Nagycsaládosok: mit kaptak karácsonyra a gyerekek?
Akiknek 3-4 vagy annál több gyereke van, azok mit kaptak karácsonyra?
Vagy ha te éltél gyerekként nagycsaládba 3-4-5 tesóval, akkor mit kaptál?
Én éltem nagycsaládban, 3-an voltunk, és állandóan ruhákat kaptam meg ilyen tusfürdőt és társait, kisgyerekként is, mert akkor legalább nem kellett azt is külön megvenni.
A rokonoktól is ilyeneket kaptunk, és úgy utáltam, soha nem olyat kaptam, ami tetszett volna, aztán meg azt kellett hordani az iskolában :/
Na, mondtam, hogy nekem sosem lesz több gyerekem, mint amennyit normálisan el tudok tartani, mert oké, hogy nem kapnak iPhone-t, de a ruha sem karácsonyi ajándék a szememben...
Volt több vágyam, amit szerettem volna megkapni, emlékszem, éveken keresztül vágytam arra a Labirintus nevű társasjátékra, ami akkor volt divat, de sosem kaptam meg. Nem is kaptunk játékokat tulajdonképpen.
Azt kaptak amit kèrtek.
Tini lány hajvasaló,hajgöndörítő, pár csajos apróság
A másik lányom csillám tetoválás szettet kért és gyerekeknek való smink készletet.
3 èvesem babát,rajztàblàt, sétáló kutyát
A 4 hetes egy pihenőszéket.
Az 5 éves egy pisilős kutyát, szivárványos balerina ruhát, és egy gyerekeknek készült fényképezőgépet.
Van még a férjemnek egy 16 éves fia, ő pénzt kért, mert gyűjtöget.
Mindenki 30.000 ft értékben kapott.
Amit kértek. (persze normális keretek között). A meglepetésből 99%-ban szomorúság van. meglepi felesleges hülyeség. ha arra vágyik, hogy legyen biciklije, erre kap egy pónis plüsst, akkor megette a fene. Ezt mindenféle rosszindulat és lenézés nélkül mondom, csupán tapasztalatból. Nálunk nincs meglepi. Azt kapsz amit kérsz, ha meg azt nem lehet megvalósítani, akkor közös megegyezés alapján döntjük el.
Például LEGO. Ha a 8 éves Bálint a kukásautót szeretné, akkor hiába lego, nem lesz jó a repülő, nem az tetszik neki.
Kilencen vagyunk testvérek, én vagyok a hetedik. Amíg az összes tesóm itthon lakott, addig semmit. Szó szerint semmit. Fel volt állítva minden évben a karácsonyfa, ami egy agyonhasznált műfenyő volt, feldíszítettük, néztük a Reszkessetek betörőket. Volt a fára felakasztva szaloncukor, és szigorúan akkor ehettük volna meg, amikor leszedjük a karácsonyfát, mert a szaloncukor díszítésül szolgált. De ez akkor sem akadályozott meg sem engem, sem a testvéreimet abban, hogy szaloncukrot együnk: a papírjába kenyérdarabot tettünk,mintha lenne benne valami, és mindig tapogatni kellett, mert ha puha volt, akkor kenyér volt benne, és a kemény volt a szaloncukor.
Azt tudom, hogy amikor hárman és amikor ketten laktunk otthon, akkor volt ajándék, de nem mindenkinek, hanem pl kaptunk ketten a húgommal egy hajvasalót, amivel kitörölhettem a sxggemet a szögegyenes hajammal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!