Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Más apuka hogyan viseli ezt?

Más apuka hogyan viseli ezt?

Figyelt kérdés

Van egy 2 éves kisfiam és egy 6 hónapos kislányom. Az a helyzet, hogy agglomerációban lakunk, de pesten dolgozok. Minden nap 5kor kelek, és 7 előtt érek haza. Épphogy a gyerekekre van egy kis időm, de semmi másra.

Régebben aktív életet éltem, most a sport teljesen ki van zárva szabadidő hiányában. Ugyanúgy a ház körüli teendőkre is kevesebb időt tudok fordítani. Hiszen, amikor hazaérek munkából a gyerekek az elsők.

Nehezen viselem, és érzem, hogy kezd depresszió is kialakulni. Sajnos a házasságomra is hatással van ez az élethelyzet.

Hogy miért nem váltok munkát és nézek közelebb? Van egy biztos, jól fizető munkahelyem, és sok mai fiatalhoz hasonlóan nem urizálásból ragaszkodok a jól kereső munkahelyemhez, hanem azért mert van lakáshitelünk és egyéb havonta fizetendő kiadásaink. Itt a közelben talán töredékért találnék munkát, arra meg ugye rámenne a ház...

2023. jan. 16. 10:41
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
79%
Bocs, de amit ÉN NEM ÉRTEK, amíg nem voltak gyereke, addig hogy volt több szabadidöd? Mert ahogy nézem, a munkaidöd az, ami miatt csak aludni tudsz hazajárni, nem az a gyerekekkel töltött esetleg fél óra a gond!
2023. jan. 16. 11:23
 12/39 anonim ***** válasza:
89%

Ez velunk is igy volt,csak nem budapest, de falubol jartunk varosba dolgozni.

Meg gyerekvallalas elott koltoztunk, mert tudtuk, hogy ez igy nem fog mukodni, hiszen mindketten rohadt keson ertunk haza a ferjemmel es koran indultunk.

Es ugye nalunk az is baj lett volna, hogy a gyereket hozni-vinni oviba/suliba se tudtuk volna, erre is gondolni kell.

2023. jan. 16. 11:35
 13/39 anonim ***** válasza:
97%

Bizonyos fokig a legtöbb dolgozó (családos) ember élete ilyen. Én 30 éve agglomerációban lakom és Pestre ingázom, nekem megéri, szóval nem okolnám kapásból az agglomerációt minden problémátokért, bár tény, hogy nem való mindenkinek (mint ahogy a nagyvárosi élet sem).

A szabadnapokból hozzátok ki, amit lehet. (A munkanapok nálam is kb. a kuka szintje, már ami a magánéletet, pihenést stb. illeti.) Legyenek gyerekmentes programok, a bébiszitter sem ördögtől való.

2023. jan. 16. 11:45
 14/39 anonim ***** válasza:
81%

Nem te vagy az első, aki lelkesen kiköltözik az agglomerációba, majd a gyerekek megszületésével jön az első sokk, amit leírtál. Később sem lesz könnyebb, sőt, szopás lesz összeszervezni a bölcsi/ovi, ovi/ovi, suli/suli kérdést, később pedig ha bármi gond van a sulival, vagy a gyerek jó tanuló és mehetne 8 vagy 6 osztályos gimnáziumba Budapesten, vagy tehetséges valamiben és oda kellene hordani edzésre, különórákra vagy épp ellenkezőleg, kellene neki fejlesztés valamiből... És akkor arról még nem is beszéltünk, ha a feleséged visszamegy dolgozni... Ezeket házvásárlás előtt kellett volna átgondolni.

Nagyjából ezek közül választhatsz:

- folyamatosan keresel hozzátok közelebb lévő, rosszabbul fizető állást - nyilván itt balanszírozni kell a kiadás-bevétel oldalt,

- Budapesten keresel olyan helyet, ahol van lehetőség home office-ra,

- kiadjátok a házat és albérletbe költöztök Budapesten - ezt anyagi oldalról is igen alaposan át kell számolni (mennyit spórolsz a benzinpénzen, mennyiért tudjátok kiadni, mennyiért tudtok bérelni stb.), és nyilván nem móka és kacagás emberi oldalról sem,

- eladjátok és vesztek Budapesten vagy agglomerációban, de legalábbis a munkahelyedhez közelebbi lakást - nyilván nagyon sok mindentől függ, hogy ez kivitelezhető-e, de ez is egy lehetőség, én mondjuk az utóbbi időben nézegettem lakásokat/házakat, és nem látom, hogy ennyivel olcsóbb lenne az agglomeráció, főleg a felkapott desztinációk, mint egy budapesti, de mondjuk kicsit kijebb lévő lakás,

- nagyon jó a ház/kert, ha ki tudjátok használni, de lehet mégis jobb lenne a lenézett panel, ha naponta maradna plusz 2-3 órád a gyerekedre (nem a saját kertben, de mondjuk egy közeli parkban vagy játszótéren vagy hétvégén kirándulni is lehet mondjuk) vagy a saját életedre, mert mondjuk 5 percre van az edzőterem.

