Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogyha a tesóim...

Mit tegyek, hogyha a tesóim elköltöztek, és azóta minden rossz, unalmas?

Figyelt kérdés

2 nővérem van, mindkettő a barátjához költözött már. Korban egymáshoz közel állunk, és nagyon jó volt együtt felnőni, ökörködni. Mióta elköltöztek, azóta nem jó a viszonyunk, nem is beszélgetünk, semmi.

És rohadt unalmas itthon, unalmas volt a karácsony is. Van két kisebb féltesóm, akik 6 és 4 évesek, és velük nem igazán lehet valamit is csinálni, mert kicsik. Tudom, hogy ez az élet rendje, de rosszul esik, hogy még csak nem is hiányzok nekik annyira se, hogy rám írjanak (mindig én írok nekik), vagy közös programot csináljunk.

2022. dec. 26. 13:19
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
85%
Kvázi most élik az elő nászutas életet. Dúl a love, te vagy most a legkevésbé érdekes nekik, megszokott vagy, míg a párjukkal élni újdonság, mindig lángol a szerelem és a többi nyalánkság.
2022. dec. 26. 13:21
 2/15 anonim ***** válasza:
68%
A kicsik egyre nagyobbak lesznek. Nagyon sok nagyon jó ökörködésnek néztek elébe, ha nem mondasz le róluk azért, mert még kicsik. :) Szerintem pont 5 éves kor az, amikor nagyon-nagyon ki tud alakulni kötelék olyannal is, aki addig nem volt annyira közeli családtag. Próbálj meg most már inkább rájuk koncentrálni. :)
2022. dec. 26. 13:28
 3/15 anonim ***** válasza:
77%
A kicsikkel is lehet majd később ökörködni. Nem ugyanúgy, ahogy a nővéreiddel, de ugyanolyan már semmi nem lesz, ahogy telik az idő minden megváltozik, ezt sajnos el kell fogadnod. Ettől még nem lesz rosszabb az élet, csak más. Ne a nővéreidet zargasd most, ők élik a saját életüket. Te is inkább próbáld meg a jelenlegi helyzetedben megtalálni a jó dolgokat.
2022. dec. 26. 13:50
 4/15 anonim ***** válasza:
72%
A kérdező most lehet 16-17 éves. Kétlem, hogy két kisgyerekkel való "ökörködés" fogja lázban tartani. Ez van, hogyha nagy korkülönbséggel vállal gyereket az ember.
2022. dec. 26. 14:17
 5/15 anonim ***** válasza:
77%

Igen, ők épp nyakig vannak az életben, valószínűleg nem is érnek rá annyit unatkozni, mint te. Gondolom náluk, ahol laknak, már a karácsonyt is ők "csinálták meg" (díszítés, kaja), nem pedig ültek, és agyaltak az eléjük rakott bejgli fölött, hogy milyen unalmas, hogy nincs kivel ökörködni. Utána pedig együtt élvezték az ünnepet a párjukkal.

Azért elhiszem, hogy rosszulesik, hogy nem nagyon keresnek. Most még pörög körülöttük minden. Néhány év múlva, mikor már több lesz nekik az saját életben a rutin mint az újdonság, újra felvehetik a fonalat, de addig sajnos csak te segíthetsz ezen, azzal, hogy megértő vagy, kicsit félreteszed ezeket az érzéseket, és átveszed a kezdeményező szerepet. Persze ne telepedj rájuk, olyan már sosem lesz, mint régen volt. De mondjuk másfél-kéthavonta megkereshetnéd őket azzal, hogy eltölthetnétek egy-egy közös délutánt, és akkor mesélnél nekik, hogy alakulnak a dolgaid. Biztos nekik is megered a nyelvük. Persze ez inkább akkor működik, ha nem laknak olyan messze, hogy többórányi utazással járjon.

2022. dec. 26. 14:18
 6/15 A kérdező kommentje:
Túl nagy a korkülönbség ahhoz, hogy ökörködjünk vagy bármit is csináljunk. Én már kinőttem abból a korból nagyon régen, amibe most ők vannak. Lehet 15-20 év múlva fogunk tudni, de most semmiképpen sem.
2022. dec. 26. 14:19
 7/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Nem tudom máshol hogy volt, de engem most igen is arcul csapott a valóság, hogy ennyire eldobható vagyok. Nyilván nem várom el, hogy én legyek az életük központja, de az, hogy annyira se kíváncsiak rám (főleg a legkisebb nővérem), hogy már egy hónapja nem is beszéltünk, az azért fáj. Főleg hogy megsérült egy porc a térdemben, a vizet 2x szívták le róla, elő vagyok jegyezve műtétre és most lenne a legnagyobb szükségem rájuk.

A 4-essel egyszerre írtuk a kommentet, de egyetértek vele, túl nagy a korkülönbség.

Az 5-ös meg rendkívül lekezelően írt, honnan tudod, hogy mit csinálok és mit nem? És hogy ők mit csinálnak és mit nem? Nálunk nincs bejgli, ilyenkor töltött káposzta van csak, amit én töltöttem be🙂

Míg a kisebbik nővérem, aki szerinted már magának csinálja a karácsonyt, az az anyuméktól kapott pénzből ment nyaralni. Úgyhogy ennyit erről.

2022. dec. 26. 14:25
 8/15 anonim ***** válasza:
39%

"Ez van, hogyha nagy korkülönbséggel vállal gyereket az ember."

Hogyhogy ez van? Akkora tragédia ez szerinted? :DD Nagyon is jól teszi, aki akármekkora korkülönbséggel is vállal gyereket!

Egyébként az én testvérem meg én közöttem csak 2 és fél év van, mégis ugyanúgy meggyászoltam, amikor kirepült, és kb. egyik napról a másikra eldobható lettem, akárcsak a kérdező. Idővel aztán normalizálódtak a dolgok, de akármennyi idő telik is el, túlságosan is hosszúnak tűnik ilyenkor, akármekkora a korkülönbség.

2022. dec. 26. 14:32
 9/15 anonim ***** válasza:
60%

Bocs, nem akartam lekezelő lenni, sajnos írásban van, hogy bunkóbbnak tűnök.

Szóval csak azt akartam mondani, hogy veled végigökörködtek már tizenegynéhány karácsonyt. Ami most van, az új, az saját (akkor is, ha utazás, nem ez a lényeg).

Nem mondanám, hogy arról van szó, hogy eldobható vagy. Inkább ahhoz tudnám hasonlítani, hogy olyan vagy, mint a gyerekkori otthon. Az ember egyszer elköltözik, és egy másik helyen fogja otthon érezni magát, de gyerekkori otthonához, ahol felnőtt, akkor is mindig kötni fogja valami, és mindig kicsit otthonos lesz oda visszamenni.

Neked is megvan a helyed az életükben, egy új hely, csak még be kell kicsit járatni. Arra az egyre kell vigyázni, hogy most ne veszítsétek el teljesen egymást. Ha szükséged van rájuk a mostani helyzetedben, beszélgetni szeretnél velük, keresd meg őket nyugodtan, és próbálj inkább annak örülni, hogy szívesen fogadnak.

2022. dec. 26. 14:36
 10/15 anonim ***** válasza:
43%
#4 Ja, a nővéreit biztos nagyon lázban tartja, hogy egy 16 évessel ökörködjenek, ahelyett, hogy a saját életüket éljék a párjukkal... Ezért vannak az embernek barátai, hogy legyenek korabeliek, akikkel ökörködhet. Gondolom a kérdezőnek is vannak. Itt most a karácsonyról volt szó, amikor csak a családtagok vannak ott.
2022. dec. 26. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!