Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan családo...

Mit gondoltok az olyan családokról (nem kisebbségi), ahol akár 5-6 gyerek is összejön?

Figyelt kérdés
Valaki tudatosan csinál ennyi gyereket vagy nem tudja mi az az óvszer? Esetleg elvakult bigott vallásos (keresztény)? Mindenki csodálja az ilyen családokat, az én szememben inkább szánalmat kelt, hogy valaki a boldogságot a gyerekek sorozatának számában méri. Vélemény?

2021. szept. 17. 14:40
1 2 3 4 5
 1/44 Metionin ***** válasza:
89%
Van ilyen is, olyan is. Ezt nem lehet így egységesen megállapítani. Szerintem az ő dolguk, max sajnálom a gyerekeket ott ahol tudatlanság miatt a semmire csináltak hatot.
2021. szept. 17. 14:47
 2/44 anonim ***** válasza:
66%

Szerintem is gáz, le lehet pontozni, de azért előtte majd írják meg, hogyan lehet érdemben időt tölteni ennyi gyerekkel? És nemcsak az egyik szülőnek kollektívan, vagy rosszabb esetban a nagyobbik (lány) gyermeknek, akire rálőcsölik gyakran a kisebb testvérek pesztrálását.

Hogyan lehet minden egyes gyereknek megadni a minőségi időt? És mondom, úgy hogy külön-külön is jár nekik valami, nemcsak csoportosan.

Plusz felmerül, hogy milyen anyagiak kellenek ennyi gyerekhez, bár pénzt még mindig könnyebb keríteni, mint időt.

2021. szept. 17. 14:47
 3/44 anonim ***** válasza:
56%
Mélyen vallásos embereknél van ennyi gyerek.Vannak olyanok akik gyerek mentésbe fognak a szocpol babaváró és még nem tudom hány féle anyagi javak végett.Lehet hogy van olyan is akinek egyszerűen nincs pénze fogamzásgátlót a.Mindenesetre szerintem fúrcsa!
2021. szept. 17. 14:49
 4/44 anonim ***** válasza:
79%

Ha kisebbségi ha nem ( tök mindegy a származás),ha a gyerekekkel jól bánnak, kapnak kaját és figyelnek rájuk akkor felőlem akár 100 gyerekük is lehet.

Ha viszont bántják őket, akár lelkileg, akár fizikálisan, szenvednek, mert mélyszegénységben élnek, azokat viszont elítélem.

Legtöbb esetben azonban nem szoktam megbélyegezni senkit.

2021. szept. 17. 14:49
 5/44 anonim ***** válasza:
79%
Te ilyen vagy, más meg olyan. Elég unalmas lenne a világ, ha mindenki olyan lenne, mint te. Vagy erősen vallásos (mi az, hogy bigott meg elvakult? Vallásos, ennyi) vagy szereti a sok gyereket maga körül, esetleg ebben nőtt fel. Senkiről nincs jogunk ítéletet mondani, ha az illető senkinek nem árt.
2021. szept. 17. 14:50
 6/44 anonim ***** válasza:
86%
Nem gondolok semmit. Mit kéne egyàltalán? Ha egyik se szenved hiányt és nem szűkölködnek akkor tök szuper, hogy olyan sok tesó ott van egymásnak. Miért kéne elítélni bárkit is azért amennyi gyereket vállal? Ha megteheti, akkor kit zavar?
2021. szept. 17. 14:55
 7/44 anonim ***** válasza:
79%
Nem gondolok róluk semmi különöset. Ha szeretetben nőnek fel, eleget törődnek velük és el tudják tartani őket (és nem csak a létminimumot megadni), akkor szerintem semmi baj nincs vele. Az, hogy valaki ennyi gyereket szeretne, az nem azt jelenti, hogy a boldogságot a gyerekek számában méri, lehet, hogy mindig is nagy családra vágyott. Attól, hogy valaki szülő lesz, nem a gyereke válik az egyetlen örömforrásává (mondom ezt úgy, hogy én soha nem szeretnék gyereket).
2021. szept. 17. 14:57
 8/44 anonim ***** válasza:
78%
Nekem 4 gyerekem van, mindig is ennyit akartam, és nem vagyunk se vallásosak, se kisebbségiek. Szeretem a gyerekeket, ennyi. Tudok velük bánni, van elég pénzünk rá(nem kellett csok-t, meg ilyesmit felvennünk) jól állunk anyagilag, őket is tudjuk majd rendesen támogatni. Ha nem lett volna eü. problémám, még kettő jöhetett volna.Mert nem tudom, ki hogy van vele, de az igaz, hogy engem spec. rendesen hazavágott a sok gyerek fizikailag.
2021. szept. 17. 14:58
 9/44 anonim ***** válasza:
73%

Altalanos iskolaban volt egy osztalytarsam, akinek 6 testvere volt. En ugy hallottam, hogy ott a szulok a gyereket ajandeknak tekintettek es ezert nem is igazan probaltak elkerulni a teherbeesest.

Amugy ha egy kiegyensulyozott jo hangulatu es tenyleg osszetarto kozosseg alakul ki ebbol, akkor az biztosan jo lehet :)

2021. szept. 17. 15:03
 10/44 anonim ***** válasza:
83%
Miért szánalmas az ha őt a gyerekek teszik boldoggá? az ő szemében meg lehet az a szánalmas amit téged boldogít.. Mondom úgy hogy soha nem akartam gyereket, és nem is lesz. De attól hogy nekem nincs, már meg élvezi ha öt van, még nem érzem magam feljogosítva hogy játsszam, a felsőbbrendűt... Amíg nem nyomorra szüli a gyerekeket, nem igazán értem más miért akar beledumálni.
2021. szept. 17. 15:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!