Továbbtanulás céljából mit előnyösebb választanom: pszichológiát vagy magyar irodalmat? (bőv. Lent) /Egy tizenkettedikes diáklány/
A pszichológia nagyon felkelti az érdeklődésem s az utóbbi időben kezdett el foglalkoztatni igazán. Szeretnék emberekkel dolgozni, segíteni rajtuk, megérteni helyzetüket :)
Irodalom: Nagyon szeretem a verseket és főként a szerelmi témájú alkotásokat. Régi klasszikusokat olvasni unok egy kicsit, nyíltabb vagyok a kortárs irodalomra. Így mennyire érné meg ezzel foglalkozni a jövőben?
+ Szeretek és állítolag tudok is fogalmazni (szoktam írni történeteket, gondolatokat)
Embereken segíteni máshogy is tudnál. Pszichológia mindennel együtt kb. 8 év tanulás.
Arról meg van elképzelésed, hogy az irodalom iránti lelkesedésből hogyan lesz pénzed? Inkább hagyd meg hobbinak. Ráadásul magyar szakon sok nyelvészet is van, amit nem biztos, hogy szeretnél.
A pszichológia /lélekkel foglalkozó tudomány/ az én olvasatomban nagyon sokrétű tudást feltételez.
Magyartanárként talán ráérzel a lélek olyan rezdülésére(?) megnyilvánulására(?) mikor valaki eljut oda hogy papírra veti. A kettő néha találkozik ha másutt nem hát a pszichiátrián.
A "mennyire érné meg" az nem egy pályaválasztóhoz illő kérdés azt inkább hagy meg a piaci kofáknak.
Elég szoros kapcsolatban áll a kettő egymással, főként az irodalom a pszichológiával. Ez sokszor észlelhető.
Mintha nem kellene gondolkodni anyagi keretekben is... sajnos ez a világ lassan csak a jó megélhetőségekről szó, én legalább felteszem magamnak a kérdést, hogy szeretném-e az adott szakmát.
Az emberben ott lappang a tanítási ösztön(vágy) is mint a színészi és sok más egyéb is. Jelenleg a tanári pálya hát....nem egy bárhol bármikor valutára váltható jövőkép.
Amennyiben úgy érzed olyan erős az ez irányú elhivatottság érzése benned akkor kacérkodhatsz a gondolattal.
A katedrán állva bizony lehet olyan kemény kobak aki nehezen törhető fel,de ezt pszichológusként is megtapasztalhatod.
Szia! :)
A pszichológiával én is szemeztem, mert volt tavaly pszichológiánk és imádtam, de hamarabb kellett volna rá döbbennem és nem szeptemberben, mert a felvételi nehéz hozzá.. Mert valljuk be, 445 pontot összekaparni nem könnyű. Az a probléma, hogy annyira népszerű és felkapott, hogy már lassan a pszichológusokkal is Dunát lehet rekeszteni.
DE! ha te szereted, érdekel és betudsz kerülni, akkor hajrá! ;)
A magyar szak szerintem nagyon jó és igazi kihívás tanítani. :) Az egyik tanárom azt mondta, az igazi kihívás általános iskolásokat tanítani. :D Én mondjuk a pedagógiát néztem ki magamnak, én oda is szeretnék menni. :)
Egy szintén tizenkettedikes diáklány
A pszichológusokra mindig lesz kereslet úgy szintén a tanárokra is. A klinikai szakpszichológusból azért nincs annyi hogy Dunát lehessen velük rekeszteni.
A jó magyartanár ha visszaemlékeztek szintén olyan hogy meghatározhatja egy ember lelkületét,legbensőbb énjét és a jövőképét.
Fogadni mernék lányok hogy versfaragással is próbálkoztatok.
Ó, nagyon megörvendeztettetek ezekkel a hozzászólásokkal! :)
Örvendek, hogy van aki látja értelmét és helyét ezeknek az állásoknak a jövőben! Bár, még mindig uralkodik rajtam a döntésképtelenség, hisz nagyon vonz mindkettő :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!