Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan családo...

Mit gondoltok az olyan családokról (nem kisebbségi), ahol akár 5-6 gyerek is összejön?

Figyelt kérdés
Valaki tudatosan csinál ennyi gyereket vagy nem tudja mi az az óvszer? Esetleg elvakult bigott vallásos (keresztény)? Mindenki csodálja az ilyen családokat, az én szememben inkább szánalmat kelt, hogy valaki a boldogságot a gyerekek sorozatának számában méri. Vélemény?

2021. szept. 17. 14:40
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem is gáz. Volt iszrálytársamék 14en voltak és nej c.sek. szánalmas.

Én már a 3on is kiakadok.

2021. szept. 17. 15:07
 12/44 anonim ***** válasza:
92%
Ez attól is függ, hogy a család hogyan áll hozzá. Összehozzák a gyereket a segélyért, vagy egyszerűen szeretnének sok gyereket, nagy családot? Nem mindegy, és az sem hogy milyenek az életkörülmények. Egy szobakonyhába szülni 5-6 gyereket nettó felelőtlenség. Viszont aki rendben el tudja őket tartani, biztosítva van nekik minden, normális életkörülmények, és láthatóan nem az állami támogatásokra megy a gyerekgyártás, akkor miért ne? Inkább azok szüljenek ötöt-hatot, akik tényleg anyagilag is megengedhetik maguknak és tervezik is, mint azok akik még egyet is keservesen tudnának csak felnevelni.
2021. szept. 17. 15:08
 13/44 anonim ***** válasza:
15%

Ha kisebbségi, ha nem, nálam közel sem azt mutatja egy ilyen 5-6 gyerekes családmodell, hogy az követendő kellene legyen. Akiknél nem tartom őrültségnek azok a gazdag réteghez tartozó fekete rapperek(Snoop Dogg, Boosie) utóbbi nem is tudom hány 10e dolláros nyakláncot vett a kamasz fiának, őt már ezért kritizálták átlagos dolgozó emberek, hogy ilyen összeg egy gyerekre rengeteg.

Nekem vannak cigány ismerőseim, régebben lakhattam is volna egy csajjal az albérletében miután úgy összebarátkoztunk hogy rákérdezett nem-e költöznék hozzá, némelyik jó fej de még én is tartok a viselkedésüktől, nekik előrébb való a család, hamar akarnak gyereket, ők viszont nem értik meg a magyarok, vagy bárki más elképzeléseit.

Száz szónak is egy a vége, olyan családoknál ahol nem pénzzel törlik ki, ott sok az 5-6 gyerek, és sajnos van ahol 3 gyerek mellett letérdelnek anyagilag, de hát ők tudják 24-27 évesen... Amikor alig dolgoztak még, élettapasztalatuk sincs.

Sokaknak csak besikerül, összefekszenek piásan akár, nem vetetik el stb. Ha meg már megszületett akkor nyilván elkínlódnak vele.

2021. szept. 17. 15:09
 14/44 anonim ***** válasza:
81%

Öten vagyunk tesók. En vagyok a legidősebb, 28 éves. Öcsém 11.

Se nem vallásosak a szüleim, az óvszert is ismerik...

Megyeszékhely elit kertvarosi részeben élnek, én már elköltöztem. Sosem szenvedtem hiányt semmiből. Sem anyagiakból, sem szeretetből, sem odafigyelésből.

Csok, stb nem érintett minket.

Mindenkinek volt saját szobája, nem egymás ruháit örököltük, stb...

Én meg az olyan emberek iránt érzek szanalmat, mint te kedves kérdező...

2021. szept. 17. 15:09
 15/44 anonim ***** válasza:
72%

Két nagyon ismerős család is van a közelemben, ahol az egyik helyen 4, a másikon 5 gyerek van. Egyik sem kisebbségi. Nagyon szépen nevelik a gyerekeket, az 5 gyerekes főállású anya, a 4 gyerekes dolgozik, de csak 4 órában és önszántából teszi. Mindkét helyen rengeteg segítségük van a rokonok, nagyszülők részéről. Egyáltalán nem szegények, mindkét család nagyon jól felszerelt családi házban lakik, több autó és pl. rendszeresen eljárnak nyaralni, kikapcsolódni is.

Egyik helyen sem a vallás a több gyerek oka, egyszerűen szeretik a gyerekeket és mindketten olyan családból jöttek, ahol szintén sokan voltak testvérek. Nekem nem lenne idegzetem ennyi gyerekhez, de náluk ez jól működik, ráadásul amit látok, hogy nagyon önállóak a gyerekek.

2021. szept. 17. 15:13
 16/44 anonim ***** válasza:
34%

"Mindenkinek volt saját szobája, nem egymás ruháit örököltük, stb"

Jó, de gondolom tisztában vagy vele, hogy az általad leírtak a sokgyerekesek kb. 3 %-ra igaz.

2021. szept. 17. 15:19
 17/44 anonim ***** válasza:
86%
Ismerek egy könyvelőt 9 gyermeke van és nem kisebbségi
2021. szept. 17. 15:23
 18/44 anonim ***** válasza:
89%
A szemeben az kelt szánalmat, ha valaki attól érzi magát felsőbbrendűnek hogy vadidegeneket lenéz...
2021. szept. 17. 15:31
 19/44 anonim ***** válasza:
46%
#16 Micsoda valós statisztikának tűnik, biztos megbízható forrásból származik. Linket kaphatunk?
2021. szept. 17. 15:33
 20/44 anonim ***** válasza:
16%
Ilyen esetben kérdéses az is, hogy felnőtt korukra milyen kezdőlökést tudnak nekik adni. Hogy fognak függetlenedni, milyen szülői támogatásra számíthatnak míg saját otthont nem teremtenek. Mondjuk mi ketten vagyunk testvérek, mégsem kaptunk semmit. :D A férjemmel termeltük ki az önerőt, hogy házat tudjunk venni. De 5-6-an lennénk testvérek, az jóval több lemondással járt volna, meg mekkora autó kell ennyi gyereknél, meg azt se tudnám hol az eleje meg a vége, mikor vásárolni megyünk. :D Sokszor az egy szem lányomra is alig tudok figyelni 8-9 óra munka mellett, nem hogy 5-6 felé érdemi időt szánni, mikor magamra sincs időm. Az örökség is 5-6 felé fog osztódni, mikor a szülők elmennek. Nagyon észnél kell lenni a taníttatásuknál, hogy ne a nagy család fenntartásáért dolgozzanak, hanem saját magukért, és később a saját terveikre, családjukra is jusson. Jó anyagi körülmények esetén jó kis jövő várhat a gyerekekre, meg ha jó mintát látnak, szerető közegben nőnek fel. Ahol csak egyszerűbb volt megtartani a gyerekeket, ott már most sajnálok mindenkit. Mi 2 gyereket tervezünk, 3-nál már lehet görcsölnék a logisztikán meg mindenen. Nem hogy 5-nél. Akkor vehetnénk nagyobb házat, autót stb., atya ég. :D Meg egy bejárónő, és komplett személyzet is jöhet. xD :D
2021. szept. 17. 15:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!