Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan családo...

Mit gondoltok az olyan családokról (nem kisebbségi), ahol akár 5-6 gyerek is összejön?

Figyelt kérdés
Valaki tudatosan csinál ennyi gyereket vagy nem tudja mi az az óvszer? Esetleg elvakult bigott vallásos (keresztény)? Mindenki csodálja az ilyen családokat, az én szememben inkább szánalmat kelt, hogy valaki a boldogságot a gyerekek sorozatának számában méri. Vélemény?

2021. szept. 17. 14:40
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
74%

39. Igazából kevés szülő tudja a gyerekek 22-25 éves koráig finanszírozni annak életét 100%-ban. Itt jön a diákhitel, diákmunka.

Én gyakran jártam szórakozni kevés pénzből, nem koktélt rendeltünk hanem eleinte csak kólát, később már alkoholos de nem a drágábbat. Utána egyszerűen busszal mentem haza nem úgy mint ma amikor taxiba ülök. Ha jó a társaság akkor nem kell sok pénz a szorakozáshoz.

A megélhetését pedig úgy oldják meg hogy onnantól kezdve hogy gyerek van jobban beosztják a pénzt mint előtte.

Sok 2 gyerekes család is van ahol nem tudják finanszírozni a gyerek tovabbtanulását.

2021. szept. 18. 12:53
 42/44 anonim ***** válasza:
96%

Nekem is furcsa, egyke vagyok, szerettem is az lenni, soha nem szülnék ennyi gyereket.

De pl a barátom is ilyen családból jön. 5 gyerek, nem vallásosak, nem becsúsztak, a szülőknek pénzük is van rá, és nekik a nagy család a boldogság. Nem vagyunk egyformák, nem tartom ezt szánalmasnak.

2021. szept. 18. 14:27
 43/44 anonim ***** válasza:
53%

"Nem jut ugyanannyi minőségi idő 6 gyerekre,mint ahol csak 1 van."

Ez elképzelhető, de ettől nem lesz kevesebb minőségi időben része se a gyereknek, se a szülőnek, sőt. Arról nem is beszélve, hogy egy 5-6 gyerekes családnál általában elég sokáig főállásban otthon van az anya, így jóval több ideje van a gyerekeivel foglalkozni. Tapasztalatból beszélek. Mire iskolába mentem, már tudtam olvasni, sakkozni, ismertem egy halom kártya- és társasjátékot (a nagycsalád egyik előnye: mindig van kivel játszani. Rengeteget ping-pongoztam, fociztam, bicikliztem, énekeltem, zenéltem, stb.

Tapasztalatom szerint a sokgyerekes családok döntő többségében a szülők szeretik a gyerekeket (ezért is vállaltak többet), szeretnek velük foglalkozni, nem csak leültetik a tévé elé, hogy legyen egy kis nyugtuk. Itt a gyakorin elég sokaknak rossz a kapcsolata a családjával, de egy összetartó nagycsalád nagyon értékes még felnőttként is.

2021. szept. 18. 16:10
 44/44 anonim ***** válasza:
100%

Van egy nagyon jó barátnőm, ahol kilenc testvér van, közölük már ketten külön költöztek.

Nem kisebbségiek és tudják, hogy mi az az óvszer, egyszerűen szeretik a gyerekeket és jól el is tudják tartani őket. Anyagilag teljesen jól kijönnek és mivel mindkét szülő otthonról dolgozik, így bőven tudnak időt tölteni a gyerekekkel. A testvérek között is nagyon erős a kötelék.

2021. szept. 19. 01:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!