Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak itt olyanok akiknek...

Vannak itt olyanok akiknek előítéletei vannak a kisgyerekesekkel, kismamákkal szemben? Ha igen akkor miért?

Figyelt kérdés
Nem kell megsértődni az említetteknek, csak kíváncsi vagyok.
2010. okt. 2. 22:19
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
2010. okt. 3. 19:47
 52/66 Victory82 ***** válasza:
Szia!Én már láttam nálunk is az említett boltnál,olyan anyukát,aki kint hagyta a gyereket:( Én nagyon ideges lettem,amikor a pasi ezt mondta,ráadásul bunkó stílusban.Mondtam neki,hogy dehogy hagyom kint a gyereket,inkább elmegyek máshová vásárolni!Az ördög soha nem alszik!Ez a videó mindig megbőget:( De sajnos biztos van valóságalapja.Egy percre sem szabad a gyerkőcöket szem elől téveszteni,az a biztos:)Viki.
2010. okt. 3. 19:55
 53/66 anonim ***** válasza:

08:39 vagyok. Így még sohasem pontoztak le. Pedig pont ez a topic, pont amit itt írnak sokan, bizonyítja mennyire igazam van. A terhesség nem betegség, de más állapot. A kismama kiszolgáltatottabb. Egy gyerek is más. Itt nagyon sokan képtelenek elfogadni ezt. Nem arról van szó, hogy a gyerekesek utálják a többieket, vagy egy kisgyerek utálkozik a buszon a hülye beképzelt, felnőtteken. Arról van szó, hogy itt sokan képtelenek megérteni olyan helyzeteket, állapotokat, amiben egy kismama, vagy egy gyerekes anyuka van. Kiakadnak, és utálkozásukat úgy fogalmazzák meg: A másik a hibás, azt akarja figyelembe vegyük a gyengeségét,kiszolgáltatottságát, ez egyenlő az önzéssel. Pedig nem az. Az az önzés, hogy nem veszitek figyelembe.

Mikor a társasházunka beköltöztünk, tele volt fiatalokkal. Nyersek, erősek, harsányak. Aztán jöttek a gyerekek. Végignéztem ahogy megélik a gyerekeken keresztül a gyengeséget, a kiszolgáltatottságot. Ahogy sokszor elérnek határaikhoz. Ahogy néha erejük és türelmük végére érnek. És már sokkal gyengédebb a hangjuk, árnyaltabb az ítéleteik. Már mások. Igenis jobbak.

2010. okt. 3. 19:58
 54/66 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogy egyes kismamák természetesnek veszik ezeket az "előjogokat", azt gondolják nekik ez jár és nem viszonozzák a kedvességet. Én inkább ezt nevezném önzőségnek. Nem egyszer előfordult, hogy felálltam, átadtam a helyemet egy kismamának és meg sem köszönte. Ez rendben van ezek szerint? Ha én teszek egy gesztust, annyit elvárok, hogy megköszönje az illető. Meg azért is én legyek a hibás, mert véletlenül nekimegyek a gyereknek, csak azért, mert az anyuka szívesebben nézelődik, minthogy figyeljen a gyerekére? Persze én is szívesebben nézelődnék, na de ha már gyerekkel megy,vállalja a felelősséget érte és figyeljen rá. És igen, gyakran az óvoda hamarabb zár, mint ameddig a munka tart, de nehogy már az legyen a megoldás, hogy mindennap elmegy emiatt korábban és mások végzik el helyette a feladatot. Másnak is ugyanúgy vannak problémái, ugyanúgy érezheti rosszul magát és szívesebben pihenne otthon, ugyanúgy vannak szerettei, akikről gondoskodna munka helyett. Ez miért számítana kevésbé, mint a gyerek? Ha valaki gyereket akar, bele kell kalkulálni, át kell gondolni, hogy azzal az életvitellel fog-e működni. Vigyázzon a gyerekre a nagymama, nagypapa, barátnő, baby sitter. És nyilván nem azzal van a probléma, ha egyszer-egyszer el kell rohanni, mert előfordulhat vészhelyzet, de nem kéne rendszert csinálni ebből és mindig erre hivatkozni.
2010. okt. 3. 22:17
 55/66 A kérdező kommentje:
Nem az a baj "kedves lepontozott" (én nem pontoztam) hogy ilyenkor kiszolgálatottabbak hanem hogy nem képesek kérni, megköszönni, normálisan viselkedni. Egy flegma embernek senki sem segít hiába sorul rá! Attól mert kiszolgálatott még ugyanúgy tisztelnie kell másokat, tekintettel lenni rájuk! Az nem hiszem hogy nehezére esne csak mert gyereke van. Legalábis a választokból ez jön le de nagyon.
2010. okt. 3. 22:24
 56/66 A kérdező kommentje:
Illetve még az a baj hogy olyan helyzetekben is így viselkednek ahol nem gátolja őket a gyerekük és nem kiszolgáltatottak. A kiszolgáltatottság senkit sem hatalmaz fel arra hogy átgázoljon másokon, ideges, agresszív legyen. Mert legtöbbször én ezt látom. Másokon tölti ki a gyerek miatti dühét, akik gyengébbek még nála is, pl gyerektelen fiatalok, állatok (és ekkor jön a gyűlöljünk minden d*göt szindróma, ahogy megszületik a gyerek) és hasonlók. Szerintem nem esne nehezükre normálisan viselkedni, ebben nem hiszem hogy gátolja őket a gyerek. És akkor mások is jobban figyelembe vennék a kiszolgáltatottságukat. Bár még mindig azt mondom hogy nem akartuk hogy szüljön, egy olyan embernek aki nem önszántából lett kiszolgálatott annak szívesebben segítek (pl beteg). Tisztelet a kivételnek természetesen. Én így foglalnám össze a válaszokat.
2010. okt. 3. 22:30
 57/66 anonim ***** válasza:
14%
Gratulálok a sok empatikus gyerek- és kismamautálónak!Miért is nem lövik le az olyan nőket akik gyereket vállalnak,hogy merészelik azok a némberek zavarni a ti érzékeny fületeket,orrotokat,kiváló erkölcsi érzéketeket(ami csak akkor működik,ha rólatok van szó)!Remélem titeket nem egy ilyen nő szült,és ti nem voltatok gyerekek!Ba... ennyi idiótát!Én nem vagyok anya,de kinyílik a bicska a zsebemben,ahogy olvasom a mocskolódásotokat.
2010. okt. 3. 22:47
 58/66 A kérdező kommentje:
:) Milyen aranyos. Ez fordítva is így van nem? Miért nem lövik le a sok önző gyerektelent aki merészeli zavarni az ő kis gyerekük, megszólalni ha alszik, vagy merészel cigizni, merészel kutyát sétáltatni, merészel köhögni egyet, vagy merészel egyáltalán élni amikor másnak gyereke van.... Ugyan már ha valaki ennyire igazságos akar lenni akkor azért a másik oldalt is vegye észre! Elég sokszor túloznak a gyerekesek és ez tény. Nehéz nekik de attól nincs mindig igazuk. A normális gyerekesekkel tudtommal itt senkinek nem volt baja.
2010. okt. 3. 22:51
 59/66 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

