Vannak itt olyanok akiknek előítéletei vannak a kisgyerekesekkel, kismamákkal szemben? Ha igen akkor miért?
Ugyan már miféle gesztust tesznek az eberek? Mindig foglaltak azok a székek a villamoson, ahol a rászorulóknak jel van. És 95%-ban egészségesek ülnek ott, sőt sokszor fiatalok.
Legyen egyértelmű! Véleményem szerint jár a megkülönböztetés, kultúránk, törvényeink, az emberség alapján.A törvényeink a gyerekeket kiemelt védelembe részesítik. Az a fiatal aki nem érti ezt, valójában még gyermek. És nem érti miért nem vele teszik ezt. Mikor jön már egy olyan világ, amikor azon panaszkodtok, hogy nem tudtok eleget segíteni. Hogy túlárad bennetek az emberszeretet, és ha valaki morcos, van annyi többletetek, hogy elnézitek.
Arról van szó, hogy egyszerűen már nehéz egymáshoz türelmesnek és udvariasnak lennünk. Mindenki a saját életével van elfoglalva és abba nem fér bele senki más gondja-baja, sokszor még a párjáé sem!
Vonhatnánk párhuzamot a közúti közlekedés között is akár, mert ott is ez a helyzet. Pl: összefüggő kocsisor araszol, mellékutcából szeretnél kikanyarodni, de addig nem tudsz, amíg ki nem engednek. 5-ből kb. 1-2 autós enged ki, a többi inkább rámászik az előtte araszoló s.ggére. DE akit kiengednek, az sem mindig köszöni meg, pedig a másik az elsőbbségéről mondott le miatta!
De lehetne példálózni reggeltől estig, csak mindnek egy a lényege: rohadt önző az emberek nagy része!!!
Én vagyok a 11:21-es.
És az én történetem miről szól?
Arról, hogy amikor nekik 4-et üt az óra, akkor rohanhat a gyerekért az oviba, de ha nekem 9-et üt, akkor várjam meg türelemmel, amíg a 500 féle bébiétel közül eldönti, hogy HOLNAP DÉLBEN melyiket is egye a "babója".Őt várja a kocsija a parkolóban, én meg lekésem a buszt, mert ő este unalomból még zárás után vásárolni akar.Akkor hol is van a tolerancia?Ugyan...
Vannak normális kisgyerekes anyák, és olyanok is akik azt hiszik valami hőstettet hajtottak végre azzal, hogy megszültek egy gyereket és ezt szeretik hangoztatni is. Egy volt osztálytársam azt mondta ő azokra büszke az osztályból akik családot alapítottak és nem azokra akik elértek valamit a hivatásukban (egyik zongoratanár,valaki színész, egy csaj fuvolaművész, és van egy énekes is). Ezen nagyon kibuktam, hiszen már az ősidők óta szülnek a nők, de ez természetes dolog, ez a fajfenntartási ösztön. Nincs semmi bajom azokkal akik ebben látják életük célját, és értelmét, de ne nézzék le azokat akik számára mások a célok. Bennem nincs meg ez az ösztön, így nem is lesz gyerekem, ez az én döntésem, mint ahogy másnak az anyaság. Felvállalom ezt, de akkor a kismama is vállalja fel a gyerekkel járó teendőket:hogy normálisan felneveli, megtanítja neki az alap szabályokat illemből, társas viselkedésből, stb.
Vannak nagyon idegesítőek is, akik gügyögnek a gyereknek, és pocaklakónak hívják (ettől feláll a hátamon a szőr), és az ő gyereke a legszebb, legokosabb, és fényképeket mutogat róla fűnek-fának.
Vannak akik számára ez egy kipipált dolog, gyerek:megvan, a nagy ház és az autó mellé tökéletes, el is várták tőlük. Apuci hozza haza a pénzt, ő meg elvan otthon a csemetével, olykor bejár a plázába babakocsit tologatni (hagy szokja a gyerek a közeget), na nekik lesznek durván elkényeztetett gyerekeik.
Olyanokat is ismerek, aki mindenre a gyerekével takarózik, elhanyagolja magát, nem csinál semmit stb.
Biztos van még ezer-féle, de általában ezeket szoktam látni, és az ismerőseim közül ilyenek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!