Létezik olyan család ahol valóban olyan egy karácsonyi összejövetel mint ahogy az amerikai filmekben van bemutatva?
Sajna soha nem tapasztaltam meg azt az érzést, irigykedve nézem a filmeket, a tökéletes szereplős reklámokat.
Nade van ilyen a valóságban?
Nekem a karácsony egy merő idegeskedésből áll vagy ha nem abból, akkor egy lapos hosszúhétvégének tűnik...
Csak olyan hosszúhétvége amikor folyamat főzök, sütök vagy a kedves családtagok jönnek akiket ki kell szolgálni. Meg persze vigyorogni, mert hát karácsony.
Az anyagi oldalát nem is említem. Az katasztrófa.
Én nem tudom megúszósra venni a főzőcskét, mert 2 kamasz gyerek van meg egy férj akiknek nem tehetek halrudacskákat az asztalra, mert palotaforradalom tör ki. De ha meg is tenném, ugyanúgy ott van a többi étel.
Holnap bejglit sütök este, szerdán méteres kalácsot és hókiflit. Ezeket lehet előre mert elállnak... csütörtökön a sósakat, pénteken takarítok és fa díszítés...
A menü egyébként ugye az említett halászlé lesz, szarvas sült (csak frissen jó), másnap húsleves cordon bleu(szintén frissen jó) a gyerekeknek, vadas kettőnknek... aztán gesztenyés süti.
26án meg amikor jön az egész család, akkor sütőben sütöm a kül. húsokat. Rizs, krokett, hasáb, majonézes krumpli, krumplisaláta... ezek meg a köretek az ünnepek alatt.
Leírni is elfáradtam.
Szóval nekem ez tényleg egy kín. Sajnos így élem meg... de a legrosszabb hogy mondom... még mosolyogj is mert ne rontsd már el más karácsonyát.
Nem, nálunk magyar karácsony van.
Egymással versenyezve isszák a pálinkát nehogy a másik elhappolja előle és elfogyjon.
Aztán egyikük lerabolja a mélyhűtött, megeszi a halrudacskákat fagyasztva és végül telibe hányja egyik rokont vagy a karácsonyfát.
Néha szimplán beleesik a fába.
Idén vettem egy tartalék fát és tartalék díszeket.
Aki nagyon kész van időnként gyomormosáson végzi.
Utána két hétig próbálom eltüntetni a robbantott halszagot a nappaliból.
Azért az amcsi filmekben sem mindig idilli a helyzet, némelyikben komoly veszekedés is előfordul. Mindenesetre azt nem ábrázolják, mennyi rohadt fárasztó munkába kerül azt a szekérderék kaját előállítani, mert a forgatókönyv szerint azt persze mindet otthon sütik-főzik. Szirupos hülyeség.
N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!