Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi összejöveteleken: Nem...

Családi összejöveteleken: Nem undorodtok attól, ahogyan a pici gyerekek maszatolva esznek?

Figyelt kérdés
Én szeretem a gyerekeket, imádok velük játszani, stb., de az kiakaszt ahogyan esznek. Tudom, hogy nekik még nem megy könnyen az evőeszközös étkezés (2 év körülire gondolok) és lassan is esznek, de ahogyan esznek, szürcsölnek, maszatolnak az kompletten elveszi az étvágyamat. Nekem ugyanúgy undorító ez, mint egy felnőttől. Csak családi ebédeken egyszerűen miért nem opció, hogy az anyjuk etesse őket? Máskor próbálkozhat, csak na. A szüleit leszámítva ez nem biztos, hogy másnak is guszta. Az, hogy maszatol, visszaköpi, túrja stb.
2023. márc. 13. 22:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
76%
Komolyan, nincs gyerekem, soha nem akartam, de az olyanokat, aki kiakad egy gyerek korából adódó esetlenségén, sose bírtam.
2023. márc. 14. 01:05
 22/73 anonim ***** válasza:
28%

Ppfejj. Es?? Ez egy forum! Itt olyant is fogsz olvasni (megsugom mielott kiborulsz) ami nem tetszik! Ez egy olyan oldal,tudod: ahol nem csak a te velemenyed van.

Tudod: nem csak te letezel. 😂😂😂😂

2023. márc. 14. 01:07
 23/73 anonim ***** válasza:
10%
Kerdezo: ha lesz sajatod imadni fogod az osszes morzsajat meg ahogy probal enni stb. De mas gyerekeit nem kotelesseged elviselni! 😀 Ennyi
2023. márc. 14. 01:08
 24/73 anonim ***** válasza:
42%

Nekem se épp guszta. Lányon egész szépen evett szerencsére.

De igazából nem különösebben érdekel más gyereke hogyan eszik.

2023. márc. 14. 01:55
 25/73 anonim ***** válasza:
31%
Nálunk általában külön etetőszékben etetik őket az anyukák. Nem az asztalnál, kicsit arrébb, hogy privátban hányják szét magukat. Azért aki főzött, annak hogy eshet, hogy eltolod a tányért, mert Ödönkétől elment az étvágyad.
2023. márc. 14. 03:24
 26/73 anonim ***** válasza:
44%
Nem mivel nekem is van gyerekem ,ja és barátaim családtagjaim mind olyan akiknek van gyereke unokája.
2023. márc. 14. 04:57
 27/73 anonim ***** válasza:
78%

Hát velem szemben ült múlt a 10 éves. Valami nem ízlett neki, kivette a szájából és visszatette a tányérjába. :D Hát én sem kértem utána, köszi. És nem, nem a 10 éves bámultam, hanem a mellette ülőkkel tartottam a szemkontaktust, ahogy azt beszélgetésekkor szokás. De most hogyan kerüljem ki a többi, mellette ülő ember arcát, tevénykedését? Ez ilyen. Nekem az a nonszensz, hogy egy családi ebédnél lehajtott fejjel nézzem.

Én megértem a Kérdezőt, nekem a sajátomtól sem tetszett, hogy a szájába nyúl, a megrágott, nyáltól ázott darabokat szedik ki onnan. Hányásfóbiás vagyok, így mindentől undorodok, ami kijön a számból. Sírva tudnék fakadni, amikor az én számból kell kivenni valamit vagy beletenni valamit, ami nem esik jól. Ez van.

És elnézem én bárkinek szépen csendben, nem verem ki a balhét, nem mondok rá semmit, de igenis érzékeny vagyok ezekre. Baba, gyerek, felnőtt. A férjemtől sem látok ilyeneket szívesen. És ez teljesen rendben van.

2023. márc. 14. 05:34
 28/73 anonim ***** válasza:
18%
Nem. De az viszint sokkal jobban kiakaszt, hogy a kutyát sokan beviszik éttermekbe.
2023. márc. 14. 05:38
 29/73 anonim ***** válasza:
42%
A gyerekek így esznek mert tanulnak enni, eszközöket használni. Szerinted te hogy ettél annak idején? Nyilván nem a leggusztusosabb látvány amikor szedi ki a szájából és maszatolja szét a sóska főzeléket de azért nem hagyom abba az evést és az etvagyam sem megy el. Lehet én vagyok a gyomros:) johogy nem már ott tartunk, hogy ne üljön közénk a családi ebéden mert még nem tud rendesen étkezni. Szerintem sokkal gusztustalanabb amikor a kutya meg a macska ott mászkál közöttünk amikor eszünk.
2023. márc. 14. 05:49
 30/73 A kérdező kommentje:

#28, te vagy az emberem! Én is hányásfóbiás vagyok. Szerintem ennek is köze lehet az ilyesfajta undoromhoz. Egyszerűen a maszatról és a kiköpött darabokról is a hányás jut eszembe. Meg az öklendezésről. Ezeket egy kisgyerek meg még megenged magának, mert nem tudja az illemet. Nem őket utálom, csak ezt a tevékenységüket.

Én egyébként könnyen undorodom meg ételektől is. Már az is kiakaszt ha valaki túrja a kaját, vagy kézzel eszi. Ez amúgy alapvető illem, hogy nem csinálunk ilyet. Oké, kisgyerek, nem tudja, de egy étteremben jobban figyelhetne rá az anyja. Esetleg rászólhatna.

2023. márc. 14. 05:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!