Létezik olyan család ahol valóban olyan egy karácsonyi összejövetel mint ahogy az amerikai filmekben van bemutatva?
Sajna soha nem tapasztaltam meg azt az érzést, irigykedve nézem a filmeket, a tökéletes szereplős reklámokat.
Nade van ilyen a valóságban?
Nekem a karácsony egy merő idegeskedésből áll vagy ha nem abból, akkor egy lapos hosszúhétvégének tűnik...
Csak olyan hosszúhétvége amikor folyamat főzök, sütök vagy a kedves családtagok jönnek akiket ki kell szolgálni. Meg persze vigyorogni, mert hát karácsony.
Az anyagi oldalát nem is említem. Az katasztrófa.
Az, hogy kontrollmániás mártír a kérdező.
Az ő szent konyhájába ne lépjen senki, mert még a vegén fordítva fogja a kést, mint ahogy azt "helyesen kell", de azért közben megy a nyígás, hogy nem segít senki.
" Jobb ha nem lépnek be a konyhába!"
Tehát itt is aláhúzod, hogy saját magadból csinálsz mártírt!
Manapság kifejezetten MENŐ dolog a főzni tudás, tini fiúk között is!
Nézd meg, tele van a média fiatal sztárszakácsokkal, főzős műsorokkal, amatőr videókkal, stb.
A fejedben van a baj, saját magadat tartod rabszolgaságban.
Ha két gyerek van és az egyik zokszó nélkül bezabál egy egész beiglit, akkor elvágnám negyfelé a beiglit, mindenki kap egy negyedet, aztán aki még ehes vagy sütire vágyik, egyen milkát.
Nevetséges hogy malac módra zabálnak a gyerekeid, te meg játszod az eszed, hogy ez kötelező és nélküled megáll a világ meg a konyha.
Nem kedvesem, olyanok is tudják a választ, akik valakinek a gyerekei és az efféle mártíranyák mellett nőttek fel. Nem kell hozzá saját gyerek. Neked jelenleg van kikre fogni a sanyarú sorsodat. De te elveszel benne, nem vagy szereplő az életedben. És ez elkeserítő. Szinte semmit nem írtál magadról, hogy mit érzel tulajdonképpen és mit szeretnél. Csak mert a gyerekek kamaszok, sokat esznek, a gyerekek így, csak az tudja, akinek van gyereke, blabla. Ez nem szenvedés, csak szenvelgés. Nincs itt gond, neked jó így. Csak nem értem akkor a kérdést meg most sem.
Sokan foglalkoznak pedig a tanult, hozott mártírszerep jelenséggel, nem is értem miért csak a Varga Irén meg a legújabb bejgli recept jut el a magyarokhoz tiktokon. Ezek a társadalmilag fontos témák miért nem? Míg a gyerek feltekeri a beglit, begyújtja a sütőt, mert megvan hozzá minden képessége, addig te kezdhetnél magadon dolgozni. De nem. Anya majd megcsinálja. Mert a gyerek felgyújtja a konyhát. Mert debilizáltam kiskorától kezdve. ☹️ Aztán anya majd a hollywoodi karácsonyról álmodozik a gyakorin, mert a valóság távoli neki.
😂😂 hát mi az isten van abban a konyhában, hogy oda nem lehet beengedni a kamasz fiúkat? Gondolom a gyerekek apja is erre van nevelve, hogy csak te tudsz mindent megcsinálni hibálanul, a többiek mind idióták bármihez.
Anyám is ilyen volt, hagytuk, hadd szenvedjen egyedül a konyhában. Ő tudja...
Na én gyerekként pont ezért gyűlöltem a karácsonyt. Mert anyám már 22étől kezdve akkora fejjel járkált a konyhában, hogy majd felrobbant, hogy neki mennyi munkája van, nem segít senki, hót idegbaj volt, aztán ha segíteni akartunk, akkor elküldött a fszba, hogy az úgy nem jó, sehogy, semmi.
Aztán otthagytuk őt, mi elszórakoztunk a masik szobában, őt szétbszta az ideg 3 napig. Majd elénkbszta a kalácsot, hogy nesze bsszátok meg, mennyit dolgoztam értetek mert szeretlek titeket és mindent értetek teszek, de engem senki nem értékel.
Szánalmasnak tartottam akkor is.
Deuttó, mint a 77-es. Az én anyám is kiabált, idegsokkos volt, jaj mert neki senki nem segít a 20 féle kajában, de ha valaki a konyha felé mert menni, az is baj volt, mert mind szerencsétlenek vagyunk, akik nem tudunk semmit megcsinálni.
Kérdező, ismerj már magadra.... 10 év múlva a te gyerekeid fognak ilyen kommenteket írni rólad. Még most változtass.
Nálunk pl. hosszú évek óta fondü van.
Kb. fél óra alatt összedobható három-négyféle saláta, meg a többféle hús összekockázása.
És nincs mártíromság... :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!