Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nővérem a rossz döntéseivel...

A nővérem a rossz döntéseivel szétbarmolja a családunkat, mit csináljak?

Figyelt kérdés

2 gyereke van, amikor egy gyerekkel nem bír, folyton kiabál velük, pedig amikor az első született, én is tudtam, hogy nem lesz könnyű az élete, pedig akkor voltam 14-15 éves.

A házassága úgy szr, ahogy van, a sógorom nem is foglalkozik a gyerekeivel.

Ezt a stresszt a nővérem rajtunk és a gyerekein vezeti le, és én még nem vagyok olyan helyzetben, hogy ez ellen tenni tudjak.

Amikor áthozza a gyerekeket, akkor én bezárkózom a szobámba (szerencsére ezt már megtehetem), de nyilván nem full kussba ülnek a gyerekek.

2023. jan. 28. 10:54
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
85%
"de miért kell neked is annak lenned"' Tehát ha nem veszi magára azt, amihez semmi köze, akkor önző, ééértem...
2023. jan. 28. 11:48
 22/65 anonim ***** válasza:
15%
#21 was? A nővére, nem? hogy ne lenne hozzá köze? Azért én kíváncsi lennék a valódi történetre, mert gyanús nekem, hogy a kérdező által elmesélt eléggé sántít.. Költözzön el ha ennyire szarik a családjára.
2023. jan. 28. 11:51
 23/65 anonim ***** válasza:
14%
21: az az önzőség, bezárkózik és meg sem akarja igazán oldani a dolgot, csak nyavalyog és felbontozza azokat, akik azt írják, amit hallani szeretne! A testvéréről és az unokahugáról/öccséről van szó könyörgöm, nem idegenekről!
2023. jan. 28. 11:51
 24/65 anonim ***** válasza:
90%
És ha a nővére? Nem köteles megoldani az életét. Pláne hogy őt is baszogatja "'hálából" az a liba. Nem tudom, egyeseknek miért alap hogy a legundorítóbb rokon valagát is kell nyalni, csak mert rokon.
2023. jan. 28. 11:55
 25/65 anonim ***** válasza:
8%
Mert tetszik nem tetszik (nekem sem mindig), de a család a legfontosabb, főleg ezekben az időkben, amiket élünk!
2023. jan. 28. 11:57
 26/65 anonim ***** válasza:
88%
Ekkora demagóg szöveget..... a legirritálóbb marhaság amit imádnak szajkózni. A család akkor fontos ha normális emberekből áll. amúgy semmi előjoguk semmire ha kihasználjak, marják a másikat. A vérségi kötelék szart se jelent.
2023. jan. 28. 11:59
 27/65 anonim ***** válasza:
95%

Az a fő gond szerintem, hogy ha a nővér már odáig jutott, hogy bántamazza a Kérdezőt (lelkileg), akkor az egy jel, ,,red flag'' arra, hogy a gyerekek meg jóeséllyel kifejezetten veszélyeztetve vannak.

Beteg ember nagyjából ,,közelségi'' és ,,kiszolgáltatottsági'' sorrendben kezdi el marni a maga körül levőket, abba mar bele aki a legközelebb van és a legkiszolgáltatottabb. Ezek pedig ebben az esetben valószínűleg épp a gyerekek.

Valahogy be kellene vonni a történetbe egy szakembert, mert a bántalmazott gyerekek jövője sajnos eléggé borítékolva van.

2023. jan. 28. 12:02
 28/65 anonim ***** válasza:
11%
Sajnállak, de tényleg, hogy így vélekedsz! Lehet én látom rosszul, de én számíthatok a családomra, mégha nem is vagyunk jóban akkor is!
2023. jan. 28. 12:02
 29/65 anonim ***** válasza:
89%
Én meg téged sajnállak, hogy görcsösen ragaszkodsz azokhoz akivel szar viszonyban vagy, és nem vagy képes normálisan működő kapcsolatokat előtérbe helyezni, azokat meg kizárni akiket igazából nem bírsz.
2023. jan. 28. 12:05
 30/65 anonim ***** válasza:
98%

28-as, és te is b*szogatod őket meg veszekszel a családoddal a segítség ellenére, mint a kérdező testvére?

A kérdésben leírt problémára amúgy sem az a megoldás, hogy akkor mostantól az egész család legyen baromi önzetlen és folyton lesse, hol tud segíteni. Ez semmit nem old meg, ha a testvérnek rossz a házassága, az élete, az anyagi helyzete, semmit.

Amúgy, nálunk is van ilyen a családbann, félig a nagyszülők nevelik a lányuknak becsúszott unokát, aki megtartotta, mert de jó buli, viszont rájött, hogy nem véletlenül nem tervezett gyereket, mert nincs kedve foglalkozni vele. Odaviszi születése óta napokra a nagyszülőkhöz, foglalkozzanak ők vele a munkájuk mellett, cserébe minimális hála, köszőnet sincs, de folyamatosan minden rossznak lehordja őket, meg mindenért cseszegeti, mit adtak neki enni, mikor altatták, stb.

2023. jan. 28. 12:08
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!