Vannak itt olyanok akiknek előítéletei vannak a kisgyerekesekkel, kismamákkal szemben? Ha igen akkor miért?
A válasz megírásának időpontja: ma 22:33 vagyok.
Nem értem miért kaptam a lepontozást, válaszoltam a kérdésre, nem tanácsot kértek, hanem választ, ezek szerint az én tapasztalatom, véleményem ha épp nem tetszik valakinek, akkor már nem is hasznos?
Akkor mi értelme van egyáltalán válaszolni?
Na, nem. Nekem rossz tapasztalataim vannak a kismamákkal. Pl. babakocsit felemelni villamosra. 156 cm és 53 kg vagyok. De az anyuka is meg az összes kigyúrt fazon engem néz, hogy mekkora paraszt vagyok, hogy nem segítek.
Vagy amikor egy bevásárlókp.-ban neked rohannak, beléd csimpaszkodnak, és próbálod kedvesen elhessegetni, és újfent paraszt vagy.
DE. A bicikliseket jobban utálom. Hiába nézek körbe bicikliúton, a semmiből tűnik elő a sok idióta, se csengő, se bocsánat.
23/L
A kisgyerekes ember:
-egykoron adott magára, mire szülővé vált, elslamposodott, igénytelenné vált (nő és férfi egyaránt)
-a kölkén kívül semmi egyéb dolog nem létezik a világon, ez megjelenik a szolipszikus viselkedésében éppúgy, mint az iwiwes fotóalbumaiban
-úgy gondolja, hogy a babakocsi bárhol tolható, akár egy kifutópályán is, a repülő szálljon le máshol
-úgy gondolja, hogy őt mindenkoron megilleti az ülőhel, akár bent a gyerek, akár már kint
-úgy gondolja, hogy senki nem kelthet zajt vagy adhat hangot a környezetükben, hisz akkor nem hallatszana az ő gyerekének a zajongása, ami az egyedüli bocsánatos bűn
-csak a többi embertől várja el az alapvető udvariasságot, a gyerekétől nem, sőt még aranyos is, ahogy pofátlan
-szerint semmi nem érdekesebb beszédtéma a világon a gyerekénél
-úgy érzi, hogy az "akarom" a legszebb szó a világon. Ez abból derül ki, hogy nagyon sokszor hallja, de nem sokat tesz ellene.
-szerint neki sokféle előjoga van, erre utal a "gyerekkel vagyok" közhelyes közmondás.
stb stb ...
Azoknak, akik még nem voltak várandósok:
Nem csak +15 kilóról van szó. Hanem egy szív (az anyukáé) pumpál másfélszer annyi vért, mint korábban, miközben a kitágult méh miatt a tüdőkapacitása csak feleakkora. (Én állva is lihegtem, és ötpercenként megálltam séta közben levegő után kapkodni, pedig sportos csaj vagyok amúgy.) A kismamák fáradtságának ez a fő oka. Emellett eltörpül, hogy a bokája bedagad, a dereka majd leszakad, keményedik a méhe, jóslófájásai vannak, fáj a háta, alig kap levegőt, a "szerencsésebbek" végig hányingerrel küzdenek, a gyerek odabent bokszol, netalán eltalálja a húgyhólyagot vagy a bordát, hát az tuti, és még éjjel se tudja magát kipihenni, mert folyton ki kell mászkálni pisilni.
Az ilyen 19 éves csajszik meg annyira elfáradnak az egész napos iskolapadban/moziban való ücsörgéstől meg a kozmetikától, hogy muszáj a buszon kipihenni... Empátia a javából, gratulálok, büszke lehet magára. :-(
ja átadom a helyem a buszon.
amúgy bizonyos anyákkal szemben gyorsan születik előítéletem:
bömböl a gyerek anya meg leszrja. hát ezek után...
Nekem eddig ezek voltak:
Villamos, végállomás, szállnék le, 3 darab 4-5 éves forma gyerek robogna fel, de nem tudnak, mert én mennék lefele (mellettem is szálltak le). Útból nem mennek el, rájuk szóltam, akkor sem mozdultak meg, anyuka mellettük áll, nem is szól semmit, mintha máshol járna. Na akkor voltam úgy, hogy megindulok, ha kell neki megyek a gyerekeknek is (persze nem durván, de ez már sok volt).
Szintén tömegközlekedéssel kapcsolatos, amit nagyon nem szeretek. Gyerek áll az ülésen (plüss, műanyag, tök mindegy, mindenhol láttam) anyuka/apuka nem szedi le, rá se szól. Lényegtelen, hogy épp tél van és tiszta sár a gyerek cipője, kit érdekel...
Volt pozitív is, de annak végülis nincs köze, hogy volt gyereke, hirtelen fékezésnél egy anyuka kapott el, ennyi.
Sajnos eddig nem sok normális anyukával találkoztam, szomszédban két lánynak is lett gyereke, de mindketten meghülyültek, amióta van nekik. Pedig nem tini lányok, de mégis, sok más anyuka megőrülne tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!