Ha 4 év után se akar eljegyezni, szerintetek nem is fog? Van még értelme várni?
Utolsó: meg foglak kérdezni. Tudod, az együttélés és a szürke hétköznapok, a mindennapos apró gondok nem fognak megoldódni szerelemből, hanem ahhoz szilárd szabályok kellenek - amikor elillan a rózsaszín köd és jönnek a hétköznapi problémák, rengeteg kompromisszum, áldozat szükséges ehhez az "együtt leélt élethez". Egy megfontolt, komoly ember ezzel tisztában van, ezért nem mondogat ilyeneket pár hét - hónap után, hogy "feleségül veszlek és az egész életemet veled fogom leélni".
Ezen az oldalon is százszámra olvashatod megcsalt és elhagyott anyáktól, hogy "hatalmas szerelem volt a minék, "meg voltam róla győződve, hogy együtt fogunk megöregedni", "mindent megtettem érte stb." mondatokat. Ebből látszik, hogy rózsaszín ködből még nem lesz boldog együttélés és házasság.
Köszönöm a jókívánságot - én már megtaláltam a szerelmemet, aki 12 éve a férjem, és a gyermekeinkkel élünk boldogságban. Én nem a szerelem ellen szóltam, hanem a megfontoltság mellett.
miért kell egymást leosztani? mindenki éljen úgy, ahogy akar. Aki "élni" akar, az úgy, aki meg komolyabban fogja fel az életet, az úgy. Minek egymásra erőltetni bármit is???
Engem inkább a szó maga zavar: élni. Ez kicsit olyan, mintha aki komoly kapcsolatban van, vagy házas, az halott lenne. nem kiélni kell magunkat, hanem megélni a helyzeteket, vagy átélni valahogyan (és nem csupán túlélni). :) Én tisztelem a 19 éves lány hozzáállását, de megértem azt, aki a mai egoista, önkiteljesedést követelő világban "kiélni" akarja magát. Mellesleg a kiélt szó amúgy pejoratív, azért ez is elgondolkoztató. Változnak az idők. szörnyű lenne, ha mindenki ugyanazt várná az élettől és mindenki egyformán rendezné az életét. Gondolkozzatok inkább el :)
Engem másfél év után jegyzett el a párom, rá fél évre esküvő volt.
Az első hónapban megmondtam, hogy én komoly kapcsolatot szeretnék, ha komolyan gondolja, vegyen el (persze nem azonnal!), ha nem, akkor nincs harag, de ne húzzuk egymás idejét fölöslegesen.
Nem haragudtam volna, ha az esküvő nem fél, hanem 1 év múlva lesz, de örültem, hogy hamar akarja.
Igazad van, 4 év elég, hogy dönteni tudjon valaki. Ha pedig nem ugyanazok a céljaitok, nem érdemes több időt pazarolnod rá.
Ha akarna téged, már döntött volna. Csak az gondolkozik ennyit, aki nem akar.
Persze kényelmes neki, mert biztos jó veled, de vár egy jobbra.
19 évesnek: Figyelj már! Ki írta, hogy szakíts?! Ezt én nem írtam, olvasd vissza. A másik meg honnan tudod azt, hogy nekem milyen az életem. Abból, hogy 19 évesen én is menyasszony voltam és szerencse, hogy nem mentem hozzá?! Ne lény már ennyire naiv. Azóta férjnél vagyok és pont azért írtam neked amiket írtam mert keresztül estem én is ezeken a dolgokon és látom, hogy most milyen életem lenne, vagy mi lett volna ha...
Igaz vannak kivételek... remélem te az leszel.
16:16
Elhiszem, hogy sokan tesznek nagy kijelentéseket. És mint mondtam, nemcsak ő érez így, én is. Ha ettől felelőtlen hülyék vagyunk, mondjanak annak minket. Az idő úgyis igazol. Mindig úgy képzeltem el, ha megismerem az Igazit, sosem lesz kétség, az első pillanattól érezni fogom. Érzem és ő is. Nem kell hinni nekem, úgyis engem igazol az idő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!