Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi összejöveteleken: Nem...

Családi összejöveteleken: Nem undorodtok attól, ahogyan a pici gyerekek maszatolva esznek?

Figyelt kérdés
Én szeretem a gyerekeket, imádok velük játszani, stb., de az kiakaszt ahogyan esznek. Tudom, hogy nekik még nem megy könnyen az evőeszközös étkezés (2 év körülire gondolok) és lassan is esznek, de ahogyan esznek, szürcsölnek, maszatolnak az kompletten elveszi az étvágyamat. Nekem ugyanúgy undorító ez, mint egy felnőttől. Csak családi ebédeken egyszerűen miért nem opció, hogy az anyjuk etesse őket? Máskor próbálkozhat, csak na. A szüleit leszámítva ez nem biztos, hogy másnak is guszta. Az, hogy maszatol, visszaköpi, túrja stb.
2023. márc. 13. 22:32
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
37%

Akkor majd ha gyereked lesz, meg fogod látni, hogy a tied is így fog enni, maszatolni, turkálni, köpködni a családi ebéden.

Egy 2 évest hiába akarsz etetni, épp dackorszakban van, ha ő saját maga akar enni, akkor nem fogod tudni etetni a közös ebéden, mert ha elveszed tőle a kanalat, ordít, összeszorítja a száját, sír, hisztizik, inkább nem eszik.

A hisztizek biztos sokkal többen kíváncsiak.

2023. márc. 14. 07:36
 42/73 A kérdező kommentje:

Személy szerint igen, én a hisztire sokkal kíváncsibb vagyok, mint bárki, korától független kajaköpködésére. 😅

Igen, majd meglátom és a saját az saját, mellesleg nem is kell ennem, amíg ő eszik. Az nem az a szitu, hogy beültetnek eléd egy idegen gyereket és jöjjön meg az étvágyad tőle. Ezt a kérdésben is írtam:

“ A szüleit leszámítva ez nem biztos, hogy másnak is guszta.”

Az meg nem olyan biztos, hogy én elvinném a sajátot családi ebédre egy bizonyos kor alatt. Attól aztán igazán nem lesz lelki szegény, hogy 4-5 éves koráig nem jár étterembe.

2023. márc. 14. 07:40
 43/73 anonim ***** válasza:
28%
Te hogy tanultál meg enni gyerekként?
2023. márc. 14. 07:47
 44/73 anonim ***** válasza:
93%
Általánosságban elmondható, hogy a kisgyerekeknek még nem alakultak ki azok az étkezési szokások, amelyek a felnőttekre jellemzőek. Gyakran élvezik az ételeket és szívesen kísérleteznek az ízekkel, ami néha messze nem olyan tiszta és rendezett, mint ahogy azt a felnőttek elképzelnék. Azonban ez teljesen normális és természetes része a gyermekkoruknak, és általában a felnőttek elfogadják és türelmesek velük, mivel értik, hogy ezek az élmények fontosak a gyerekek fejlődése szempontjából. Természetesen, ha a kisgyerekek káoszt és rendetlenséget okoznak az asztalnál, akkor érdemes elmagyarázni nekik azokat az alapvető viselkedési szabályokat, amelyeket be kell tartani, és amelyekkel elkerülhető a balesetek és a félrenyelések veszélye.
2023. márc. 14. 07:47
 45/73 anonim ***** válasza:
43%

43: néhány megjegyzés:

1. Az ha a gyerek 4-5 éves koráig nem megy családi ebédre vagy étterembe (és ki tudja meddig bővül a lista), az azt jelenti, hogy te se nagyon mész ezekre a helyekre. Ez több gyerek esetén ugye több év

2. A kisgyerek mentális fejlődésének fontos, hogy sokféle impulzus érje. Ergo, ha sehova nem viszed az nem túl jó.

3. Ha nagyobb korábban viszed először ilyen helyekre ugyanúgy nem fog tudni viselkedni

Üdv,

Egy kétgyerekes apuka

2023. márc. 14. 08:01
 46/73 A kérdező kommentje:

1-Igazából most sem hiányzik számomra. Akkor még lesz is indokom lemondani

2-Az éttermet leszámítva ezer, meg millió klassz hely van, ahová majd mehetünk. Sokkal impulzívgazdagabb helyek is. :) Ráadásul csak egyet szeretnék.

3-Egy gyereket otthon is megtudsz tanítani a kultúrált étkezésre. Jobb esetben 4-5 évesen már otthon sem turkáljuk a kaját, hanem esszük. Arra már kialakulnak azok a dolgok, hogy ha valami nagyon nem jó, maximum szalvétába köpünk, villával bökjük a husit, nem kézzel stb.

(Kezd átmenni a téma az én gyermekvállalási terveimbe)

2023. márc. 14. 08:05
 47/73 anonim ***** válasza:
40%
Nem.
2023. márc. 14. 08:08
 48/73 anonim ***** válasza:
30%

Felénk minden újszülött úgy születik, hogy már késsel-villával eszik, szóval nincs ilyen gond.

Nem is kell költeni bébitápszerre, mert a rántott húst meg pörköltöt gond nékül tolják.

2023. márc. 14. 08:54
 49/73 anonim ***** válasza:
81%

Ha a saját tányérjába gusztustalankodik a gyerek, az nem érdekel, mert igyekszem ignorálni. Ha más tányérjába vagy a közös tálba nyúlkál a nyálas kezével, akkor az anyját vagy az apját felrúgnám leginkább. Gyerek az kellett, de nevelni és odafigyelni már nem megy.

Értelmes szülő ezt kordában tudja tartani.

2023. márc. 14. 09:05
 50/73 anonim ***** válasza:
30%

mellesleg nem is kell ennem, amíg ő eszik.

Hát van egy rossz hírem... akkor elég sokáig fog malackodni. A gyerek ugyanis utánoz. Ha sosem lát téged enni, akkor szerinted hogyan fogja megtanulni?

2023. márc. 14. 09:17
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!