Családi összejöveteleken: Nem undorodtok attól, ahogyan a pici gyerekek maszatolva esznek?
Figyelt kérdés
Én szeretem a gyerekeket, imádok velük játszani, stb., de az kiakaszt ahogyan esznek. Tudom, hogy nekik még nem megy könnyen az evőeszközös étkezés (2 év körülire gondolok) és lassan is esznek, de ahogyan esznek, szürcsölnek, maszatolnak az kompletten elveszi az étvágyamat. Nekem ugyanúgy undorító ez, mint egy felnőttől. Csak családi ebédeken egyszerűen miért nem opció, hogy az anyjuk etesse őket? Máskor próbálkozhat, csak na. A szüleit leszámítva ez nem biztos, hogy másnak is guszta. Az, hogy maszatol, visszaköpi, túrja stb.2023. márc. 13. 22:32
31/73 A kérdező kommentje:
Sokakat meg az akaszt ki, ha rohangálnak az étteremben és ordibálnak. Engem az teljesen hidegen hagy.
2023. márc. 14. 05:52
32/73 anonim válasza:
Régen a gyerekeket külön asztalnál etették. Kérdező, jobban teszed, ha ezeket a családi ebédeket kihagyod. Én biztos nem mennék.
N
33/73 A kérdező kommentje:
Nekem is mesélte a nagymamám, hogy amikor kicsi volt és félrenyelt az asztalnál, a nagyapja kiküldte az udvarra, hogy ott krákogjon, ne a nagyközönség előtt.
2023. márc. 14. 06:28
34/73 anonim válasza:
Soha nem jutott még eszembe ilyesmi, szóval nem, nem zavar :D Eskü, a kérdésen is meglepődtem, hogy ez valakinek egyáltalán feltűnik 😄
35/73 anonim válasza:
Azért nem mindegy gyerek eszik úgy mint egy malac...
36/73 anonim válasza:
Nem. Inkább azt tartom undorítónak ha mindenbe belenyúl a gyerek a nyálas, taknyos kezeivel. Pl ki van rakva középre a sütemény. Kivesz egyet, de előtte összefogdos 10et. Megnyalja a tenyerét, az ujjait, majd újra válogat és végigtaperol mindent. Vagy pl körbejárkál és belenyúl mindenki tányérjába.
Persze tudom, nem ő a hibás..ő csak egy gyerek.. a birka szülei a hibásak, akik nem nevelik meg.
37/73 anonim válasza:
Azért ha valakiben ilyen mély sebet okoz egy két éves gyerek, az jobb ha elmegy egy pszihoterápiára, mert ennek valsz mélyebben húzódó okai vannak.
38/73 anonim válasza:
Kérdező! Sose legyen gyereked! Egy gyerek maszatol! Ha ezt megtiltod neki, fontos tanulási folyamattól zárod el. Az ételben turkálás is tanulás. A megrágott falat elemzése is tanulás. Igen, undorító tud lenni. Ezzel nekem is vannak gondjaim. Irtózom mindentől, ami ragad, maszatos, nyálas, de a gyerekem egészséges fejlődése miatt túlteszem magam ezeken,mert fontos, hogy egészséges kapcsolata legyen az étkezéssel. Az pedig kosszal jár.
39/73 A kérdező kommentje:
Nem a gyerek okoz mély sebet, hanem az evészet. Ha felnőtt csinálja, azt rosszabb esetben agyon is tudnám ütni.
Gyerekem biztosan lesz, ha nincs eü akadálya, mert ez a kis apróság miatt nem mondok le róla.
2023. márc. 14. 07:27
40/73 A kérdező kommentje:
Most csak azért jöttem a gyerek példával, mert az általánosabb, számomra is egy friss élmény(hétvégén volt egy ilyen ebédben részem.)
2023. márc. 14. 07:28
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!