Létezik olyan család ahol valóban olyan egy karácsonyi összejövetel mint ahogy az amerikai filmekben van bemutatva?
Sajna soha nem tapasztaltam meg azt az érzést, irigykedve nézem a filmeket, a tökéletes szereplős reklámokat.
Nade van ilyen a valóságban?
Nekem a karácsony egy merő idegeskedésből áll vagy ha nem abból, akkor egy lapos hosszúhétvégének tűnik...
Csak olyan hosszúhétvége amikor folyamat főzök, sütök vagy a kedves családtagok jönnek akiket ki kell szolgálni. Meg persze vigyorogni, mert hát karácsony.
Az anyagi oldalát nem is említem. Az katasztrófa.
Ekkora érdeklődésre nem számítottam!
Az, hogy nem minden pillanatban a gykn lógok és válaszolok talán elnézhető. Köszi!
A mártíros hozzászólóknak csak annyit szeretnék mondani, hogy nem érzem mártírkodásnak ha leírom nálunk mi a helyzet és hogy ezzel mi a gondom.
2 kamasz fiú mellé nem hinném hogy túl sok ez a mennyiségű étel hiszen minden évben vagy karácsonykor vagy utána 1-2 napig tartanak ki. Leül az egyik megeszik egy rúd bejglit zokszó nélkül. Vacsora után. De azt hiszem akinek van ilyen korú gyereke az pontosan tudja, a többi meg mártírozik.
Az, hogy egyikre ezt bízom a másikra azt... ez meg szintén olyan felvetés amire csak olyan anyák tudják a választ akiknek van (nak) ilyen korú fia(i). Jobb ha nem lépnek be a konyhába!
Az aki pedig a szarvason volt kiakadva jelzem 4 ezer forint kilója a szarvascombnak, ezerszer laktatóbb, mint egy pulykamell pl... és -számunkra- karácsonyi különlegesség. Aki ezt nem érti azzal nem tudok mit tenni.
Egy szó mint száz aki leírta a saját esetét és nem pálcát törni akart a fejem fölött annak köszönöm a válaszát.
Szerintem a “jobb, ha nem mennek a konyhaba” nem jo irany. Probald oket beszoktatni, inkabb ne legyen tokeletes a kaja, de tudjanak azert fozni. Parom is kamasz fiu volt, amikor megtanult fozni, neki muszaj volt az anyukaja betegsege miatt, konkretan nalunk o kesziti az egesz karacsonyi menut es en segitek.
Kisebb feladatokat nyugodtan rajuk bizhatsz, zoldsegpucolas es tarsai mennenek szerintem…
Hát akkor majd nem bejglit esznek vacsora után, hanem 3 szelet sonkás kenyeret. Ez nem ok arra, hogy 5 félét süssél, süssél kettőből többet és kész, ez van, ezt ehetik.
A kamasz fiúk meg csak ott olyan élettelenek, ahol erre vannak nevelve, az én családomban is van ekkora fiú, aki gyerekkora óta be van vonva a háztartásba, neki természetes, hogy ha szólnak, besegít, nem hal bele. De egy pár zöldséget bármelyik gyerek meg tud pucolni, akié ennyire semmire nem alkalmas a konyhában, gondolkozzon el, milyen herét nevel a fiaiból.
Azt nem érted meg, hogy ezt az egészet csak te erőlteted, mindenki más meg tojik a fejedre, főleg a férjed. Tényleg mártír vagy, csak nem látod be.
24-én ott a halászlé meg a szarvas, másnap nem kell megint 2 félét főzni, egyétek a maradékot. A család meg ne nálad gyűljön össze, ha neked ez teher, csak gondolom ezt se mered megmondanim
Az, aki azt mondja, hogy jobb ha a fiúgyerek nem lep be a konyhába, megérdemli, hogy egesz nap szenvedjen.
Tipikusan az vagy, akinek akkor sem lehetne segíteni, ha valaki akar.
Plusz ezek a fiúk lesznek az eletképtelen óriascsecsemők, akik otthonról kilepve egy pirítóst sem tudnak maguknak csinálni és elvarják hogy a villát is a feleség tegye a tanyérjuk mellé, mert ő nem tudja, hol tartják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!