A nővérem a rossz döntéseivel szétbarmolja a családunkat, mit csináljak?
2 gyereke van, amikor egy gyerekkel nem bír, folyton kiabál velük, pedig amikor az első született, én is tudtam, hogy nem lesz könnyű az élete, pedig akkor voltam 14-15 éves.
A házassága úgy szr, ahogy van, a sógorom nem is foglalkozik a gyerekeivel.
Ezt a stresszt a nővérem rajtunk és a gyerekein vezeti le, és én még nem vagyok olyan helyzetben, hogy ez ellen tenni tudjak.
Amikor áthozza a gyerekeket, akkor én bezárkózom a szobámba (szerencsére ezt már megtehetem), de nyilván nem full kussba ülnek a gyerekek.
A nagyszülők nyakába sem kène varrni a kölköket.
Foglalkozzanak velük a szüleik, az ő dolguk.
Legyél annyira jó viszonyban a gyerekekkel, hogy ha majd fizikailag is bántalmazza őket, merjék legalább neked elmondani.
Azon kívül meg nem értem, hogy mi közöd van neked hozzájuk. Ott vannak a szüleik, vigyázzanak rájuk ők.
Anyám meg mostohaapám úgy áll hozzá, hogy attól, mert a nővéremnek családja van, még mi ugyanúgy egy család vagyunk, és felelősek vagyunk egymásért (nagyanyám is megmondta anyámnak még 30 éves korában is, hogy mit csináljon).
Én vállaltam a gyerekeket? Nem.
Önző vagy, kérdező. Attól mert a tesód szült gyereket, még segíthetnél neki igazán. Leülhetnétek megbeszélni vele.
Ahogy ő rajtad, te most itt adod ki a stresszt!
Sosem voltam ilyen helyzetben, de elképzelem: otthon élek, érettségire készülök, és a tesóm, aki szar házasságban él, folyton hozza a gyerekeit hozzánk, üvöltözik velük, velem, feszült a hangulat.
Ki az ördögnek jó ez? Ki tud így a tanulásra koncentrálni? Miért tőlem, a kiskorú testvértől várná el bárki, hogy megoldja a nővére problémáit?
Nekem is az lenne a vágyam, hogy kerüljek messze ettől a mérgező környezettől.
Kérdező, ha anyád és a mostohaapád szerint a család szent stb, akkor próbáljanak ők segíteni a nővérednek. Ha pedig ők csak a hátukat tartják, egyáltalán nem kell neked is azt tenned.
Nem tudsz időnként elmenni valahová tanulni, pl. könyvtárba vagy egy barátnődhöz?
Igazából tök mindegy milyen korú vagyok, meg dolgozok vagy tanulok, én nem vagyok egy olyan személyiség, aki eltűri, hogy miután úgy beszél vele a saját tesója, mint a kutyával, nyajaskodva megkérdezi, hogy "Ne vigyázzak a gyerekeidre?".
Nyáron is saját szabadidőmben ott voltam vele, segítettem neki takarítani, szekrényt selejtezni, pesztráltam a gyerekeit, és néztem snapchaten, ahogy a velem egykorúak mit csinálnak. Aztán összeveszett a férjével, lejött kocsival, csak azért, hogy be tudjon szólni, mert én állandóan döglök és nem csinálok semmit, és mert nyáron reggel 10-ig alszok, és hogy én hogy nem szégyellem magam, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!