Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ciki meg megvetendő a...

Miért ciki meg megvetendő a nagycsalád (3+ gyerek)? Miért nézik negatív szemmel, hogyha valakinek akár 5-6-7 gyereke van, vagy annál is több?

Figyelt kérdés
2022. nov. 9. 19:56
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
89%

Mert a legtöbben nem tudják finanszírozni, de sírni nagyon tudnak. Most jön a karácsony, még pár hét és a csapból is a tarhálás fog folyni, hogy adakozz Kevinkééknek, mert 8-an vannak testvérek egy félig összedőlt házban élnek, és már most is annyira boldogok, de ha tudnának venni egy fürdőkádat a lavór helyett, akkor teljes lenne a boldogság. Ezt nem én találtam ki, karácsonyi tarhálós cikk volt, bár lehet nem Kevinnek hívták a gyereket. Másik cikkben 7 testvér, világvégi tanya, természetesen hatalmas boldogságban élnek, ez ugye alapértelmezett minden ilyen cikkben, csak bár tudnának venni apunak egy biciklit, hogy ne kelljen 10km-t gyalogolnia minden reggel a munkába...

Ők élnek hatalmas boldogságban és szeretetben, enni nem nagyon van mit, házba nincs bevezetve a víz, általában csak apa dolgozik, de a rokkantnyugdíjas szó is gyakran felmerül, de hát szeretet van az a lényeg. Közben mások meg egy kétkeresős családban is nagyon meggondolják, hogy egy másodikat be merjenek-e vállalni.

Természetesen van, aki tényleg önhibáján kívül kerül nehéz helyzetbe miután már megvannak a gyerekek, de lássuk be, nem ez a jellemző.

2022. nov. 10. 10:52
 32/45 anonim ***** válasza:
62%
Mert általában az alacsonyabb értelmi szinten levők szaporodnak mint a nyulak. Nézz meg egy statisztikát a gyerekvállalásról értelmiségi es tanulatlan körökre szűkítve. A diplomás 30 évesen gondolja meg, hogy vállaljon-e gyereket, belefér-e, meg tud-e adni neki mindent, a 16éves cigó csaj meg 30 éves korára már 6 gyerekkel lomizik meg kalapol nálad karácsonyi adományért.
2022. nov. 10. 10:56
 33/45 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azokat nézik negatív szemmel (legalábbis én), akik a semmire szülnek, nem jut idejük, pénzük a gyerekre, de azért szül még hármat. Középiskolában volt egy osztálytársam, négyen voltak testvére (ő volt az egyedüli lány, egy bátyja és két öccse van). A legidősebb már nem lakott ott, mikor mi megismerkedtünk, de így is öten laktak a másfél szobás lakásban, szülők a két kicsivel a nagyobb szobában, osztálytársamnak volt egy nagyon pici szobája egyedül egy emeletes ággyal, de ha a bátyja hazajött az egyetemről, akkor ők is egy szobában aludtak. Anyuka nem dolgozott, osztálytársam meg annak örült, hogy egy közös pizzázásra vagy koncertre el tudott jönni velünk évente egyszer (és ez még a 2010-es évek második felében volt, amikor nem voltak ennyire elszállva az árak). Nem azt mondom, hogy sajnáltam, de egy darabig jóban voltunk, és tudom, hogy sokszor rosszul esett neki, hogy ő a pénz miatt nem jöhetett el velünk egy-egy programra.
2022. nov. 10. 11:14
 34/45 anonim ***** válasza:
81%

Ezért önzőség mert ha nem olyan jó anyagiak vannak akkor a gyerek issza meg a levét mint mindig mert anyuka,apuka szaporodna mint a nyulak 1,5 szobás putrira:)

Én betiltanám az ilyeneknek a nagyipari szaporodást.Max 2 gyerek és ennyi.

2022. nov. 10. 11:24
 35/45 anonim ***** válasza:
93%
En mondjuk mindenkinek betiltanám, csak szétszrjuk vele a bolygót, meg megy a versengés, hogy magyar fogy a kínai meg tul sok, holott emberből szimplan van már annyi mint egy rosszabbfajta vírusból, total invazív egy faj.
2022. nov. 10. 11:28
 36/45 anonim ***** válasza:
87%
35-ös minden szavával egyetértek. Agyfaszt kapok mikor nekiáll pattogni valaki a túlnépesedés kapcsán hogy "de nem a magyar" vagy "nem a fehér ember" Van túlszaporodva. A bolygó szempontjából tök mindegy. Szennyezés szempontjából meg egy jólétben élő fehér sokkal több kárt okoz, nagyobb az "ökológiai lábnyoma" mint a szegényebb régióban élő nem fehér embereknek...
2022. nov. 10. 11:35
 37/45 anonim ***** válasza:
95%

Mert nincs rá pénz, egyszerűen. Ha több pénzt kapnak a szüleim, ha képzik magukat, az sem látszik meg a kasszán, mert +100 000 forint 5 gyerekre csak 20 000 ft. És akkor egy rohadt cipő 16 alatt nincs.

Nekem kabátra, ruhára, cipőre úgy kellett gyűjtenem, mint másoknak a telefonra. Mindent magamnak kellett megvegyek, egy szövegkiemelő megvásárlása olyan volt, mint amikor régen a rendszerváltás előtt a banán evés.

Ez sajnos rányomta elég durván az életemre a bélyeget: nem merek új dolgokat kipróbálni, nem merek kilépni a komfort zónámból. És a munkával való hozzáállásom is elég ramaty.

2022. nov. 10. 15:37
 38/45 anonim ***** válasza:
92%
Plusz az örökséget se hagyjuk ki a számításból, tudom, hogy rohadék dolog ilyen írni, de esélytelen 5gyerekes családban rendesen támogatni a gyerekek életkezdését, plusz ugye az örökségből sem remélhetnek értelmes támogatást később.
2022. nov. 10. 15:40
 39/45 anonim ***** válasza:
0%
35-36 # Komplett idióták . Elhitték az átverést miszerint ők az okai a problémának, egy amcsi állam területén elfér az összes ember akkora távolságokon hogy nem látnák egymást .Ezek mint a 35-36 nem gondolkodik az ismétli amit a kamutévé lead . Gindolom ők példamutatoak nem pazarolnak napelemmel eautokkal járnak nulla csomagoloanyagot hasznalnak. A multik a global cégek pazarolnak mérgeznek talalnak ki extra kamukat adókat szénlábnyommeséket hogy a 35-36 idiotái a szomszédot okolja ha beinditja a fűnyírót .Miközben 3 értetek rettegnek 35-36 szerint a főpatarló multik politikusok hogy ne legyen baj védd a bolygót férget bogarat egyél gyakorolj önhibáztatást világbéke nevében ugyanazok elinditanak háborúkat másokat is rombolásra buzditanak. A zöldmese reklámozói luxusban élnek adokat csalnak tamogatast kapnak magánrepülőkkel utaznak a hozzátok hasonló naív nyomiktól Mutassatok példát mert túl sok van belőletek , ott az önkéntes eutanázia a vakcinák, de más önző felelőtlen emberek helyett is .
2022. nov. 10. 15:46
 40/45 anonim ***** válasza:
86%
Igen, utolsó, mert 8 milliárd emberrel tényleg élhető a Föld, csak a háttérhatalmak akarnak átbszni minket, hogy ez nem így van... idióta🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
2022. nov. 10. 16:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!