Kiscsaládosok! Ti is örültök neki, hogy a karácsony nálatok nyugiban telik, nem kell random rokonokat látogatni?
Ami azt illeti, az én családom jelentősen kisebb, mint az átlagé, Van egy bátyám, szüleim, és ennyi. Nagyszülők, nagynénik, nagybácsik már meghaltak, másodfokú unokatestvéreim vannak. (Idén ők a járvány miatt nem akarnak találkozni.) Engem mindig meglep, amikor olvasgatom a gyik-on hogy van akinek 20-40 fős családja is van, sok gyerekkel, de idős rokonokkal is.
Ti, akiknek szintén nincs sok rokonotok, irigykedtek másokra, vagy hálát adtok az égnek, hogy nem kell több toxikus rokonnal jópofáznatok, hanem tényleg nyugiban, otthon, akár a TV előtt Netflixezve tölthetitek el az ünnepet?
Én azt gondolom az jöjjön el karácsonyra aki nem ezen az egy napon jön el ha eljön a többi napon is miért lenne olyan ember akinek jó pofizni kéne?
Nálunk ma kb 15-20 családtag látogatott meg minket nagyon jól esik hogy gondolnak ránk én ma nem mentem sehova majd holnap..kb hétkor ment el az utolsó utána pihentünk a férjemmel és a gyerekkel
Az sem jó ha csak ezen az egy napon teszünk úgy mintha 'bírnánk' egymást de viszont az sem ha ebben az egy napban is csak az ellenségeskedés megy lesz még rengeteg olyan nap ahol lehet nyugisan filmezni és lesz még olyan nap is ahol lehet összeülni☺️
Nagyon nagy családom van. Gyerekként irtora élveztem, hogy együtt vagyunk karácsonykor, illetve az évben volt még néhány alkalom, amikor így osszejottunk. Aztán ahogy nőttünk fel, egyre jobban észrevettem én is a toresvonalakat, és hát sajnos vagy nem sajnos felnőttként senkivel nem tartom már a kapcsolatot.
Amúgy irtó jó lehet egy nagy összetartó rokonság, kicsit irigy vagyok az ilyen karácsonyi film jelenetben illő összejövetelekre, de gondolom ezt a csodát inkább gyerekként lehet megélni.
Én imádom. Egy fiunk van, plusz a kutyánk. Szenteste anyám jön, másnap mi megyünk hozzá, és ennyi. Bátyámmal nem tartjuk a kapcsolatot. Párom oldalán meg ...5 nevelőszülője volt, egy sem érdemel szót se, csakúgy, mint a biológiai anyja.
A gyerek még anyámnál találkozik sógórnőmmel, meg a 2 unokaöcsémmel, én akkor nem megyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!