Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vannak itt olyanok akiknek...

Vannak itt olyanok akiknek előítéletei vannak a kisgyerekesekkel, kismamákkal szemben? Ha igen akkor miért?

Figyelt kérdés
Nem kell megsértődni az említetteknek, csak kíváncsi vagyok.
2010. okt. 2. 22:19
1 2 3 4 5 6 7
 41/66 anonim ***** válasza:
100%

egyetlenegy dolgot ki nem állhatok: amikor a gyerek neveletlen, nem bír viselkedni, és anyuka vagy apuka úgy tesz, mintha az ő gyereke lenne a tökéletes, rá se szarik, nem szól rá, hogy talán nem kéne.

na, ezek alapján megfogadtam már rég, hogy az én gyerekem nem lesz ilyen neveletlen suttyó, jó modorra fogom tanítani.

itt nincs kifogás, h fáradt vagyok, nincs kedvem hozzá. aki ennyit nem szentel erre, az ne vállaljon gyereket!

2010. okt. 3. 15:46
 42/66 Victory82 ***** válasza:
100%
Sziasztok!Ma 11:21-nek!Én is pénztáros vagyok egy hipermarketben és nagyon ismerős a szitu,amit írtál:)Bocsi az Offért!Nekem 3 éves a kisfiam,a kis tesó a pocakban 6 hetes:D Velem mindenki nagyon kedves volt,amikor kismama voltam, hetente buszoztam,sokszor végigálltam az utat,szerencsére bírtam a strapát!A kisfiam hozzászokott a buszozáshoz,amint kenguruba tudtam tenni,már mentünk is csavarogni:)Csak pozitív tapasztalataim vannak ezzel kapcsolatban.A bolt nálunk nagyon kicsi,egyszer beszólt egy pasi,hogy hagyjam kint a gyereket a babakocsiban a bolt előtt,mert ő nem fér el:(Hát hogyne!!!Vannak érdekes fazonok!Nekem nincs előítéletem senkivel szemben,viszont a játszótérre nem szívesen járok!Az sem mindegy,hogy miben mész ki,hiába falun lakunk,az a téma,hogy ki milyen ruhába ment ki.Van 2 tündéri csaj a szomszédunkba,majdnem egyidősek a gyerekek,velük szoktam jókat beszélgetni.Segítünk egymásnak,ahol tudunk és a gyerekeken kívül sok másról is tudunk beszélgetni:)Bocs,ha hosszú lett!Üdv.Viki.
2010. okt. 3. 17:47
 43/66 A kérdező kommentje:
De most ilyen formán csak az a fontos hogy te bejuss és ő várjon? Fordítva nem? Nem azt mondom hogy a gyereket kint kell hagyni de abban igaza van hogy ő is szeretne elférni.
2010. okt. 3. 17:54
 44/66 anonim ***** válasza:
55%

"én is úgy vélem, nem túl okos gondolat manapság kocsi nélkül gyereket vállalni"

Hát ez kiütötte nálam a biztosítékot!!! Igaz is, akiknek nincs autója, miért nem eszik kalácsot, ha nincs kenyér???

2010. okt. 3. 17:57
 45/66 Victory82 ***** válasza:
100%
Szia!Ne kis garázsboltra gondolj,hanem Mini C..pra.A boltban volt hely,csak a pasi nem fért el!Amúgy én soha senkinek nem szólnék be sem buszon,sem máshol,nem vagyok olyan.Soha nem szóltam volna,hogy adják át a helyet vagy ilyesmi.A gyerekre sem hagyok rá semmit,engem sem úgy neveltek,hogy szemtelen legyek!Mindenkinek köszön,akinek én is,udvarias.Vannak hibái,csínytevései,de melyik kicsinek nincsenek.Szerencsére mindenkivel jól kijövök,elbeszélgetek,nem tartom magam másnak azért,mert van egy(Nemsokára 2)gyerekem.Nem is kell másképpen bánni velem,csak annyit várok el,amit én is adni tudok másoknak.Ez a tisztelet!Viki.
2010. okt. 3. 18:13
 46/66 anonim ***** válasza:
68%

Na most tényleg nem belekötni akarok senkibe, de azért az túlzás, hogy arról egy szülő tehet, hogy neki az oviba kell szaladnia a gyerekéért. Az ovi, bölcsi meghatározott ideig van nyitva, nem mehet később, mert az óvónőnek, gondozónőnek is lejár a munkaideje, ő is menne haza. Ha valaki nem tud mást küldeni a gyerekéért délután, akkor az ne is dolgozzon, ne keressen pénzt? Ilyen téren nem ártana egy kis tolerancia.

