Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok az olyan családo...

Mit gondoltok az olyan családokról (nem kisebbségi), ahol akár 5-6 gyerek is összejön?

Figyelt kérdés
Valaki tudatosan csinál ennyi gyereket vagy nem tudja mi az az óvszer? Esetleg elvakult bigott vallásos (keresztény)? Mindenki csodálja az ilyen családokat, az én szememben inkább szánalmat kelt, hogy valaki a boldogságot a gyerekek sorozatának számában méri. Vélemény?

2021. szept. 17. 14:40
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
65%

Engem jobban irritál a sok "utalomagyerekeketdeakutyatimadom" ember. Ha van idejük foglalkozni a gyermekekkel és nem nélkülöznek, akkor miért ne?

27/F

2021. szept. 17. 15:37
 22/44 anonim ***** válasza:
15%

Nem gondolok róluk semmit. Az, hogy a társadalom a több gyermekes családokat csodálja annak szociologiailag és politikailag is van magyarázata.

De tippem szerint így zajlik egy napjuk kezdete, biztos van ilyen család is:

5-6 gyereknél, pelenkázza az egyiket, a másikkal veszekszik, mert nem tudja megfőzni magának a teát, se nem tud vizet melegíteni, ergo nem tudja magát még kiszolgálni és veszekszik vele, hogy elkésnek a nagyobb testvérei az iskolából, apuka is, mert még fáradtan fekszik az ágyba az éjjeli iker bőgés miatt, és a nagymama is várja őket, mert ő viszi iskolába a 2 gyereket, marad otthon az anyának 4 gyerek, egy ikerpár akik a nap nagy részében alszanak de a legnagyobb részében 2 óránként bőgicsélnek a kajáért,vagy pelenka cserét adagolnak az anyukanak, miközben neki a másik kettő után kell trappolnia, mert az egyik az otthon maradt üzenőfüzetet tépi szaladva az anyja elől, a másik a teát locsolva a padlóra szalad az anyja elől miközben boldogan azt kiabálja az anyjának nézd anya felmostam, az anyja meg azt sem tudja merre szaladjon, és merre ne csússzon el. Mindeközben a nagymama meg a többi unokáival battyogva tudja meg, hogy holnapra vissza kell vinni az üzenőfüzetet ami már széttépett állapotban van origamizva, és közben a másik kistestvére séta közben sétálunk, sétálunk egy kis dombra lecsücsülünket játszik nagymama nem győzi a kezét tartani, hogy ne csücsüljön le mert már emberes hónap van, és nehogy megfázzon, a másik kisgyerek meg séta közben lovacskának nézi nagymamát,és mindenáron a hátára akar mászni, és azt kiabálja nagymamának, hogy még nem vagyok rajtad pacika várjál már, miközben nagymamának a gondolatai már egészen máshol járnak, hogy mikor jut el a boltba, mire a legnagyobb testvére bőg, mert elfognak késni, és mit fognak róla gondolni, pláne hogy az osztályban ő a legjobb tanuló, nem tudva, hogy a 10 5-ösét és az igazgatói dícséretét az egyik kistestvére épp akkor origamizta mikor ők battyogtak fél úton az iskolába. Apuka meg még mindig álom itatva fekszik az ágyba és már bőven elkésett a munkahelyéről, és mit sem vesz észre abbol hogy éppen zajlik a fogocska reggeli élet körulotte, aztán a telefonja ami felébreszti, és pizsamába akar elindulni munkába, mikozben elcsuszik a tea aztatta padlon es a szemei elott a gyereke epp mutatja, hogy milyen ugyes volt, hogy megitta a teajat, aztan talpra all apuka es rajon, hogy pizsamaba van, de mosdoba is kell mennie, ahol anyuka hipnotikus allapotban all a wc elott, es apuka nem erti miert mire meglatja, hogy a masik gyerekuk epp a 10 5-öst és az igazgatoi dicséretes uzenofuzetet huzta le a wc-n. Apuka épp menekulne mert anyuka mindjart elkezdi az irgalmatlan bogest, de aztan rajon hogy ez így nem ok, és telefonal a munkahelyere hogy delelott nem fog tudni dolgozni. Aztan a tobbit képzeljetek el ti. Leginkább azt, hogy hogyan magyarázzák el a testvérének, hogy az uzenofuzetet szetteptek, es lehuztak a wc-n, és mindezt hogy magyarazza el az iskolaba vagy a gyerek vagy a szulo.

