etesse őket? Máskor próbálkozhat, csak na. A szüleit leszámítva ez nem biztos, hogy másnak is guszta. Az, hogy maszatol, visszaköpi, túrja stb.
2023. márc. 13. 22:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
80%

Mindenki így kezdi, ez van. Az, hogy az anyuka etesse több dolog miatt nem jó ötlet. Egyrészt ő is enni akar veletek együtt, etetés közben ezt nehéz. Másrészt a kisgyerekek sokszor utánoznak. Ha azt látják, hogy mindenki eszik nagy eséllyel ő is megpróbálja lemásolni, ha nincs saját tálja/kanala akkor max mások ételébe akarna nyúlni. Nyilván nem törvényszerű, de láttam már ilyet

Hamarosan megnő és tud rendesen enni, addig is csak türelem és megértés kell, mindenki volt gyerek

2023. márc. 13. 23:31
 12/73 anonim ***** válasza:
63%
Akinek el lehet venni az étvágyát, az nem is éhes igazán. Akkor meg minek ülsz asztalhoz?
2023. márc. 14. 00:13
 13/73 anonim ***** válasza:
59%

11: "türelem és megértés"

Túl sokat vársz a gyakoris gyerekutálóktól.

2023. márc. 14. 00:16
 14/73 anonim ***** válasza:
84%
Ha egy kisgyerek így eszik az engem egyáltalán nem zavar, náluk ez még természetes főleg ebbe a korba. Ezt megkell érteni, vannak akik ezt sem tudják elviselni. Én láttam már olyan felnőttet is aki szintén hasonlóan eszik, vagy is inkább zabál, na azon kitudok akadni. Ráadásul mind ezt egy céges vacsorán művelte le, és akkor megértettük hogy munkaidőbe miért nem evett velünk soha ebédidőben.
2023. márc. 14. 00:25
 15/73 anonim ***** válasza:
44%

Soha nem vettem reszt ilyenen amig a legkisebb hozzatartozo nem erte el a minimum ~4 eves kort.

Konkretan mar 8 evesen is megfogtam az etelt, s ezt kovetoen vagy a vendeg szobaba vagy egy masik helysegbe tavoztam megettem az etelt majd visszamentem a tobbiekhez.

Tudtak hogy ettol a maszatolasrol szurcsolestol undorodom es nem koteleztek hogy vegignezzem.

Mindenki nezze majd a sajat kajamaradekos gyerekeit.

😂😂😂

Hmm. Igy felnottkent: vagy el se megyek olyan helyre: igen..ez azzal jar hogy akar evekig inkabb a villam latogatas es semmi kozos etkezes, vaagy ja nincs mas opcio. 🤣🤣

Mondom: mindenki a sajatjat tudja es akarja nezni es tanitani: masoket nem vagy koteles!

2023. márc. 14. 00:35
 16/73 anonim ***** válasza:
45%

esetleg nézz utána a mizofóniának

illetve lehet, hogy volt gyerekkorodban valami rossz élményed, pl. rád mondták, hogy gusztustalan/undorító, vagy valami hasonló vagy és arra emlékeztetnek a gyerekek.

2023. márc. 14. 00:49
 17/73 anonim ***** válasza:
67%
Nem. Tök édesek ahogy igyekeznek jól csinálni. És nem, nem kérném mega szülőt hogy etesse meg, két okból: egy: mert a gyerek visszaeshet, megint elvárhatja hogy etessék: kettő: a kicsit megszégyeníteném ezzel, az az érzés maradhatna benne hogy ő buta, rosszat tett, ügyetlen. Ilyen hülyeség miatt mint a finnyásság nem taposnék egy kisgyerek lelkébe.
2023. márc. 14. 00:50
 18/73 anonim ***** válasza:
43%

#17 de nem mindenki akarja latni

Mindenki nezegesse a sajatjat. Akit zavar: az nem megy ilyen osszejovetelre es kesz!! Nem??

2023. márc. 14. 00:53
 19/73 anonim ***** válasza:
69%
Akkor bújjon az illető a vackába, de ne cseszegessen másokat. Pláne ne egy gyereket.
2023. márc. 14. 00:59
 20/73 anonim ***** válasza:
59%

Hat bujjom is ! :D a kerdezonek sem kotelezo mas kaja maradekos morzsas vonyito csimotajat nezni. Nezze ha akarja es lesz a sajatjat.

Az ember mindig sokkal toleransabb sokkal kedvesebb a sajat gyerekevel mert az sajat, mint maseval akit nem koteles elviselni hisz nem az ove. :D

Kerdezo: akkor ne menj a kozos vacsorara aztan kesz. Nem muszaj !

2023. márc. 14. 01:05
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!