Mennyi zsebpénzt adtok egy tizenkettedikesnek?
Heti 7 ezer az nem kevés szerintem.
Ha kajája, nasija, mindene megvan napi 1000 Ft-ot elszórhat amire akar vagy összespórolhatja.
Mire kell neki?
A 12.-es az olyan 16 éves. Nem Magyarországon élek, nálunk erre a korosztalyra 20-25 euro az ajánlás havonta. Tehát 8-10e HAVONTA.
2 éve végeztem. Én napi 1000-et kaptam, annyiból tudtam venni valami kaját, üdítőt, arra pont elég volt, de volt, hogy eltettem és gyűjtögettem.
Bulizásra nem kértem, heti 1-2x diákmunkával össze lehetett szedni 100k-t.
A 12.-es az nem 16 éves, hanem sokszor 18-19.
Éppen ezért, ha pénz kell neki, simán dolgozhat már iskola mellett.
A 7.000,- Ft szerintem teljesen jó, nem túl kevés, nem is túl sok. Ha nem ebből kell magát eltartania (vagyis étel, alapvető tisztálkodási cikkek, szükséges(!!) ruha, iskolaszerek...), hanem ez a szórakozására van (ez a zsebpénz fogalma), akkor ennél több nem kell.
Ha ebből kell a fentieket is vennie, akkor kevés persze, de kétlem, hogy erről lenne szó.
"És nem, nem mehet el egy 12-es diákmunkára, mert akkor nem tudna iskolába járni."
Mióta van hétvégén is iskola?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!