Tudom amúgy miről beszélek, amíg nem volt gyerekem, én is csúnyán néztem arra a koleganőmre, aki a munkaideje lejárta előtt 5 perccel már kabátban indult kifelé az ajtón, de azért idő közben rájöttem, hogy valószínűleg ő is örülne neki, ha nyugiban dolgozhatná végig a munkaidejét, és utána nyugalomban mehetne haza. Nem ő tehet róla, hogy sprintelnie kell, hogy odaérjen zárás előtt.

Egyébként mint írtam, én is anya vagyok, de számomra sokszor nagyon negatív szó az, hogy szülő, mert önző, gyereküket mások elé helyező, beképzelt emberek jutnak eszembe erről a szóról. Ugyanis általában ezt tapasztalom. De az, hogy valaki nem tud túlórát vállalni, mert oda kell érnie a gyerekéért, az nem önzőség, hanem kényszer. Én speciel még szerettem is túlórázni, legalább több pénzt kaptam. Jól jönne az most is, de már nem tudom megtenni, mert akkor ki lenne a gyerekkel? Tényleg sajnálom, hogy mások nem tehetik meg, hogy hamarabb elinduljanak a munkahelyről (bár ez igazából a főnők jóindulatán is múlik, mert azt is mondhatja, hogy nem lehet, és ha mégis elmegy előbb, akkor másnap már nem kell bejönni dolgozni), de ezt az ember nem azért teszi, hogy kiszúrjon másokkal. Szerintem egy normális főnök nem csak azt engedi el kicsit hamarabb, akinek kisgyereke van, hanem azt is, akinek pl. az ápolásra szoruló, akár idős, beteg rokonához kell szaladnia. Arra mégsem mondja senki, hogy csak ellógja a munkát.

És mégegyszer, tényleg nem kötekedésnek szántam, csak sokan nem gondolnak bele, hogy az anyukáknak is meg van kötve a kezük azzal, hogy időre kell menni a gyerekért.

2010. okt. 3. 18:15
 47/66 A kérdező kommentje:
Ja hát ez más, nálunk valóban vannak olyan kis boltok ahol nem fér el egy babakocsi, sőt még két ember sem. :D
2010. okt. 3. 18:53
 48/66 anonim ***** válasza:
9%
Akármilyen pici a bolt, nem hagynám, hogy olyan embernek gyereke legyen, aki képes lenne akár 5 percre is csak úgy egyedül kint hagyni a gyereket... jöhet arra kutya, dilis és/vagy részeg ember vagy bármi. Ha nincs kire bízni a picit, és kell vmi a boltból, akkor akár várjon kint, ha ő jött később...
2010. okt. 3. 19:35
 49/66 Victory82 ***** válasza:
51%
Szia!Én sem hagynám sehol 1 percre sem a gyerekemet,ezért volt fura a pasi beszólása!Ráadásul látásból ismerem,neki is van 2 gyerkőc.De az tuti,hogy nem vele járnak vásárolni:)Viki.
2010. okt. 3. 19:39
 50/66 anonim ***** válasza:
Szerintem egyértelmű, hogy a boltba az megy be előtt, aki hamarabb ért oda. Akár gyerekkel van az illető, akár nem. Ha olyan kicsi a bolt, akkor ez van, érkezési sorrend és kész. De nem tudom, hogy jut eszébe valakinek kint hagyni babakocsiban felügyelet nélkül. Nekem erről mindig az a klip jut eszembe, amiben az eltűnt gyerekeket mutatják, és a végén elviszik a babát a kint hagyott babakocsiból.
2010. okt. 3. 19:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!