Szóval nem nem gondolok róluk semmit. Egyéni szabad választásuk volt és döntésük, nekem ehhez semmi közöm.

Tőlük függetlenül élem a saját életem.

2021. szept. 17. 15:48
 23/44 A kérdező kommentje:
20) totál egyetértek. Mi is ketten vagyunk bátyámmal. Én amúgy olyat ismerek, ahol 4-en vannak, és bár sosem kerültek az utcára, baromi sokat kellett spórolniuk, évente max. 1-szer ha mentek nyaralni, csak hogy mindenkivel egyforma módon bánjanak. Ott egy nagy kocsi van, egy jó nagy Mitsubishi. Mondjuk most már 4-ből 3-an elköltöztek, de tudom az anyukától, hogy nem volt könnyű ennyi gyereket felnevelni. Szerintem minket kettőnket se lehetett könnyű, muterom elmondása szerint. :D Viszont így, hogy családdal együtt 4-en vagyunk, így is sok mindenről le kellett mondaniuk a szüleimnek. Gyerekként volt, hogy csak én és anyukám ment el nyaralni, mert 400e Ft elég sok volt a családnak. Mondjuk az az időszak volt, amikor normális átlagmagyar fizetésből éltünk meg. Mióta örököltük, vannak lakásaink, amiket kiadunk, sokkal jobban élünk, tudunk beruházni, illetve többet is utazni, így ha valaki sima magyar fizetést kap, 2 gyerekbe is bele lehet roskadni.
2021. szept. 17. 16:10
 24/44 anonim ***** válasza:
94%

Mi ketten vagyunk tesók, nekem is két gyerekem van. Gyerekkoromban is ismertem sok gyerekes családokat és az ismerőseim között is, akik felnőttként 4-5 gyereket vállaltak akár vallásosak, akár nem.

Szerintem nem rossz dolog a gyerekeknek sem, ha nem nyomorognak. Mindig van társaság, önállóbak is lesznek a gyerekek (pl nincs idő egyesével öltöztetni a gyerekeket, és így meglepő módon maguk öltöznek fel). Az más kérdés h mennyi idő jut egy gyerekre, de igazából sok 1-2 gyerekes családban sem foglalkoznak a szülők túl sokat a gyerekekkel. Ami biztos, hogy sok türelem kell hozzá, nekem elég a 2 is :D

2021. szept. 17. 17:37
 25/44 anonim ***** válasza:
41%
Áldja meg őket a jó Isten erőben egészségben szerencsében 1000 évig generációkon keresztül, hogy a rossz fusson el tőlük mint lorenzó fiam a rendőröktől, hogy a devla segítse az útjukat.
2021. szept. 17. 18:21
 26/44 anonim ***** válasza:
98%
A sajat privát dolguk és döntésük.
2021. szept. 17. 19:04
 27/44 anonim ***** válasza:
63%

Héten voltunk tesók, én voltam a 4., nem a voltak vallásosak a szüleim. A legnagyobb nővérem volt a második anyukák, neki azóta 4 gyereke van, ő mintha anyukája született volna. Legnagyobb bátyám imádott minket viszont neki csak 1 gyereke lett. Legkisebb húgom egyáltalán nem szeretne gyereket.

De én azt gondolom, ha a szülőknek van idejük a gyerekekre, és a nagyok örömmel be segítenek akkor egy szuper család van ott. A milyen ilyen volt.

Szombaton esti társas buli, Vasárnap sütés-főzés suli napon közös tanulás. Imádtam a gyerek korom.

Szóval én pozitívan viszonyulok a sokgyerekes dologhoz.

2021. szept. 17. 19:34
 28/44 anonim ***** válasza:
73%
Én sem értem mi a szánalmas abban ha valakit ez tesz boldoggá. Mi közöd hozzá? Ha nem a te pénzedből él akkor miért zavar ha valaki szereti a sok gyereket?
2021. szept. 17. 22:51
 29/44 anonim ***** válasza:
86%
"Ha kisebbségi ha nem ( tök mindegy a származás),ha a gyerekekkel jól bánnak, kapnak kaját és figyelnek rájuk akkor felőlem akár 100 gyerekük is lehet.
2021. szept. 18. 03:05
 30/44 anonim ***** válasza:
6%

Ezzel csak az a baj,hogy 8 milliárdan vagyunk már így is.

Előző voltam,egy korábbi válaszra reagáltam.

2021. szept. 18. 03:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!