Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ciki meg megvetendő a...

Miért ciki meg megvetendő a nagycsalád (3+ gyerek)? Miért nézik negatív szemmel, hogyha valakinek akár 5-6-7 gyereke van, vagy annál is több?

Figyelt kérdés
2022. nov. 9. 19:56
1 2 3 4 5
 11/45 anonim ***** válasza:
90%

Én nagy családban nőttem fel, 5en vagyunk tesók.

Mégis nem is pontosan megvetem/elítélem, de megvan a véleményem.

Azért, mert pl anyuka nem akar dolgozni (pl anyám).

Vagy mert azt hiszik, hogy ha felvesznek 8gyerekre hitelt, majd abban palotában élnek. (Nagynénémék)

Emellett ahogy 3 írja, mert pl 2 gyerek ebbem az országban nem gyerek. Minimum szülj 3at, hogy család legyetek.

Arra meg nem igen gondolnak, hogy azokkal a gyerekekkel minősegi időt is kell tölteni, egyesével, nem egyszerre minddel.

Hogy ha útjukra kell engedni őket ne üres zsebbel tegyék

Hogy ne kelljen a gyerekeknek szégyenkezni, mert nincs saját szoba/mert neki csak gagyi valamirebtellett/mert nijcs zsebpénz hogy elmenjen a barátokkal egy pizzát enni.

Vagy mert épp a nagy(obbak) a mindenes. Takarítson/rendezze a kicsit, tanuljon a másikka... hogy nem egymásnak szüli a gyerekeket hanem magának.

Hangsúlyozom, tisztelet a kivételnek. Sok 3+gyerekes családot ismerek, de egyikre sem tudom azt mondani, hogy nekem belefér, ahogy ők élnek.

2022. nov. 9. 20:24
 12/45 anonim ***** válasza:
76%
Nem az ókorban sem a feudalizmusban élünk ahol az 5ből 7ből 3 maradt , nem kell utód az önfenntartó gazdaságba mert nincs . A legaljasabb materialisabb gagyi kor teljesedik ki , ezt kevesen élik túl . Minek a pokolra nyomorra ? Azok pofáznak biztatnak a terjeszkedésről aki full megteheti de mégse teszi meg a papok nulla utoddal ....Meg a babonás ostoba csoportok akik hemzsegnek kint a semmin de ide tódulnak problémakat zavargast okozni.
2022. nov. 9. 20:30
 13/45 anonim ***** válasza:
89%

Azért, mert a mai világban már elkezdenek az emberek gondolkodni, és egyre többen választják ezt a lehetőséget, nemcsak élnek, mint egy levéltetű.

Aki 5-6-7 gyerekre vágyik, és sorozatosan potyogtatja, azzal az a baj, hogy nem ért sok esetben semmihez sem. Nem feltétlenül c, nem feltétlenül megélhetési szülő, az én környezetemben igenis normális családok vállalnak ennyi gyereket, de felnevelni őket normálisan, még ők sem tudják.

Ezekben a családokban anyuka nem tud mit kezdeni magával, mindig kell még egy gyerek, aki amint eléri az ovis kort, kiesik a kedvencek kosarából, mert akkor már (jobb esetben) nem szoptat, nem pelenkáz, nem kel fel hozzá éjjel. Ezeknek a nőknek az az életcéljuk, hogy mindig sürögjenek-forogjanak, mindig kell nekik valami (egy újabb gyerek), mert ha egy percre leülnének nyugiba és elgondolkoznának az életükön, sok esetben öngyik lennének.

2022. nov. 9. 20:30
 14/45 anonim ***** válasza:
94%

Mert nem egészséges, nem egységes, nem normális.

5-en vagyunk tesók, második vagyok. Nem vagyunk romák, nem vettünk fel csokot, se semmit. Nincs idő lelassulni, lelazulni, állandóan a kapkodás, a rohanás. Úgy futkározunk a házban minden reggel készülődésnél, mint a Reszkessetek betörőkben, amikor majdnem lekésik a gépet. Minél jobban idősödünk, annál rosszabb lesz, vagy ha nem is rosszabb, akkor máshogy nehéz.

2022. nov. 9. 20:37
 15/45 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem ugyanazért ciki, amiért a szemetelés is ciki: szr a környezetnek, szejjelbsszuk az egész bolygót, neked csak annyi lenne a dolgod, hogy kidobd a szemetet (ne szülj 8 gyereket, csak kettőt), és még erre is szrsz rá, mert te ősanya vagy és ebben teljesedsz ki, mert másra nem vagy jó. Nettó önző fszság.
2022. nov. 9. 20:38
 16/45 anonim ***** válasza:
70%
Legjobb döntést hoztam 2szer hogy nem szaporodtam, kibirhatatlan aljas rhhinngyó és pénzsovar volt mindkettő anyajelölt . Szabad vagyok sok problemával tervekkel, ezt nem lehetne csaladdal válással elintezni . 2 eve nézek kékfenyt minden 3 gyilkossag csaladi gyermek egyéb ilyen okok miatt teszik. Jo helyen élek, kiülök a szabadba a lugasba de a környék csaladi perpatvarjai megtörik a pihit . Viták obégátasok ,3-4 havonta új beköltözők hamarosan babakocsival, hát nem irigylem egyiket sem .,Mindig nehéz extra nyomás a család, több nyitott kapcsolat 3 együttélés majd házasság külföldi élet jól elvagyok , látok sok válast csődöt . Ha megpusztulok elasnak ennyi, marad egy hslom kacat , semmi jót nem tudtan volna adni tenni másért de most nem is teszek.
2022. nov. 9. 20:44
 17/45 anonim ***** válasza:
93%

Mi hárman vagyunk testvérek, mindhárman elmúltunk már 40 évesek. Nem voltunk szegények, de konkrétan emlékszem rá, hogy nekem legkisebbként talán 15 éves koromban vettek először kabátot, mert addig a testvéreim kinőtt cuccait hordtam. Nem jártunk különórára, nyaralni kb. háromszor voltam gyerekkoromban. Nem volt saját szobám.

Diplomás ember lett belőlünk, de az egyetemválasztásnál csak államilag finanszírozott szak jöhetett szóba, és baromira tepertünk a kollégiumi helyért.

És mi csak hárman vagyunk testvérek. El tudom képzelni, hogy hogy érzik magukat a gyerekek nagyobb családban.

2022. nov. 9. 21:06
 18/45 anonim ***** válasza:
15%
Normális ember meg alapból a saját dolgaival törődik kb, nem csak a gyerekek számát tekintve hanem minden másban is.
2022. nov. 9. 21:13
 19/45 anonim ***** válasza:
38%

17 Elhiszem de ez az ilyen önző emberkéket cseppet sem érdekli.Ha milliomosok az más mivel nagy ház van és a legjobb iskola juthat az 5-6 gyereknek de ha nem olyan jómódúak akkor önzés ennyit szülni.

3 gyerek még okés lehet de az sem mindenkinek.

2022. nov. 9. 21:14
 20/45 anonim ***** válasza:
3%
Na a 18-as kommenttel legalább két embernél akkor már betaláltam, hogy túlontúl szeretnek mással foglalkozni.
2022. nov. 9. 21:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!