Haveromék jártak ugyanígy, ők először a kiadás/bp-i albérlet utat választották, aztán amikor a gyerek nagyobb lett visszaköltöztek, majd eladták és településen belül máshová, hogy könnyebben lehessen elérni a gyerek akkori suliját, majd eladták és visszaköltöztek Pestre, hogy könnyebben lehessen elérni a gyerek mostani suliját.

De egyébként hogy van a munkaidőd, hogy ilyen sokat vagy távol? Vagy ilyen messze laktok? Akkor legalább a közelebb költözés segítene valamennyit.

2023. jan. 16. 11:53
 15/39 anonim ***** válasza:
73%
Feleségednek nyíltan, őszintén mond ezt el. Ő mit javasol? Én keresnék másik állást, akár a költözésben is benne lennék. Vannak gyárak, ahol többet fizetnek mint cégeknél... Feleséged simán tudna 4 órában vállalni valamit, eladóként vagy takarítani bárhol.
2023. jan. 16. 12:07
 16/39 anonim ***** válasza:
38%

A gyerekes élet lemondásokkal jár de ezt jobb esetben az ember előre tudja. A te esetedben nem úgy néz ki.

A szövegből ami feltűnő hogy te te te és te mennyi áldozatot hozol.

A feleséged vajon mennyi mindenről mondott le az utóbbi években? Na ugye...szóval nagy levegő és legyél boldog a családoddal

2023. jan. 16. 12:08
 17/39 anonim ***** válasza:
86%
Anyaként válaszolok. Kicsit nagyobb korkülönbséggel van két gyerekünk. Minden szuper volt a kisebb fél éves koráig... elvileg. Akkor derült ki, hogy a férjem nem bírta. Addig megoldottam szinte mindent a gyerek körül, főztem, takarítottam, dolgoztam,stb. Ő főleg jatszott a kicsivel, kettesben is voltunk esténként, eljárt a haverokkal időnként, jutott mindenre idő és energia. Aztán a második születése után nem tudtam kétfelé osztódni az esti altatáshoz, neki is be kellett szállnia. Délután pedig hogy levegőhöz jussak, én mentem boltba, mikor hazaért a munkából. Így meleg váltásban dolgozott, utazott, majd kapott a nyakába két gyereket, akik mindig akartak valamit. Amíg a kisebb félretehető volt a kiságyba, még istenes volt. De miután elkezdett mozogni, az apjuk kiborult. Neki nincs élete, se edzés, se esti haverok, se hétvége. Meghallgattam és elmondtam, mit csinálok én nap közben, keresse meg benne az én szabadidőmet, legyen szíves. Felismerte, hogy neki nagy lemondás, de nekem még több és ha épeszű feleséget akar, akkor megoldást keresünk önsajnálat helyett. Szerencsére találtunk, azóta minden helyreállt, de igenis el kell fogadni, hogy van egy szakasz a gyerek nevelésben, ami nettó szívás a szülőknek. Akkor összeszorítod a fogad és leadsz az elvárásokból, aztán lassan visszakapod az életed.
2023. jan. 16. 12:18
 18/39 anonim ***** válasza:
75%

ma 12:18

Segítenél tippekkel, hoghy milyen elvárásokból kell lejjebb adni? Már most sincs élete, nincs edzés, nincs haverok, nincs szabadidő. Ha a munkából lejjebb ad, és közelebbi , de rosszabbul fizetőre vált, akkor kifizetett hitel sincs.

Ti hogy tudtatok helyrerázódni?

2023. jan. 16. 12:24
 19/39 anonim ***** válasza:
97%

Költözzetek közelebb a munkalehetőségekhez.

Semmi értelme olyan helyen lakni, ahol semmi sincs.

A gyerekek is majd gyorsan nagyobbak lesznek, akkor nekik is kényelmetlen lesz, hogy semmi se érhető el normálisan.

2023. jan. 16. 12:24
 20/39 anonim ***** válasza:
79%

18-as: és ha lebetegszik? És ha baleset éri? És ha kirúgják? VALAMIBEN kompromisszumot kell kötni. Ha emberi oldalról már nincs mit adni, akkor az anyagi oldalt kell megvizsgálni. Ha annyira ki van centizve a megélhetés, hogy egy kicsivel rosszabbul fizető munka a megélhetésüket veszélyezteti, akkor ott baj van. Nyilván nem lehet mindere felkészülni, de valami terv csak volt a fejükben, hogy 2 év után bevállaltak egy második gyereket, de úgy tűnik az nem lett teljesen átgondolva, hogy hogy fog ez beleférni így távolról még további x évig egy fizetéssel.

És igen, tudom, az árak az egekben, a fizetések a béka segge alatt, a törlesztők is nőnek, és mi ketten, gyerek nélkül, bőven átlagfizetés feletti fizetéssel is várunk és várunk, hogy a mostani 1,5 szobás panelból majd költözni tudjunk (és még ezen is ott a hitel), de még úgy is, hogy van tartalék, hogy bőven beleférne a törlesztőrészlet és valószínűleg mindketten nagyon gyorsan találnánk nagyon jól fizető állást inkább még óvatosan várunk. És bár bennem is egyre inkább bennem van, hogy költözzünk ki a világ végére ahol csend és nyugalom van, belegondolok mondjuk hogy nézne ki egy átlag hét (gyerek nélkül!) és tudom, hogy kompromisszumos megoldás fog születni. :-(

2023. jan. 16. 12:35
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!