Nem a gyerekvállalással van probléma. Szerintem a legtöbben leírták, hogy tisztelet a kivételnek, aki normálisan viszonyul a terhességhez és a gyerekneveléshez. Te ezek szerint nagyon szerencsés vagy és nem találkoztál még "problémás" anyukákkal vagy kismamákkal, de sok embernek igenis negatív tapasztalata van velük szemben. Ha én nyújtok valamit egy embernek (teljesen mindegy milyen idős, milyen nemű, milyen egészségügyi állapotú), elvárok egy kedves gesztust. Egy mosolyt, egy köszönetet. Fordítva is igaz, ha nekem tesznek szívességet vagy gesztust én is megköszönöm.

Amúgy az én anyukám sosem csinált a terhességből ügyet és képzeld nem hivatkozott folyton arra, hogy elsőbbséget élvez mindenben, mert neki gyereke van. Legyen szó akár munkahelyről, akár egy bolti sorban állásról és nem engedte, hogy felmásszunk olyan helyekre, ahova mások leülnek vagy esznek.

2010. okt. 3. 23:03
 60/66 anonim ***** válasza:
100%

Az a baj, hogy itt nagyon általánosít mindenki. Nem minden kisgyerekes ilyen, és nem minden gyerektelen olyan. Rengeteg olyan anyukát ismerek, akik a gyerekeik mellett is nyitottak maradtak a világ felé, lehetőségeikhez mérten segítenek másokon, azonos mércével mérik magukat, van életük a gyerekszobán és a konyhán kívül is, stb. Természetesen az ellenkezőjére is tudnék példát sorolni szép számmal. Akik már szinte belebolondultak abba, hogy gyerekük van, ésszerűtlenül megkülönböztetett bánásmódot követelnek maguknak, stb. stb. Itt az a baj, hogy sokan már kapásból ezt feltételezik bárkiről, akiről tudják, hogy gyereke van. Így olyanokat is sérelem ér, akik erre egyáltalán nem szolgáltak rá.

De ugyan ez a helyzet a gyerektelenekkel is. Pl. attól még, hogy valaki bevallottan nem szereti a gyerekeket, még lehet jó ember. Nekem kisgyerekes anya létemre egy ilyen ember az egyik jó barátom. Tudom, hogy nem bírja a gyerekzajt, nem nagyon érdeklik a gyerekekről szóló sztorik, stb. Viszont ettől még mindig is jó barátom volt, és ezen nem változtatott az a tény, hogy nekem közben gyerekem született. Ő nem fikázza az én döntésemet, és én sem az övét, ennyi.

Csak az a baj, hogy persze mindig azok kiabálnak a leghangosabban, akik annyira primitívek, hogy nem tudják mások döntéseit, érzéseit tiszteletben tartani. És ez mindkét oldalra igaz. Ezért van ennyi ellentét.

2010. okt. 3. 23:05
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!